Bitcoin daalt iets naar $ 58k terwijl Ripple (XRP) een stijgt tot boven $ 1

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers daalde eerder op de dag licht tot $ 58.000 en bleef consolideren tussen het vertrouwde gebied van $ 57.000 en $ 60.000. Maar terwijl de belangrijkste cryptomunt losse flodders bleef schieten, hadden andere cryptocurrencies een enorme laatste 24 uur. De grootste uitschieter van deze nieuwe beperkte altcoin-boom was Ripple (XRP), die een verdere prijsstijging van 30% boekte om op een gegeven moment tot $ 1,1 te komen voordat hij iets terug zakte. Meer informatie over de prijsactie van XRP later.

Ander nieuws: de sector Decentralized Finance (DeFi) heeft een waardering van $ 100 miljard overschreden. Dit is een grote hausse in de relatief nieuwe sector die voortkomt uit de blockchain-industrie. Daarover later meer.

Crypto-exchange Coinbase en investeerder Square verhogen hun lobby-inspanningen om de cryptocurrency-sector in de VS te promoten. De twee grote crypto-entiteiten werken eraan om crypto-regulering met gezond verstand te introduceren, niet alleen in de VS maar ook in Europa en andere delen van de wereld. Meer daarover later.

Whale Clusters-studie toont aan dat de $ 57k- $ 61k de allerbelangrijkste range is in het huidige scenario van Bitcoin. Als er een overtuigende beweging daarboven of beneden plaatsvindt, zal de markt waarschijnlijk veranderen. Dit werd eerder keer op keer hier bij Bitcoinkoers voorspeld. Het smalle handelsbereik dwingt de cryptocurrency om steeds verder te consolideren.

Bitcoin zakt onder $ 58k

Hoewel Bitcoin momenteel rond de $ 58,200 staat, bracht het een aanzienlijk deel van de dag onder de $ 58.000 door en zag hoe andere kleinere cryptocurrencies aanzienlijke koersstijgingen boekten.

De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie begon bij ongeveer $ 58,8k en bleef in de loop van de dag binnen $ 1k van dat bedrag bewegen. Het hoogste punt in 24 uur was $ 59,5k en werd rond middernacht geregistreerd, maar de koers daalde snel weer. De BTC koers daalde vervolgens tot ongeveer $ 59k en bleef daar bijne de hele dag.

Onderzoek naar walvisclusters toont aan dat er grote kooporders van walvissen (grote vermogende beleggers) zijn rond ongeveer $ 57.000 en dat er een aanzienlijk aantal grote verkooporders ligt tussen $ 60.000 en $ 61.000. Als gevolg hiervan consolideert de de Bitcoin koers binnen dit bereik. Elke poging om boven of onder dit smalle bereik te komen, is tot nu toe mislukt. Dus de bulls of de bears moeten hun respectieve doelen van $ 61k en $ 57k overtuigend doorbreken als ze een verandering in de vooruitzichten van Bitcoin willen.

Bitcoin koers grafiek

XRP boekt opnieuw een enorme koersstijging nu Altcoins gemengde prestaties laten zien

Andere cryptocurrencies lieten eerder op de dag een gemengd, maar grotendeels positief resultaat zien. Leidend was Ripple (XRP, 30%) die opnieuw een enorme koersstijging boekte om daarmee op nummer 4 in de ranglijsten te komen, net onder Binance Coin (BNB). Beginnend bij de $ 0,75 van gisteren, liep de Ripple koers op tot $ 1,1, wat neerkomt op een stijging van meer dan 55% op het maximale niveau, maar sindsdien is het gedaald tot rond de $ 1. De cryptocurrency sprong over Polkadot (DOT, -1%) en Cardano (ADA. 5%) heen om op plek 4 in de ranglijsten te komen, dichter bij zijn historische derde positie. Deze grote stap werd gestimuleerd door een kleine juridische overwinning voor het Ripple-team in de lopende zaak die werd ingediend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple koers grafiek

Onder de andere grote winnaars van vandaag hoorde ook Litecoin (LTC, 9,5%). Dit toont aan dat een deel van de oude garde van de cryptocurrency-wereld mogelijk terugkomt aan de bovenkant van de ranglijsten. Ze omvatten projecten zoals Litecoin, XRP, IOTA, TRON, DASH, Monero en nog andere.

In ander nieuws….

DeFi-sectorwaarde is meer dan $ 100 miljard

De waardering van alle DeFi-projecten samen heeft nu $ 100 miljard overschreden. Een aanzienlijke meerderheid van DeFi-protocollen als het gaat om Total Value Locked (TVL) bevindt zich op de Ethereum-blockchain (66,2%), terwijl Binance Chain de tweede favoriet is met ongeveer 14% met een paar kleinere platforms die de rest van de opbrengst delen.

Volgens veel insiders uit de industrie is dit misschien wel het begin van een nieuwe DeFi-hausse en recente koersbewegingen suggereren dit ook.

Coinbase en Square verhogen de lobby-inspanningen

Twee grote belanghebbenden in de cryptocurrency-wereld, Coinbase en institutionele investeerder Square, hebben de handen ineengeslagen om een ​​nieuwe lobbygroep aan te kondigen genaamd Crypto Council for Innovation (CCI). De nieuwe groep bevat ook andere zwaargewichten zoals Fidelity Digital Assets en investeringsmaatschappij Paradigm.

Volgens een fragment over de vorming van de groep:

"CCI ondersteunt regeringen en instellingen wereldwijd bij hun inspanningen om de verantwoorde regulering van crypto vorm te geven en aan te moedigen op een manier die het potentieel ontsluit en levens verbetert."

De rol van deze lobbygroepen zal in de nabije toekomst erg belangrijk zijn, aangezien regeringen over de hele wereld overwegen om de regels rond het eigendom, handelsactiviteiten en transacties van cryptocurrency aan te scherpen. Diverse toezichthouders over de hele wereld, van de VS, Europa tot Azië en Afrika uiten openlijk hun bezorgdheid over de sector.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram