Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt naar $ 56k en de huidige bullrun heeft 9 mensen miljardair gemaakt in 2020-21

One billion dollar bill 

Afbeeldingsbron: Matt Brown onder CC

De Bitcoin koers daalde met ongeveer 5%, eerst tot $ 57.000 en daarna verder tot onder $ 56.000 tijdens het plaatsen van dit artikel. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft, door z’n plotselinge koersdaling, miljoenen aan futures-contracten geliquideerd, waardoor de druk op die markt werd verlicht. De BTC koers zelf staat nu echter op korte termijn onder druk van de bears. Andere cryptocurrencies boekten gedurende deze tijd ook wat verliezen. Daarover later meer.

De jaarlijkse miljardairlijst van Forbes heeft nu alleen al 9 nieuwe gezichten uit de cryptocurrency-sector. De bullmarkt van 2020-21 heeft de waarde van veel grote Bitcoin-investeerders over de hele wereld flink omhoog getrokken, waaronder Mike Novogratz, Cameron en Tyler Winklevoss, Michael J Saylor en anderen. Daarover later meer.

De portefeuille van Binance CEO Changpeng Zhao is volgens zijn laatste bekentenis bijna 100% cryptovaluta. CZ, zoals hij liefkozend wordt genoemd, is een van de grootste cryptoliefhebbers in Hong Kong.

Bitcoin koers zakt naar $ 56k

Bitcoin had een algehele bearish dag, aangezien de BTC koers voor het eerst sinds een tijdje onder $ 56k daalde. De meest waardevolle cryptocurrency begon de dag rond $ 58,5k en leek nergens heen te gaan. Het bleef een groot deel van de volgende 14 uur binnen de comfortzone van $ 57,5k- $ 58k, maar was getuige van een scherpe daling onder dat niveau rond 10 uur 's ochtends.

De cryptocurrency zakte eerst naar $ 56k en herstelde zich vervolgens terug naar $ 57,3k in de volgende uren, maar vlak voor het ter perse gaan van dit artikel was het weer gedaald naar $ 55,8k. Dit toont aan dat de beren de wateren testen en erop uit zijn om binnenkort de cruciale steun van $ 53k opnieuw te testen. Als resultaat van deze bearish bewegingen werden voor tientallen miljoenen aan futures-contracten geliquideerd, waardoor het evenwicht op de derivatenmarkt werd hersteld. Als de Bitcoin koers niet overtuigend onder de $ 53k komt, is er een goede kans op een snel herstel in de nabije toekomst.

In de toekomst moeten de stieren zich herstellen tot boven de $ 57k om de beren op afstand te houden en vervolgens weer naar $ 60k gaan om het opnieuw te testen. Nu de beren echter weer in beeld komen, wordt het ingewikkeld en zullen ze de koers waarschijnlijk op zijn minst weer naar een bepaald niveau verlagen. De belangrijkste steunniveaus om op te letten zijn rond de $ 53k en daarna $ 50k.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken grote verliezen

Andere cryptocurrencies volgden Bitcoin en boekten in de loop van de dag nog grotere verliezen. Ethereum (ETH, -7,5%) ging onder het $ 2k-niveau om zo laag als $ 1,95k te komen. Hetzelfde was het geval met Binance Coin (BNB, -5,6%), Ripple (XRP, -8%), Cardano (ADA, -7,5%), Polkadot (DOT, -9,5%), Uniswap (SWAP, -9,5%) , Litecoin (LTC, -9,5%) en Chainlink (LINK, -8,5%). De rest van de markt vertoonde ook vergelijkbare verliezen, sommige extremer, andere gematigder.

In ander nieuws….

9 nieuwe crypto-miljardairs toegevoegd aan Forbes lijst

Volgens de laatste Forbes Billionaire List hebben 9 nieuwe crypto-investeerders en ondernemers hun weg naar de lijst gevonden. De lijst bevat

Brian Armstrong ($ 6,5 miljard waard) - CEO van Coinbase en een van de eerste vernieuwers van crypto-exchanges ter wereld.

Tyler en Cameron Winklevoss (elk $ 3 miljard waard) -Vroege Bitcoin-investeerders en -promotors die er een deel van kochten in 2013. Tweelingbroers bekend om hun vroege betrokkenheid bij de ontwikkeling van Facebook.

Michael Saylor ($ 2,3 miljard waard) - CEO van Microstrategy. Een van de grootste Bitcoin-houders ter wereld.

Changpeng Zhao ($ 1,9 miljard waard) - CEO van Binance, een van de grootste crypto-exchanges ter wereld

Tim Draper ($ 1,5 miljard waard) - Silicon Valley Investor die in 2014 $ 14 miljoen aan Bitcoin kocht

Fred Ehrsam ($ 1,9 miljard waard) - mede-oprichter van Coinbase, een van de grootste crypto-exchanges in het Westen. Hij bezit 6% en zit in het bestuur van Coinbase.

Matthew Roszak ($ ​​1,5 miljard waard) - Bitcoin-investeerder en promotor. Medeoprichter van Bloq.

Sam Bankman-Fried ($ 8,5 miljard waard) - Oprichter van de crypto-analysewebsite Alameda Research en van crypto-exchange FTX, maar niet al zijn waarde is afkomstig van crypto.

Het is goed om te zien dat deze jonge industrie, die pas 11 jaar oud is, al meer dan 9 miljardairs heeft voortgebracht. Als de koers van Bitcoin blijft stijgen zoals in de afgelopen maanden, zal deze lijst waarschijnlijk verder groeien. Veel van deze investeerders danken het grootste deel van hun waarde aan de sector en pleiten voor deze sector.

Niet alleen miljardairs

De crypto-sector heeft niet alleen miljardairs gecreëerd. Er zijn honderdduizenden mensen over de hele wereld die veel baat hebben gehad bij deze nieuwe horizon. Ze investeerden, leerden, codeerden en verdienden goed geld, ook al waren het niet miljarden. Crypto staat open voor iedereen en het feit dat het voor zoveel mensen behoorlijke rijkdom heeft gecreëerd, laat ons zien waartoe het in staat is en hoe nuttig het is gebleken. In een wereld vol oude opgetuigde systemen was en blijft Bitcoin een verademing.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram