Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers bleef steken op $ 58,5k en nieuw onderzoek toont aan dat BTC nauwelijks wordt gebruikt bij terrorismefinanciering

 

Afbeeldingsbron: PakistanToday.com onder CC

De Bitcoin koers bleef eerder op de dag verschanst tussen $ 57k en $ 59k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie heeft nu meer dan een maand grotendeels in deze range doorgebracht op zoek naar een uitweg, maar voorlopig zit het hier vast. De stieren waren tot nu toe te zwak om zich overtuigend aan deze range te onttrekken, terwijl de beren er niet in slaagden de vooruitzichten te veranderen met een grote beweging naar beneden. Daarover later meer.

Ander nieuws: een recent onderzoek van Counterterrorism and Intelligence aan het Washington Institute for Near East Policy laat zien dat de crypto-industrie nog niet het vertrouwen van terroristen heeft getrokken. De op bewijzen gebaseerde analyse toont aan dat, ondanks enkele toepassingen, de meeste wereldwijde terrorismenetwerken nog steeds ouderwetse manieren gebruikten om geld in te zamelen, meestal via fiat-valuta zoals USD, GBP, EUR en andere. Daarover later meer.

Team Ripple heeft onlangs een verklaring afgelegd waarin staat dat de VS niet klaar is om cryptocurrencies te reguleren omdat het een nieuwe sector is en daarvoor een nieuwe benadering van regulering nodig zou hebben. Deze opmerkingen zijn gemaakt door David Shwartz, Chief Technology Officer (CTO) van Ripple.

Bitcoin koers bleef steken op $ 58,5k

Zoals verwacht wordt de BTC koers geconfronteerd met enorme weerstand om omhoog of omlaag te gaan, zodra het weer in zijn comfortzone is. Het belangrijkste digitale item had een super saaie dag, waarin het de hele dag weer lichtjes wisselde tussen $ 57k en $ 59k. Het leek er de hele tijd niet op dat het wilde gaan bewegen. Bepaald geen dag voor Bitcoin trading dus.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $ 57,5k. Het zag hoe dan ook minimale actie tot ongeveer 10 uur 's ochtends, toen het een lichte appreciatie ervoer en steeg tot $ 59k tijdens de handelsactiviteit rond het middaguur. De langzame stijging maakte toen echter plaats voor een langzame daling en Bitcoin zakte tot ongeveer $ 58k en sindsdien wisselt de koer gedurende de dag tussen $ 58k en $ 59k.

De consolidatiefase waar Bitcoin zich momenteel in bevind, is volgens veel analisten overbelast. De koers is de afgelopen 30 dagen binnen 15% van de gemiddelde koers gebleven en het is niet te zeggen hoe lang dat nog zal duren. De situatie blijft echter hetzelfde als altijd. De bulls moeten een overtuigende zet boven de $ 60k maken om de bestaande trend te veranderen, terwijl de beren de koers terug moeten trekken, eerst naar $ 53k en dan nog lager naar $ 50k. Alles daartussenin zal de trend van het digitale item niet veranderen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten gemengde prestaties zien

Andere cryptocurrencies waren eerder op de dag een allegaartje toen Bitcoin opnieuw vastliep m.b.t. beslissende prijsactie. Sommige zoals Binance Coin (BNB, 5%), Ripple (XRP, 8,5%), Filecoin (FLE, 11,6%) en Vechain (VET, 11%) hadden een opwaartse beweging terwijl de rest van de markt grotendeels stabiel bleef. XRP wordt weer interessant omdat het bijna zijn hoogste punt in meerdere jaren nadert. Als de SEC-zaak in het voordeel wordt beslist, zal de Ripple koers waarschijnlijk naar boven exploderen.

XRP koers grafiek

In ander nieuws….

Onderzoek toont aan: Terroristen halen weinig geld op met Bitcoin

Een recente studie van Counterterrorism and Intelligence aan het Washington Institute for Near East Policy toont aan dat slechts een beperkte hoeveelheid Bitcoin wordt gebruikt voor terrorismefinanciering. Een overgrote meerderheid van de dodelijke netwerken gebruikt nog steeds ouderwetse manieren om geld in te zamelen en uit te betalen. Andere studies ondersteunen deze theorie ook en tonen aan dat de acceptatie en verspreiding van het gebruik van crypto nog steeds beperkt is onder terroristen.

Fed-voorzitter Janet Yellen had onlangs kritiek op Bitcoin en wekte de vrees op dat het werd gebruikt als een instrument voor terrorismefinanciering. Haar misleidende beweringen werden later echter onderzocht en, zoals nu blijkt, weerlegd.

Volgens Matthew Levitt, directeur van het Jeanette en Eli Reinhard-programma voor terrorismebestrijding:

"Cryptocurrencies zijn gebruikt in verschillende gevallen van terrorismefinanciering, maar het is nog geen primair middel voor terrorismefinanciering geworden",

Andere professionals, zoals de CEO van CipherTrace, ontkenden ook de mythe dat Bitcoin een primair financieringsinstrument voor terroristen zou zijn en zeiden dat algemene verboden problemen zullen veroorzaken bij de massale acceptatie van een innovatieve technologie. Ook andere onderzoeken hebben dat constant aangetoond.

Dit bewijst dat Bitcoin vaak wordt misbruikt door autoriteiten om angst in de samenleving te creëren, maar in feitelijk aantoonbare studies is Bitcoin niet de primaire financieringsbron van terroristen. Het zijn nog steeds de legacy fiat-valuta's zoals USD, GBP en EUR die deze rol vervullen. Veel van deze fiat-transacties worden ook niet opgespoord, wat hun tekortkomingen laat zien. Het idee is dus fundamenteel onjuist dat Bitcoin een hulpmiddel is voor terrorismefinanciering. Het is typisch angst zaaien van de regeringen om innovaties te stoppen die hun monopolie op monetaire zaken bedreigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram