Bitcoin boekt 8% verlies maar herstelt snel tot $ 59k en Ripple (XRP) boekt een koersstijging van 40%

 stijgende koersen altcoins

Bitcoin boekte eerder dit weekend een koersdaling en noteerde een dieptepunt $ 56,3k voordat het later op de dag volledig herstelde naar $ 59k. De rest van de crypto-markt liet zondag ook vergelijkbare trends zien, maar toen Bitcoin herstelde, explodeerden de altcoins opnieuw, met Ripple (XRP) voorop met een koersstijging van meer dan 40%. De voormalige op twee na grootste cryptocurrency is nu ongeveer $ 0,82 waard op het moment van schrijven en bereikte eerder op de dag $ 0,87.

Ander nieuws: bij een half miljard mensen zijn hun gevoelige persoonlijke gegevens zojuist online gelekt via Facebook. De dataset bevatte in sommige gevallen telefoonnummers, volledige namen, e-mailadressen en zelfs locatiegegevens. Daarover later meer.

Ook heeft voormalig Bitcoin-criticus en investeerder Kevin O'leary gezegd dat hij geen Bitcoin zal kopen die is gedolven met vuile elektriciteit. O'leary, een van de investeerders in het populaire Amerikaanse reality-tv-programma Shark Tank, gelooft dat de manier om het klimaataspect van Bitcoin te verwijderen, is om zijn voorbeeld te volgen. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met CNBC.

Bitcoin koers daalt naar $ 56,3k en herstelt zich vervolgens weer naar $ 59k

De BTC koers bleef de afgelopen 48 uur een tijdje steken op $ 59k, maar rond middernacht, toen zondag aanbrak, daalde de cryptocurrency spectaculair en verloor op een gegeven moment bijna 8% in waarde tot slechts $ 56,3k. De daling was sterk en veel futurescontracten, in de orde van honderden miljoenen dollars, werden daarbij geliquideerd.

Het daaropvolgende herstel was echter sterk en het digitale activum was binnen de volgende 12 uur in een mum van tijd terug naar $ 59.000. Daarna bleef de koers grotendeels binnen het maar al te bekende gebied van $ 58k- $ 59k. De cryptocurrency is dus weer veilig terug op het oude honk en wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $ 59,2k.

De situatie blijft hetzelfde voor de stieren en de beren. De bulls moeten de koers naar voren duwen en op een overtuigende manier boven de $ 60k gaan. Vanaf dat moment is de volgende grote weerstand $ 70k, wat betekent dat er een nieuw record zal worden gepost. De beren aan de andere kant moeten de consolidatiefase verlengen en dan naar $ 53k gaan en dan verder eronder om de zaken om te draaien.

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten begin zondag voor het eerst aanzienlijke verliezen, maar kwamen later met volle kracht terug. Ethereum is terug in de buurt van zijn hoogste positie ooit en het lijkt er op dat het verder door wil stoten. Litecoin (LTC, 7%), Bitcoin Cash (BCH, 9%), Stellar (XLM, 14%), Tron (TRX, 24%) en Bittorrent (BTT, 27%), boekten allemaal grote koersstijgingen. De grootste koersbeweging werd echter getoond door Ripple (XRP, 40%) en het gaat nog steeds sterk. Deze grote stap was vanwege een recente kleine overwinning in het legale circuit van Ripple Labs tegen de SEC. Nu, na een onderbreking van enkele maanden, wil XRP weer naar boven klimmen en zijn derde plaats  heroveren op de cryptocurrency-markten. Het moet echter nog steeds met meer dan 50% stijgen om de oude positie te bereiken, mits Binance Coin (BNB) en de waarde van anderen hetzelfde blijven.

 

In ander nieuws….

Facebook ervaart enorme datalekken. Moet het Blockchain-technologie gaan toepassen?

Een hackgroep heeft gevoelige Facebook-gebruikersinformatie online gelekt op hackforums. Door dit lek is de privé-informatie van meer dan 532 miljoen gebruikers gecompromitteerd. Deze informatie bestaat uit fysieke adressen, e-mailadressen, telefoonnummers en volledige namen. Alleen al in Europa worden meer dan 50 miljoen gebruikers getroffen. Volgens een ongelooflijke claim is het eigen nummer van Mark Zuckerberg ook gelekt als gevolg van deze hack, een primeur in de sociale media-sector.

Dit lek maakt diefstal van digitale identiteit en hacken veel gemakkelijker en als gevolg daarvan moet het publiek op de hoogte zijn van de gevaren die ermee gepaard gaan. Volgens een studie van het gegevensmonster door BusinessInsider waren de telefoonnummers die in de hack werden vrijgegeven nauwkeurig, net als de meeste andere gevoelige informatie.

Deze gebeurtenis zou bedrijven kunnen dwingen om betere privacyfuncties toe te passen door middel van innovaties. Blockchain-technologie, de kerntechnologie achter cryptocurrencies, is in dit geval een bewezen winnaar, vooral in het geval van beperkte toevertrouwde informatie en de bedrijven kunnen er veel van profiteren. De implementatie van de technologie betekent echter dat de grote technologiebedrijven de toegang verliezen tot alle persoonlijke gegevens van hun gebruikers en ze verliezen dus ook de voordelen die ermee gepaard gaan. Hoewel Facebook te maken krijgt met ernstige berispingen van zowel gebruikers als regeringen, is het hoogst onwaarschijnlijk dat het datagestuurde bedrijf binnenkort de controle over de gebruikersgegevens zal opgeven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram