Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin bleef steken op $ 59k terwijl Ethereum een ​​nieuw record bereikte van $ 2.107

Ethereum koers stijgt 

Afbeeldingsbron: cryptodost.io onder CC

De Bitcoin koers bleef eerder op de dag steken op $ 59k terwijl andere cryptocurrencies opnieuw een aantal sterke winsten boekten. Aanvoerder van de altcoin-club was Ethereum, dat een nieuwe all time high van $ 2.107 plaatste en de afgelopen week meer dan 25% is gestegen na een trage maand maart. De op een na grootste cryptocurrency ter wereld stijgt hoog na verschillende positieve commentaren van publieke figuren de afgelopen tijd.

Een rapport van JP Morgan stelt dat de afnemende volatiliteit van Bitcoin de afgelopen weken laat zien dat de cryptocurrency volwassen wordt en meer interesse trekt van investeerders. Volgens het rapport van de bank kan een stijging tot $ 130.000 mogelijk worden gemaakt dankzij deze verhoogde stabiliteit van het digitale activum.

Ander nieuws: bedrijven met verzamelobjecten zien een waardestijging naarmate het nieuwe fenomeen Non Fungible Token (NFT) tokenomics in de sector versnelt. Onlangs heeft het grote verzamelbedrijf Funko zijn aandelen aanzienlijk zien stijgen. Daarover later meer.

Bitcoin bleef steken op $ 59k

Bitcoin zat vandaag wederom vast rond de $ 59k. Deze aanhoudende prijsconsolidatie in dit vertrouwde gebied betekent dat de consolidatie rond deze belangrijke weerstand wordt verlengd. Het belangrijkste digitale activum heeft echt moeite om van dit belangrijke niveau weg te breken en verder te gaan met de bullmarkt.

Bitcoin begon de afgelopen 24 uur tegen een koers van ongeveer $ 59,3k. Het had een korte opwaartse beweging in de vroege uren van de ochtend toen het erin slaagde om tot $ 60,3k te komen. Het ontbrak echter aan kracht en het is nu terug onder de $ 60k op ongeveer $ 58,8k op het moment van schrijven. De algehele volatiliteit van Bitcoin was vandaag weer minder dan 3%.

Voor de toekomst is het opnieuw duidelijk dat de weerstand van $ 60k het sleutelniveau is omin de gaten te houden. Als Bitcoin het overtuigend kan overstijgen, zal de bullish case waarschijnlijk onmiddellijk herleven. Maar het verzet is hevig en het zal een grote inspanning vergen om erdoorheen te bulldozeren. Aan de andere kant houden de beren de bull run enigszins in toom, maar zullen ze de BTC koers naar $ 53k en lager moeten trekken, willen ze weer wat controle over de markt verkrijgen. De kans dat dat gebeurt is echter klein, vooral nu de Bitcoin koers zich op het huidige niveau bevindt.

Altcoins laten gemengde prestaties zien, maar Ethereum registreert nieuwe recordhoogte

Terwijl Bitcoin hapert en consolideert onder de $ 60.000, produceren sommige andere cryptocurrencies grote resultaten. Ethereum (ETH, 5%) boekte eerder vandaag een aanzienlijke koersstijging, aangezien het voor het eerst in zijn geschiedenis $ 2.107 bereikte. Het vorige hoogste punt ooit van ongeveer $ 2.040 werd op 20 februari van dit jaar opgetekend en sindsdien was de interesse van investeerders voor ETH wat bekoeld. Maar de op een na grootste cryptovaluta profiteerde van de haperende stappen van Bitcoin en onderging een bullish week waarin de waarde met meer dan 25% steeg. Het overschreed eerder op de dag het $ 2k-niveau na een pauze en heeft nu een nieuw recordniveau neergezet. ETH is nu meer dan $ 240 miljard waard, wat op zich al een opmerkelijk cijfer is, aangezien de hele cryptomarkt amper 11 maanden geleden zo ongeveer deze waarde had.

ETH grafiek

Andere cryptocurrencies hadden een gemengde dag, aangezien sommigen stabiel bleven, terwijl anderen kleine tot matige winsten boekten. Ripple (XRP, 6%), Bitcoin Cash (BCH, 7,5%) en Stellar (XLM, 6,5%) behoorden tot de grote winnaars van de top 10 cryptocurrencies.

In ander nieuws….

JP Morgan: De lagere volatiliteit van Bitcoin kan positief uitpakken

Bitcoin is al een tijdje grotendeels binnen een smalle range gebleven, maar dat zou volgens een laatste rapport van investeringsbank JP Morgan een goed teken kunnen zijn. Het analytische document laat zien dat een verminderde volatiliteit de Bitcoin koers ten goede kan komen en ervoor kan zorgen dat deze naar $ 130.000 stuwt.

Het rapport suggereerde dat institutionele beleggers nu veel meer geïnteresseerd zijn in de digitale valuta naarmate de volatiliteit ervan afneemt. Lage volatiliteit met een consistente stijging is een teken van sterke activa en Bitcoin laat dat op dit moment zien.

Dezelfde JP Morgan verwierp eerder de uitdaging van Bitcoin aan Goud als een veilige haven, met het argument dat het gele metaal veel stabieler is in vergelijking tot Bitcoin. Met de toegenomen stabiliteit blijft Bitcoin echter de barrières overwinnen die nodig zijn om uiteindelijk wellicht goud’s gelijke te worden.

NFT's en digitale kunst zorgen ervoor dat de verzamelmarkt explodeert

De opkomende Non-Fungible Token (NFT) -sector en de toenemende vraag naar digitale kunst hebben geresulteerd in een grote opwaardering van de aandelenkoersen van bedrijven die handelen in verzamelobjecten en die dergelijke diensten aanbieden.

De waarde van Funko Pops-verzamelobjecten is de afgelopen tijd met meer dan 20% gestegen, met een jaarlijkse waardestijging van meer dan 100%. Funko had de overname van TokenWave, een NFT-bedrijf, aangekondigd en liet weten dat het digitale token-gebaseerde verzamelobjecten zou uitbrengen voor slechts $ 9,99.

Door de plotselinge instroom van geld en de exploderende waardering is er echter een discussie ontstaan ​​of de prijzen niet te ver vooruitlopen op de ontwikkelingen in de industrie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram