Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 58.000 en Elon Musk kan wellicht huur gaan betalen in Bitcoin

Tesla en bitcoin en ethereumm 

Afbeeldingsbron Marco Verch Professional onder CC

Bitcoin herstelde zich enigszins tot $ 58k en iets daarboven, terwijl het langzaam terugkeerde naar het maar al te bekende zijwaartse handelsgebied. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie begon de dag met ongeveer $ 56k en leek blijkbaar verder naar beneden te gaan, maar koos uiteindelijk het pad naar boven en heeft het grootste deel van de aanzienlijke daling van eerder deze week weer goed gemaakt. Daarover later meer.

Ander nieuws: een van Tesla's verhuurders heeft besloten om Bitcoin te accepteren in een samenwerking met Gemini Exchange. Als gevolg hiervan kan Elon Musk nu mogelijk Tesla's commerciële huur in Bitcoin betalen. Daarover later ook meer.

Ook krijgt een nieuwe petitie van een XRP-voorstander online veel bijval, vooral onder de toegewijde XRP-gemeenschap. De petitie vraagt ​​de SEC-voorzitter in spe, Gary Gensler, om de zaak tegen de Ripple-gemeenschap en zijn cryptocurrency te laten vallen zodra hij de controle over het Amerikaanse federale agentschap overneemt.

De Bitcoin koers herstelt zich naar $ 58.000

Bitcoin is enigszins hersteld, maar wat nog belangrijker is, het was eerder op de dag terug boven $ 58k. De opwaartse beweging herstelde de meeste verliezen van eerder deze week en bracht het digitale activum terug in het smalle handelsbereik van $ 57k- $ 60k dat al een tijdje stand heeft gehouden met slechts een paar kleine dipjes ertussenin.

Bitcoin begon de dag rond $ 56k en liep het risico op een inkomende bearish aanval. De cryptocurrency overleefde echter de eerste test-uren en steeg langzaam gedurende het grootste deel van de dag, en bereikte uiteindelijk een niveau van $ 58,1k op moment van schrijven. De stijging van vandaag heeft een aanzienlijk deel van de bearish beweging die twee dagen geleden begon, geneutraliseerd. De beren zijn echter niet verdwenen en kunnen in actie komen als een verdere koersstijging tot boven $ 59.000 op korte termijn nog niet wordt bereikt.

In de toekomst ligt de volgende grote weerstand op $ 60.000. Tot en tenzij de bulls het overtuigend overtreffen en naar nieuwe recordhoogtes galopperen, zal de trend niet bullish worden. De cryptocurrency kan in de tussentijd blijven wisselen tussen $ 57k- $ 60k. Aan de onderkant zouden de bears proberen de BTC koers te verlagen tot onder $ 54k en vervolgens verder tot $ 50k om de bearish trend nieuw leven in te blazen. Gezien het herstel na herstel van de digitale valuta is een dergelijke stap momenteel echter onwaarschijnlijk.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Terwijl Bitcoin herstelde, deden de altcoins dat ook na de diepe val van gisteren. Ethereum (ETH, 5,8%), Binance Coin (BNB, 13,5%), Ripple (XRP, 13,6%), Polkadot (DOT, 6,6%), Uniswap (UNI, 6,7%), Theta (THETA, 10%) en Tron (TRX, 17%) behoorden tot de best presterende crypto's in de top 20.

XRP is terug boven de $ 1 en kan de komende tijd zijn rally voortzetten. Alleen al in de afgelopen week is het met meer dan 80% gestegen.

In ander nieuws….

De huisbaas van Tesla accepteert nu Bitcoin

Een van Tesla’s verhuurders, Caruso Real Estate, die aan het technologiebedrijf een commerciële ruimte huurt, heeft aangekondigd dat het Bitcoin als huur zal gaan accepteren. Deze beslissing kwam na een recente samenwerkingsovereenkomst met Gemini Exchange, een in de VS gevestigde crypto-exchange die eigendom is van de Winklevoss-tweeling. Het in Los Angeles gevestigde Caruso verplaatste ook 1% van zijn waarde naar Bitcoin en er zijn momenteel geen aanwijzingen dat ze hun uit huur verkregen Bitcoin onmiddellijk in fiat terug zullen ruilen, in tegenstelling tot de meeste andere retailers die Bitcoin zijn gaan accepteren.

Hoewel een makelaars die Bitcoin accepteert niet echt nieuw is, is het in dit geval belangrijk omdat het binnenkort een scenario mogelijk zal maken waarin de zelfbenoemde "TechnoKing" Elon Musk huur rechtstreeks in Bitcoin zou kunnen betalen aan Tesla's huisbaas Caruso. Dit zou een interessante ontwikkeling kunnen zijn, omdat het zou betekenen dat Musk fiat volledig omzeilt en hierdoor kunnen andere bedrijven worden aangemoedigd om hetzelfde te doen.

Als je de pro crypto Technoking kent, is de kans groot dat dit gebeurt en het kan het geval zijn dat Caruso dit heeft gedaan om met Musk zelf in het nieuws te komen. Om je geheugen op te frissen: Elon Musk heeft al $ 1,5 miljard aan Tesla's geld in Bitcoin geïnvesteerd en houdt zo nu en dan een Tweet-fest om te debatteren en te discussiëren over cryptocurrency en Bitcoin-memes te delen. Aangezien dit een nieuwe horizon is die de Amerikaanse dollar zal omzeilen, willen de Amerikaanse federale agentschappen dit misschien zien als een excuus om verder onderzoek te starten naar Musk en zijn transacties. Musk heeft een geschiedenis van sparren met Amerikaanse agentschappen en werd in 2018 zelfs bestraft toen hij door de SEC werd ontslagen als voorzitter van Tesla, maar ze lieten hem doorgaan als CEO van het bedrijf.

De kans op nog een groot gevecht is dus groot, aangezien Musk zeker zal overwegen om huur in Bitcoin te betalen. In vergelijking met 2018 is Musk echter een stuk rijker en machtiger en nu een van de top 2 rijkste personen ter wereld, samen met Jeff Bezos van Amazon. Deze keer is het misschien niet zo gemakkelijk om Musk klein te krijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram