Goldman Sachs CEO David Solomon voorspelt grote veranderingen in Bitcoin regulatie

 

Het is een feit dat er steeds meer banken zijn die interesse tonen in Bitcoin en in de voordelen die de blockchaintechnologie met zich mee brengt. Dit geldt ook voor de bekende bank Goldman Sachs.  Goldman Sachs CEO David Solomon voorziet dat er een "grote evolutie" komt in de regulering van cryptocurrency nu de vraag naar Bitcoin onder klanten blijft stijgen. Hij zegt dat Goldman "manieren zal blijven vinden om onze klanten te dienen terwijl we vooruitgaan."

De verklaring van David Solomon

Laten we maar eens kijken naar wat er precies is gezegd. David Solomon, de CEO van de wereldwijde investeringsbank Goldman Sachs, deelde deze week zijn visie op de regulering van cryptocurrency in een interview met CNBC. Met betrekking tot de regulering van Bitcoin en andere cryptocurrencies, zei de Goldman Sachs executive dat hij denkt dat cryptocurrency "een ruimte is die evolueert," voorspellend:

Ik denk dat er een grote verandering zal zijn in hoe dit evolueert in de komende jaren”.

Hij doelt hier met name op een evolutie op het gebied van regelgeving.

Verandering van de regelgeving

De CEO van Goldman Sachs benadrukte dat zijn bedrijf binnen de regels van de toezichthouders opereert en merkte op: "Ik ga niet speculeren over waar de regels heen zullen gaan voor gereguleerde financiële instellingen, maar we zullen manieren blijven vinden om onze klanten van dienst te zijn de komende tijd." Toch is het een vrij bijzondere boodschap die David Solomon naar buiten brengt. Het laat namelijk zien dat er achter de schermen veel gedaan wordt met cryptovaluta.

Solomon detailleerde dat Goldman Sachs gefocust is op hoe ze de vraag van klanten naar Bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen ondersteunen. "We blijven op een zeer proactieve manier nadenken over digitale valuta en de digitalisering van geld," stelde hij, waarbij hij specifiek vermeldde dat zijn bedrijf "klanten kan helpen bij het faciliteren van bewaarposities in digitale activa." Al met al laat dit zien dat David Solomon een positief beeld heeft over de toekomst.

Toekomst voor de banken

De Goldman Sachs CEO zei ook het volgende: "Aangezien onze klanten vragen om betrokken te zijn in deze ruimte, kunnen we manieren blijven vinden om onze klanten te ondersteunen. Dat is de lens waardoor we echt kijken. Er zijn aanzienlijke regelgevende beperkingen rond ons en ons optreden als bank rond cryptocurrencies zoals Bitcoin.” Goldman Sachs heeft onlangs zijn Bitcoin trading desk teruggebracht en zal een "volledig spectrum" van Bitcoin investeringen aanbieden. Het bedrijf ziet een enorme institutionele vraag naar Bitcoin. De kans is natuurlijk erg groot dat andere banken dit ook zullen gaan doen, met als gevolg dat de koersen nog wel eens flink kunnen gaan stijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram