Morgan Stanley zoekt goedkeuring van SEC om Bitcoin toe te voegen aan 12 beleggingsfondsen

 

Morgan Stanley heeft goedkeuring gevraagd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot haar streven om BTC toe te voegen aan de investeringsstrategieën van 12 van z’n beleggingsfondsen. In de SEC-aanvraag stond ook dat de fondsen mogelijk op zoek zijn naar een indirecte blootstelling aan Bitcoin, vooral via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en BTC-futures.

De aanvraag werd ingediend door de vermogensbeheerafdeling van Morgan Stanley, bekend als het Morgan Stanley Institutional Fund. De wereldwijde financiële dienstverlener merkte op dat de verklaring bij de SEC een aanvullende informatie-indiening was.

Volgens de bank-zwaargewicht drukt de aanvraag zijn bereidheid uit om zijn indirecte fondsen indirect bloot te stellen aan Bitcoin.

Het zei verder dat blootstelling aan de leidende virtuele valuta al is opgenomen in het deel "Beleggingsbeleid en -strategieën" van de twaalf fondsen. De eerste beleggingsfondsen die zijn bestemd om de functionaliteit toe te voegen, zijn onder meer Advantage, Counterpoint Global, Asia Opportunity, Global Advantage, Developing Opportunity en Inception Portfolio.

In de verklaring van de fondsbeheerder aan de SEC werd uitgewerkt dat de indirecte blootstelling aan Bitcoin zal worden gefaciliteerd via "in contanten afgewikkelde futures". Aan de andere kant zullen sommige fondsen via GBTC investeren in BTC.

 

Morgan Stanley Institutional Fund voegde toe dat een enkele portefeuille maximaal 25 procent van zijn cumulatieve activa kan beleggen in een dochteronderneming van het fonds, die optreedt als een bedrijf zoals gedefinieerd in de wetgeving van de Kaaimaneilanden.

Bovendien heeft een dochteronderneming de vrijheid om haar fondsen in futures of GBTC te plaatsen. Als het echter besluit om voor de futures-weg te gaan, moeten de futures worden genoteerd op een CFTC-geaccrediteerde beurs en in contanten worden afgewikkeld.

Het nieuws komt een paar dagen nadat de financiële instelling bekendmaakte dat ze van plan is om vermogende klanten via investeringsfondsen de mogelijkheid te bieden om te investeren in Bitcoin. Ook zei de hoofdstrateeg van Morgan Stanley onlangs dat virtuele valuta een "serieuze aanwinst" zijn die niet snel zullen verdwijnen.

Blackrock kiest futures en gewone aandelen

In een aanvraag bij de SEC heeft vermogensbeheerder Blackrock zijn Bitcoin-positiegrootte onthuld. Volgens de verklaring heeft het bedrijf iets meer dan zes miljoen dollar in Bitcoin geïnvesteerd via futurescontracten van Global Allocation Fund, een dochteronderneming van Blackrock die wereldwijd investeert in aandelen, kortlopende effecten en schulden.

De onthulling komt nadat de vermogensbeheerder heeft opgemerkt dat ze een Bitcoin-positie in de gaten houden.

In rapporten m.b.t. de investering, werd echter opgemerkt dat de contracten een vervaldatum hadden op 26 maart. Vóór hun laatste actieve datum hadden ze ongeveer $ 360,4K US dollar winst opgeleverd. Als zodanig geeft hun SEC-aanvraag aan dat 's werelds grootste vermogensbeheerder zijn woord heeft gehouden met betrekking tot de eerder aangekondigde Bitcoin-investering.

De winsten zijn met name afkomstig van 37 BTC-futurescontracten, die goed waren voor 0,03 procent van het Global Allocation Fund. Aan het begin van het jaar zei Rick Rieder, de chief investment officer van de vermogensbeheerder, dat Blackrock geleidelijk een positie opbouwt in de leidende virtuele valuta.

Nu geeft de SEC-indiening gewicht aan de opmerkingen van de CIO en de visie van de wereldwijde vermogensbeheerder op Bitcoin.

Blackrock heeft ongeveer 9 biljoen US dollar in AUM (beheerd vermogen). Merk op dat de futures-contracten niet de enige instrumenten zijn die het gebruikt om blootstelling aan Bitcoin te krijgen. Het bedrijf heeft ook gewone aandelen gekocht van Microstrategy, een aan de Nasdaq genoteerd bedrijf voor bedrijfsanalyse.

Microstrategy is een van de weinige grote bedrijven met een grote directe blootstelling aan Bitcoin. Het bedrijf heeft een deel van zijn balans verschoven van fiat naar Bitcoin.

De betrokkenheid van Blackrock bij de Bitcoin-sector is echter een natuurlijk fenomeen, aangezien de CEO, Russ Koesterich, de afgelopen maanden de voordelen van de Bitcoin heeft benadrukt.

Hij zei dat mensen ondanks de hoge volatiliteit van Bitcoin op zoek zijn naar "opslagplaatsen van waarde".

Verschillende opvattingen

Helaas ziet niet iedereen Bitcoin als een uitstekende investering. De regering van een Spaans eiland bijvoorbeeld, heeft onlangs z’n Bitcoin-bezit geliquideerd, onder vermelding van "ethische" redenen.

Pedro Martin, de president van het land, gaf opdracht tot de verkoop van Bitcoin in handen van het Technological Institute of Renewable Energies (ITER).

Een van de redenen die voor de liquidatie worden genoemd, is dat het moeilijk is om BTC op te nemen in belastingpapieren, aangezien het een "ondoorzichtig" activum is. Hoewel het exacte aantal verkochte BTC's een mysterie bleef, wordt geschat dat de verkoop de overheid ongeveer 1,17 miljoen US dollar opleverde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram