Skip to main content

Bitcoin nieuws

Coinbase registreert inkomsten van $ 1,8 miljard in Q1, vlak voor de Nasdaq-beursnotering

Coinbase beursgang 

Coinbase heeft zijn financiële rapporten voor het eerste kwartaal van 2021 vrijgegeven, terwijl het bedrijf zich voorbereidt op zijn Nasdaq-notering. Volgens de financiële gegevens zijn de inkomsten van Coinbase in het eerste kwartaal gestegen tot $ 1,8 miljard.

Terwijl Coinbase zich voorbereidt op zijn notering aan de Nasdaq volgende week, heeft het bedrijf zijn financiële cijfers voor het eerste kwartaal bekendgemaakt. Het bedrijf verklaarde dat de winst voor Q1 2021 negen keer was gestegen ten opzichte van Q1 2020, tot $ 1,8 miljard. Dit is een nieuw record voor het bedrijf en wordt toegeschreven aan de stijgende Bitcoin koers. In het eerste kwartaal van 2020 bedroegen de inkomsten van Coinbase $ 190,6 miljoen, en de huidige stijging is daarom een ​​historisch cijfer voor het bedrijf. De omzet steeg met 276% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

In het persbericht dat naar buiten werd gebracht, kondigde Coinbase aan dat de financiële rapporten nog niet zijn gecontroleerd en dus nog niet definitief zijn. De informatie bevatte voorlopige bevindingen. Uit de financiële gegevens bleek ook dat het nettoresultaat is gestegen tot $ 730 - $ 800 miljoen, ten opzichte van de $ 31,9 miljoen geregistreerd in het eerste kwartaal van 2020. Coinbase onthulde ook dat het exchange-platform ongeveer 56 miljoen geverifieerde gebruikers heeft.

Coinbase Nasdaq-notering

Coinbase zal een van de nieuwste digitale technologiebedrijven worden die met een hoge waardering de openbare markt betreedt. Het bedrijf concentreert zich op het gebruik van de stijgende crypto-koersen om uit te breiden in de sector. Op de private markt kan het aandeel al worden verhandeld en daar wordt het bedrijf gewaardeerd op ongeveer $100 miljard. Op de bekende crypto-exchange FTX kan al sinds een paar maanden (pre-IPO) in Coinbase aandelen-tokens worden gehandeld. Beleggers kunnen daar dus een voorschot nemen op de verwachtte koersstijging direct na de eerste beursnotering en zich al positioneren in een longpositie in Coinbase.

In een verklaring die vorige week door Coinbase werd vrijgegeven, stond dat de Securities and Exchange Commission hun directe notering op de openbare markt had goedgekeurd. De Nasdaq-notering vindt plaats op 14 april. Coinbase merkte op dat het 115 miljoen van zijn gewone A-aandelen zou registreren bij zijn debuut. De gewone aandelen van klasse A zullen worden verhandeld met het tickersymbool ‘COIN’.

Uitbreiding cryptocurrencies

Momenteel richt Coinbase zich voornamelijk op Bitcoin en Ethereum. Hun grootste klantenbestand bestaat uit mensen die deze cryptocurrencies verhandelen en opslaan. Coinbase probeert echter de productdiversificatie te vergroten door ook andere digitale valuta op de markt op te nemen. Het bedrijf zei dat het in 2021 hogere inkomsten verwachtte, o.a. door hogere inkomsten uit transacties en bewaring. Deze inkomsten zullen voor een groot deel voortvloeien uit grote institutionele belangen in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Coinbase streeft naar een sterke positie in de crypto-economie. Het bedrijf wil zorgen voor een toegankelijke, eerlijke en efficiënte manier waarop klanten kunnen genieten van het handelen in crypto. Coinbase werd in 2012 gelanceerd om Bitcoin en andere cryptocurrencies gemakkelijk toegankelijk te maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram