Bitcoin koers daalt $1470 binnen 15 minuten

Bitcoin koers daaltDe Bitcoin koers is vanacht hard onderuit gegaan. Terwijl het sentiment de afgelopen dagen zo optimistisch was met het uitzicht op het komende "bitcoin halving event", sloeg de stemming vannacht plotseling om. De bitcoin koers raakte rond 00:00 uur vannacht in een vrije val en verloor in een kwartier tijd 1470 dollar aan waarde. Bitcoin begon de tiende mei met een koers van $9570, een kwartier later noteerde de bitcoin koers $8100 (volgens de koersen op de Bitmex exchange). Inmiddels is de koers weer wat hersteld en noteerd op moment van schrijven $8802.

Bitcoin correctie 10-05-2020

Volatiliteit bitcoin koers

De enorme volatiliteit die de Bitcoin koers vannacht liet zien is niet nieuw. Het is iets wat bij Bitcoin en cryptovaluta in het algemeen hoort. Hoe moeilijk het ook is om als belegger of trader in korte tijd zoveel waarde te zien verdampen, je moet toch nooit het zicht verliezen op het grotere geheel. Nu daalde de koers met meer dan 10%, maar er zijn ook dagen dat de koers met vele procenten tegelijk stijgt. Dat is ook juist een deel van de aantrekkingskracht van Bitcoin. Er zijn snel grote koerswinsten mee te behalen. Maar dat komt niet zonder risico, dat bleek vannacht maar weer eens. 

Als we echter iets uitzoomen naar de dag-grafiek (onder), dan ziet de koersdaling van vannacht er al een stuk minder ernstig uit. De opwaartse trend, die na de grote correctie in maart is gestart, is nog gewoon intact. Vooralsnog geen zorge dus voor lange termijn bitcoin beleggers.

 

bitcoin grafiek

 

Vooruitzichten

Het is altijd moeilijk om koersen te voorspellen en wij zullen ons daar dan ook niet aan wagen. Er kan echter wel wat gezegd worden over dingen die de bitcoin koers kunnen beïnvloeden in de nabije toekomst. Één daarvan is de aankomende "Bitcoin halving". Hierbij wordt de vergoeding die bitcoin miners ontvangen voor hun werk, gehaveerd van 12,5 BTC per blok nu naar 6,25 BTC per blok. Deze halving zal waarschijnlijk in de nacht van 11 op 12 mei plaatsvinden. 

De eerdere twee halveringen leverden flinke koerswinsten op in de maanden daarna. De theorie daarachter is dat er plotseling de helft minder nieuwe Bitcoins op de markt komen, wat het aanbod reduceert. Bij gelijkblijvende vraag zal dat dan resulteren in een stijging van de Bitcoin koers. Het is natuurlijk afwachten of dat nu, na de derde halvering, weer gaat gebeuren. Wij, en met ons de complete Bitcoin community, gaan het scherp in de gaten houden.

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Check de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

Waarom Stably USD goed is voor de Bitcoin (BTC) koers

Waarom Stably USD goed is voor de Bitcoin (BTC) koers

maandag, 29 mei 2023 12:50

  Stably USD mag zich de allereerste stablecoin noemen die wordt gelanceerd op het Bitcoin (BTC) netwerk. Deze munt maakt gebruik van het Bitcoin Ordinals-protocol, waarmee innovatieve toepassingen...

Altcoin nieuws - Stably USD, de nieuwe stablecoin op het Bitcoin netwerk

Altcoin nieuws - Stably USD, de nieuwe stablecoin op het Bitcoin netwerk

zondag, 28 mei 2023 10:52

Voor nog een week op rij blijft de Bitcoin koers stabiel binnen het bereik van $26.000 - $27.000. Het lijkt erop dat, nadat de eerste golf van crypto-enthousiasme, veroorzaakt door de opkomende...

Peter Schiff begint NFT-collectie, crypto gemeenschap reageert met memes

Peter Schiff begint NFT-collectie, crypto gemeenschap reageert met memes

zaterdag, 27 mei 2023 19:02

  De beroemde Bitcoin-criticus Peter Schiff wil zijn eigen, op BTC gebaseerde, NFT-collectie lanceren. Schiff is een bekende Gold-bug en heeft een publieke persoonlijkheid  met een schare...