Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft stabiel op $ 59k terwijl Zuid-Korea van plan is om op blockchain gebaseerde vaccinpaspoorten te lanceren

vaccinatie paspoort 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional

Bitcoin bracht het grootste deel van de dag door in weer een koersconsolidatie tussen de $ 57k en $ 59k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had over het algemeen een trage dag, maar de rest van de altcoin-markt reageerde en enkele van de grootste cryptocurrencies hebben aanzienlijke winsten geboekt ondanks de koersstagnatie van Bitcoin.

Ander nieuws: de Zuid-Koreaanse regering staat op het punt een volledig gedecentraliseerd op blockchain gebaseerd vaccinpaspoortsysteem te lanceren. Daarover later meer.

Als er rekening wordt gehouden met de huidige waarderingen, moet Bitcoin $ 182.000 bereiken om van de oprichter Satoshi Nakamoto de rijkste persoon ter wereld te maken. Satoshi heeft zijn Bitcoin echter niet uitgegeven en het is zeer onwaarschijnlijk dat hij dit zal doen, wat betekent dat ze voor altijd zijn opgesloten en dat niemand er toegang toe heeft. Daarover later meer.

Bitcoin blijft steken op $ 59k

Bitcoin bleef eerder op de dag verschanst in een smalle range. De digitale valuta had in het algemeen opnieuw een trage dag, aangezien het ook vandaag niet de kracht vond om de cruciale weerstand van ongeveer $ 60k te overschrijden

De dag begon met de cryptocurrency rond $ 58,8k en bleef de hele dag binnen $ 600 van dit cijfer. Deze enorme consolidatie betekent dat de bulls opnieuw plankenkoorts vertonen en niet overtuigend klaar zijn om naar $ 60k en verder te gaan. Er was de hele dag niet veel actie. De laagste koers die vandaag werd geregistreerd, was $ 58,3k en de hoogste prijs was ongeveer $ 59,5k.

In de toekomst moet de grote weerstand van $ 60k worden gepasseerd door de bulls om een ​​bullish ommekeer voor de cryptocurrency af te dwingen. Als het niveau overtuigend wordt doorbroken, zullen de bulls waarschijnlijk in een mum van tijd doorgaan naar $ 70k, waarmee ze met gemak het hoogste niveau van $ 61,8k ooit overwinnen. Aan de andere kant moeten de beren eerst de BTC koers onder de $ 60k houden en vervolgens geleidelijk naar lagere ondersteuningsniveaus gaan, zoals $ 53k en vervolgens $ 50k. Als $ 53k wordt overschreden, worden de beren weer aangemoedigd en kunnen ze vaart beginnen te krijgen. In het huidige scenario, terwijl de bulls de lichte overhand hebben, kan geen van beiden de volledige controle claimen.

Bitcoin koers grafiek

Sommige Altcoins boeken enorme winsten

Terwijl de Bitcoin koers bleef stagneren, boekten sommige andere cryptocurrencies de afgelopen 24 uur enorme winsten. Ethereum (ETH, 7%) boekte een aanzienlijke stijging tot $ 1.985, waardoor het dichter dan ooit bij zijn hoogste punt ooit van $ 2.040 kwam. Evenzo boekten Binance Coin (BNB, 8%), Filecoin (FLE, 8%), Chainlink (LINK, 11%) en TRON (TRON, 22%) grote winsten in hetzelfde tijdsbestek.

De rest van de markt bleef grotendeels stabiel.

In ander nieuws….

Zuid-Koreaanse regering staat op het punt om op blockchain gebaseerde vaccinpaspoorten te lanceren

Terwijl de wereld debatteert over de afgifte van Covid-19-vaccinpaspoorten, gaat de Zuid-Koreaanse regering door met het uitgeven van e-Covid-19-vaccincertificaten. De aankondiging werd gedaan door de huidige premier van het land, Chung Sye-Kyun.

Dit is een interessante toepassing voor Bitcoin's onderliggende technologie van gedecentraliseerde consensus. Blockchain biedt een hulpmiddel om onveranderlijke records te maken en te onderhouden. Zonder dreiging van knoeien, kunnen op blockchain gebaseerde vaccincertificaten nuttig blijken te zijn om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Het concept is echter nog steeds controversieel over de hele wereld en sommige landen bekritiseren het voorstel, aangezien de distributie en toediening van vaccins controversieel blijft en niet gelijk is tussen de verschillende landen.

Wanneer wordt Satoshi Nakamoto de rijkste persoon ter wereld?

Satoshi Nakamoto, de oprichter van Bitcoin, heeft meer dan 1 miljoen Bitcoin op zijn naam staan ​​(~ $ 59 miljard). Zelfs met de huidige waardering van $ 59k, zal de mysterieuze oprichter gelden als een van de rijkste mensen ter wereld. De BTC koers moet echter aanzienlijk stijgen voordat Nakamoto de rijkste ter wereld kan worden, op voorwaarde dat de waarde van de huidige rijkste hetzelfde blijft.

Op dit moment zijn de rijkste mensen ter wereld Elon Musk, Tesla CEO en Bitcoin-investeerder en Jeff Bezos, de CEO van Amazon, de grootste e-commercegigant ter wereld met investeringen in andere sectoren. Bezos en Musk liggen nek-aan-nek met elkaar, met Bezos op dit moment voorop met een waarde van ongeveer $ 180 miljard. Dus, met 1 miljoen BTC op de naam van Nakamoto, met behulp van eenvoudig hoofdrekenen, moet de koers van de cryptocurrency ongeveer $ 180.000 zijn om van Nakamoto de rijkste persoon ter wereld te maken.

Verbazingwekkend, is het niet? Niet helemaal. Allereerst wordt door veel mensen in de cryptocurrency-sector erkend dat Satoshi Nakamoto een pseudoniem is en een echt team vertegenwoordigt dat de cryptocurrency heeft gemaakt. De Bitcoin-whitepaper bevat ook enkele aanwijzingen en laat zien dat deze door meerdere mensen is geschreven. Dus het team wint de kroon, niet een individu.

Wat nog belangrijker is, is dat Nakamoto’s hele rijkdom nooit op de markt is gekomen. Het is daar elektronisch begraven gebleven, waarschijnlijk met een goede reden. Als iemand de Nakamoto-munten probeert te verkopen, kan een verbinding met de echte persoon worden gemaakt en dat is wat de creator (s) van het netwerk koste wat het kost willen vermijden. Het zou ook slecht zijn voor het netwerk. Nakamoto ging op beroemde wijze met pensioen in 2011, toen Bitcoin slechts een paar dollar waard was, voor "andere dingen". Sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram