NYDIG koppelt Bitcoin aan de verzekeringswereld

New York 

New York Digital Investment Group (NYDIG), de Bitcoin-investeringstak van Stone Ridge Asset Management, staat natuurlijk bekend om het feit dat zij Bitcoin producten en diensten aanbieden. Dit doen zij op dit moment onder andere voor grootschalige verzekeringsmaatschappijen. Het bedrijf is strategische partnerschappen aangegaan met grote verzekeraars. Hieronder vallen bekende bedrijven als Starr, Liberty Mutual, New York Life en Mass Mutual.

Invloed van de verzekeringsindustrie

NYDIG, een toonaangevende leverancier van technologie en investeringsoplossingen voor Bitcoin, brengt BTC naar de wereldwijde verzekeringssector. Het bedrijf onthulde donderdag een plan om "Bitcoin-aangedreven producten en diensten voor de wereldwijde verzekeringssector" te creëren. Na eerder fondsen te hebben opgehaald bij New York Life en Mass Mutual, twee grote verzekeraars die zich richten op levensverzekeringen en lijfrentes, heeft NYDIG nu "100 miljoen dollar aan extra groeikapitaal opgehaald" bij verzekeraars die zich richten op eigendoms- en ongevallenverzekeringen (P&C). Het gaat onder meer om Starr Insurance en Liberty Mutual. De CEO van het bedrijf, Robert Gutmann, zei hierover het volgende:

"De wereldwijde property & casualty-sector (P&C) is enorm en betaalt jaarlijks meer dan $ 1 biljoen aan claims uit. Ik ben verheugd om Starr en Liberty Mutual te verwelkomen bij NYDIG, als onderdeel van onze uitbreiding van Bitcoin naar nieuwe verzekeringsgebieden"

De verklaring van Ross Stevens

Het is zowel voor de beleggers als voor de markt in het algemeen goed nieuws dat er meer interesse is in Bitcoin. Ross Stevens, CEO van Stone Ridge en uitvoerend voorzitter van NYDIG, zei het volgende over de keuze om Bitcoin op te nemen in de nieuwste beleggingen voor de verzekeringswereld.

“Fiat depreciatie veroorzaakt inflatie in fiat premies, terwijl de koopkracht van claims instort. Wij zien een rooskleuriger toekomst met Bitcoin voor de miljarden die elk jaar afhankelijk zijn van de verzekeringssector ... We zullen onvermoeibaar werken om nieuwe Bitcoin-gedenomineerde producten voor wereldwijde verzekerden mogelijk te maken.”

Toekomst voor de verzekeringsmaatschappijen

Hank Greenberg, voorzitter en CEO van Starr zei:

"We investeren al jaren breed en succesvol met Ross en het Stone Ridge-team in hun verschillende initiatieven, waaronder als oprichtende NYDIG-investeerder in 2017."

Door de keuze om toenadering te zoeken tot de verzekeringssector is het echt zo dat er veel geld in de markt zal stromen. Tijdens het aankoopproces wordt uiteraard toezicht gehouden op alle verzekeringsactiviteiten van NYDIG, met een focus op "het versnellen van Bitcoin-gedreven innovatie in de wereldwijde property and casualty (P&C) industrie."

Voor de Amerikaanse verzekeringssector zal Matt Carey, NYDIG's U.S. Head of Insurance Solutions, zich richten op Bitcoin-gedreven oplossingen voor in de VS gevestigde verzekeraars. Hij was voorheen medeoprichter en CEO van Blueprint Income, de grootste online annuïteitenmarktplaats in de VS, die onlangs werd overgenomen door Mass Mutual.

Eén ding blijkt heel duidelijk uit deze laatste ontwikkeling en dat is dat institutionele beleggers steeds vaker kiezen voor Bitcoin als alternatieve belegging.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram