Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin verlengt z’n consolidatie rond $ 59k en de CEO van Shopify toont publiekelijk interesse in DeFi-integratie

Shopify and DeFi 

Afbeeldingsbron: iqlect.com onder CC

De Bitcoin koers bleef steken in de buurt van het nu beruchte $ 59k-niveau terwijl de cryptocurrency zich opnieuw rond dit niveau consolideerde. Dit heeft geresulteerd in een scenario dat Bitcoin op dit moment veel stabieler is dan andere conventionele activa met een zeer lage volatiliteit.

Hetzelfde was echter niet het geval met de rest van de cryptomarkt, aangezien sommige van de grote altcoins in de loop van de dag aanzienlijke koersbewegingen lieten zien. Ethereum nam opnieuw de leiding en kwam in de loop van de dag tot $ 2.150. Daarover later meer.

Ander nieuws: Tobi Lutke, de CEO van Shopify, twitterde over de integratie van zijn e-commerceplatform met ecosystemen van Decentralized Finance (DeFi) over de hele wereld. Hij maakte deze opmerkingen op Twitter en trok honderden reacties van enthousiastelingen en professionals.

Bitcoin blijft steken op $ 59k, NOG STEEDS!

Bitcoin staat op het moment van schrijven nog steeds vast op $ 59k, net als gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie was eerder op de dag opnieuw de weerstand van $ 60k genaderd, maar de beweging was opnieuw te zwak om zichzelf in stand te houden en de BTC koers crashte opnieuw naar $ 59k en daarna zelfs lager tot $ 57,8k.

De dag begon met de digitale valuta rond de $ 59,2k en ging zoals gewoonlijk nergens heen. Rond 7 uur 's ochtends was de cryptocurrency slechts gestegen tot $ 59,7k, maar rond die tijd deed zich een kleine candlestick tot bijna $ 60k voor, maar dat was het maximale wat de stieren eerder op de dag konden doen. Na de langzame appreciatie tot $ 60k, daalde de cryptocurrency eerder vandaag weer onder $ 59k en is daar sindsdien gebleven.

In de toekomst is de volgende grote weerstand zoals vermeld in de vorige analyse $ 60k. Als de bulls het op de een of andere manier kunnen platgooien, zal de weg naar nieuwe recordhoogtes boven de $ 61,8k open liggen. De lange consolidatiefase haalt echter wat stoom uit de bulls en de beren zouden in de nabije toekomst misschien aangemoedigd kunnen worden om de koers een beetje terug te trekken. De volgende grote steun is $ 53k en er is een groot gat tussen $ 53- $ 59k waar de beren zich op dit moment op kunnen richten en dan proberen dat momentum te gebruiken om nog lagere waarden te bereiken. De bearish case is op dit moment echter nog zwak en lijkt nu nog minder waarschijnlijk.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins lieten forse uitslagen zien

Andere cryptocurrencies plaatsten eerder op de dag opnieuw flinke candles, meestal in het bullish territorium, voordat ze deze winsten op moment van schrijven weer wat terug gaven. Ethereum (ETH) liep eerder vandaag voorop en steeg lichtjes om een nieuw record te plaatsen van rond de $ 2.160, voordat het op het moment van schrijven daalde tot ongeveer $ 2.090. Het is de tweede keer in 2 dagen dat Ether een nieuw record ooit heeft gepost nadat de koers eind februari werd teruggezet. ETH is zeker bullish en kan andere altcoins inspireren om hetzelfde te doen nu Bitcoin momenteel zijn voortgang vertraagt.

Andere winnaars van vandaag waren Polkadot (DOT, 12,5%), Uniswap (SWAP, 4,5%), Tron (TRX, 18%) en BitTorrent (BTT, 27,74%). De rest van de markt bleef de hele dag grotendeels vlak met kleine verliezen of winsten.

In ander nieuws….

Shopify CEO bespreekt de integratie van DeFi-ecosysteem

Tobi Lutke, CEO van Shopify, heeft getweet met suggesties over wanneer en hoe DeFi-kansen en -oplossingen hun weg naar de commercesector zouden kunnen vinden. Vervolgens vroeg hij Twitterati rechtstreeks hoe DeFi-ecosystemen zouden kunnen worden gebruikt door de e-commercegigant bij zijn wereldwijde activiteiten.

Lutke tweette:

“Hé #DeFi Twitter

​Wat zijn de commerciële kansen waar u het meest enthousiast over bent? Welke rol wil Shopify spelen? "

Hij kreeg honderden reacties op deze discussiethread. Veel hiervan waren onder meer CEO's van DeFi-bedrijven die hun diensten wilden promoten in de discussiethread en weer anderen bevatten suggesties van influencers en innovators die binnen de DeFi en de grotere cryptocurrency-sector werken.

Een toenemend aantal CEO's en topmanagers wenden zich onlangs tot cryptocurrencies, blockchain en DeFi, waarbij sommigen zoals Elon Musk Bitcoin rechtstreeks kopen, terwijl anderen zoals Lutke hier op zoek zijn naar de innovaties die de blockchain-technologie voortbrengt. Neem alleen de opkomst van de DeFi-sector. De crypto-subsector was de openbaring van eind 2019 en later 2020 en heeft geresulteerd in investeringen van meer dan $ 100 miljard. Er is een aanzienlijk potentieel voor de sector om nog verder te groeien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram