Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag naar $ 61,5k en Ripple (XRP) zag een enorme koersstijging van 30%

ETH en XRP 

Afbeeldingsbron: Crypto360.com onder CC

Bitcoin heeft eerder vandaag een stap gezet om de trend in het voordeel van de bulls te veranderen, maar tot nu toe is de ongrijpbare volgende opwaartse beweging nog steeds niet echt begonnen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg eerder tot $ 61,6k, maar kon deze grote stap niet volhouden, laat staan doorstoten tot boven de oude all time high. Nu, op het moment van schrijven, is het digitale activum terug op ongeveer $ 60k en lijkt het op dit moment niet van plan nieuwe hoogtepunten te willen uitdagen, waardoor de situatie in het algemeen gecompliceerder wordt.

Ook andere altcoins reageerden op de korte termijn stijging van Bitcoin. Ethereum (ETH) heeft een nieuwe recordhoogte geregistreerd en Ripple (XRP) heeft eerder vandaag opnieuw een enorme koersstijging geboekt, hoewel de SEC-zaak tegen Ripple Labs nog steeds onbeslist is. Ripple had eerder vandaag weer een goede dag toen het op een gegeven moment steeg van ongeveer $ 1 naar $ 1,39 voordat het iets daalde.

Coinbase, een van 's werelds grootste cryptocurrency-beurzen, wordt op 14 april openbaar genoteerd op de Nasdaq. Maar voordat het bedrijf op de beurs wordt genoteerd, moet het platform worden gewaardeerd en dat zal niet gemakkelijk zijn. Daarover later meer.

Bitcoin koers gaat boven $ 61.500

Bitcoin heeft eerder op de dag enige moeite gedaan om uit het smalle bereik van $ 57k- $ 60k te komen. De cryptovaluta steeg van rond de stagnerende waarde van $ 58,5k naar $ 61,6k in slechts drie uur tijdens de vroege uren van de dag, wanneer de Noord-Amerikaanse handelsmarkten gewoonlijk een hoge vlucht nemen.

Hoewel dit een grote stap was, vooral gezien het feit dat de BTC koers boven $ 60k ging en vervolgens verder richting $ 61k, was het vervolg teleurstellend. In de volgende 14 uur of zo daalde de cryptocurrency aanzienlijk en regelrecht terug in de gevarenzone. Op het moment van de schrijven staat de koers op een delicate $ 59,9k, terug op een niveau van minder dan $ 60k, dus dat zou verontrustend kunnen zijn voor de bulls, vooral als de BTC koers op korte termijn niet terug boven $ 60k zal komen.

De zet van vandaag zou voor nul tellen als de Bitcoin koers de komende uren niet boven de $ 60.000 kan komen. Dit komt omdat de cryptocurrency een grote sprong maakte uit de bodemloze put tussen $ 57k- $ 60k naar het All Time High van $ 61,8k voordat het langzaam waarde verloor en weer terugkwam tot onder $ 60k. De stieren moeten handelen en moeten snel handelen om deze grote opleving te redden.

Aan de onderkant moeten de beren de voortgang vertragen en deze koste wat kost onder de $ 60k houden voordat ze verder doorgaan en de koers nog lager terugbrengen naar de smalle tradingrange van de afgelopen maand. De komende 12 uur worden interessant omdat de Noord-Amerikaanse en Europese markten momenteel opwarmen en ook het weekend kan voor wat extra vuurwerk zorgen. Blijf kijken!

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

De andere cryptocurrencies boekten gedurende de dag matige tot enorme winsten. Ethereum (ETH, 3%), Ripple (XRP, 32%), Litecoin (LTC, 10%) en Stellar (XLM, 13%) waren enkele van de grootste winnaars van vandaag. ETH was belangrijk ondanks zijn bescheiden rally, omdat het in de loop van de dag een nieuw record van ongeveer $ 2.19k neerzette. Hoewel dit geen significante verbetering is ten opzichte van het vorige recordniveau ($ 2,16k), laat het toch zien dat de crypto nog veel ruimte heeft om te stijgen.

De XRP van Ripple had weer een goede dag toen de koers op een gegeven moment steeg van ongeveer $ 1 tot zelfs $ 1,39, voordat hij iets daalde tot $ 1,3 op het moment van schrijven. De cryptocurrency is momenteel echter erg volatiel en op dit moment instappen zou erg riskant zijn voor beleggers, dus houd rekening met de risico's. Wat ook interessant is, is het feit dat de Amerikaanse zaak tegen Ripple nog steeds aan de gang is en de cryptocurrency toch een forse koersstijging registreert. Dit toont aan dat de markten op zoek zijn naar een terugkeer van XRP en druk willen uitoefenen op de toezichthouders om de zaak te laten vallen. Als alternatief zou ook kunnen worden aangevoerd dat het bedrijf de markt manipuleert om de koers op te krikken om het een betere positie te geven in de lopende juridische procedures. Alleen de tijd zal ons laten zien welke van de twee de markt voor XRP echt opdreef.

In ander nieuws….

Coinbase wordt geconfronteerd met een waarderingsprobleem aangezien het dichter bij de beursnotering komt

Een van 's werelds grootste cryptocurrency-beurzen, Coinbase, wordt geconfronteerd met een waarderingsdilemma voorafgaand aan een beursnotering. Coinbase, een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, streeft al een aantal jaren naar een beurswaardering en nu lijkt het erop dat het dit doel eindelijk nadert.

Delphi Capital, een investeringsonderzoeksbureau, schat de waardering ergens tussen $ 160 miljard en $ 230 miljard. Aan de andere kant schat een bedrijf genaamd New Constructs de waardering op slechts $ 19 miljard. Andere firma's hadden weer andere waarderingen.

Dit is een grote ongelijkheid en zal in de toekomst een groot probleem zijn voor het bedrijf. Een hoge taxatie heeft zijn eigen risico's, terwijl een lagere ook zijn eigen risico's heeft. Een meer realistische waardering zal waarschijnlijk ergens tussen het midden van deze twee uiterste polen liggen.

Aandelen Coinbase tokens worden op Crypto-exchange FTX al een paar maanden verhandeld en daar wordt dus ook al een koers gevormd die een goede voorspellende waarde heeft voor de officiële notering volgende week. Zie de grafiek hieronder met het koersverloop op FTX de afgelopen maanden.

Coinbase aandelenkoers - FTX

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram