Skip to main content

Bitcoin nieuws

Beroemde Noorse miljardair stapt uiteindelijk toch in cryptocurrency

 

De bekende Noorse miljardair Øystein Stray Spetalen die Bitcoin ooit nog "onzin" noemde, heeft naar verluidt geïnvesteerd in de cryptocurrency nadat hij een andere miljardair in Noorwegen zag die dit ook deed. Hij heeft ook geïnvesteerd in een lokale crypto-exchange. "Als de feiten veranderen, verander ik", aldus de bekende investeerder. Dit is een van de vele voorbeelden van vermogende beleggers die ervoor kiezen om toch maar te beleggen in crypto valuta.

Toch besloten om in Bitcoin te stappen

Øystein Stray Spetalen, een Noorse miljardair, heeft ervoor gekozen om te beleggen in Bitcoin. Ooit was hij iemand die negatief tegenover de crypto-markt stond en die de cryptocurrency "onzin" noemde. Nu blijkt hij echter volledig van mening veranderd te zijn en heeft hij geïnvesteerd in Bitcoin. Ook heeft hij belegd in een lokale crypto-exchange. De Noorse zakenkrant Dagens Næringsliv noemt Spetalen een "multimiljardair" en "de beroemdste investeerder van Noorwegen." De publicatie beschrijft hem ook als "een van de meest prominente en ervaren investeerders van het land die de afgelopen maanden veel geld heeft verdiend op de beurs.

Verklaring van Spetalen

In een reactie op een vraag over Bitcoin tijdens de DNB Invest conferentie in maart, zei Spetalen het volgende over zijn visie over de munt: "Het enige waar ik een analyse van heb gemaakt, is dat Bitcoin vandaag de dag evenveel energie verbruikt als het hele energieverbruik van Noorwegen. Het is extreem milieu-vijandig, de autoriteiten en de EU zouden dit onmiddellijk moeten verbieden." Hij voegde eraan toe:

"Het is gewoon onzin. We doen het goed met de betaalsystemen die we nu hebben."

Tijdens een recent interview met Finansavisen onthulde hij echter dat hij Bitcoin heeft gekocht en ook heeft geïnvesteerd in Miraiex. Dit is een speciale Noors crypto-exchange die wordt beheer door het in Oslo gevestigde Mirai Technologies AS.

"Als de feiten veranderen, verander ik", gaf Spetalen toe. "Ik ontmoette de Miraiex-oprichters Thuc en Øyvind de dag nadat de podcast begin maart was opgenomen en realiseerde me dat ik het mis had gehad," aldus Spetalen.

Bekende belegger uit Noorwegen

Spetalen is eigenaar en beheerder van de investeringsbedrijven Ferncliff AS en Tycoon Industrier AS. Daarvoor was hij investeringsdirecteur bij Sveeas-Gruppen, CEO van Noka Securities AS, CEO van Oslo Securities AS, CEO van Finanshuset, en portefeuillebeheerder bij Gjensidige Forsikring. Dit is dus niet zomaar een belegger die besluit in te stappen. Overigens is Spetalen zeker niet de enige, er zijn velen die hem voor zijn gegaan. In maart richtte de Noorse oliemiljardair Kjell Inge Rokke een nieuw bedrijf op dat zich volledig zou gaan richten op beleggingen in cryptovaluta.

Rokke gelooft dat Bitcoin "de kern kan worden van een nieuwe monetaire architectuur" en dat elke munt "miljoenen dollars waard kan worden." Hij bevestigde ook dat zijn nieuwe bedrijf "al zijn liquide belegbare activa in Bitcoin zal houden." Hoewel Spetalen het bedrag van zijn BTC-investering niet bekendmaakte, zei hij dat het minder was dan wat Røkke heeft geïnvesteerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram