Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin schommelt rond de $ 60k en Binance lanceert een verhandelbaar Tesla aandeel Token

Tesla 

Afbeeldingsbron: Ivan Radich onder CC

De Bitcoin koers schommelt momenteel rond de belangrijkste weerstand van $ 60k. Na een paar trage weken heeft de cryptocurrency enkele bewegingen gemaakt boven het belangrijke $ 60k niveau, maar niet geheel overtuigend. Op het moment van schrijven staat het digitale activum iets boven $ 60k en is op zoek naar een doorslaggevend signaal van de bulls, maar zal dat uiteindelijk gebeuren? Daarover later meer.

Ander nieuws: Binance, een van 's werelds grootste crypto-exchanges, heeft een Tesla-aandelentoken aangekondigd die is gekoppeld aan een echt Tesla-aandeel. Als gevolg hiervan kunnen handelaren de felbegeerde automobielaandelen verhandelen op crypto-beurzen, waardoor het bereik van de meest toonaangevende fabrikant van elektrische auto’s ter wereld wordt vergroot. Daarover later meer.

Honkbalclubs en andere sportteams springen in op de Non Fungible Token (NFT) -revolutie en willen hun eigen digitale memorabilia en andere verzamelobjecten lanceren. Topps-kaartmaker, een van de grootste ter wereld, lanceert nu zijn eigen serie NFT's.

Bitcoin koers blijft rond de $ 60k schommelen

Bitcoin heeft de afgelopen 48 uur sterk geschommeld rond de langdurige $ 60k-weerstand. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had eerder aanzienlijk drukkere handelssessies met stieren die ontwaakten uit hun slaap.

De recente bewegingen konden de BTC koers echter niet effectief boven de belangrijkste $ 60k-weerstand sturen. Dit komt omdat, zelfs als de Bitcoin koers steeds dichter bij een nieuw recordniveau boven de vorige $ 61,8k blijft komen, deze ook regelmatig terugloopt tot onder $ 60k. Een voorbeeld: op het moment van schrijven was de koers net onder de $ 60k @ $ 59,9k en nu is hij weer boven dit cijfer op het moment dat dit stuk is voltooid.

Dus, zoals eerder aangegeven, dat alleen een duidelijke beweging boven de $ 60k de gunst van de bulls zal veranderen, is de omschakeling nog niet voltooid. Ja, er zijn enkele positieve signalen dat stieren de koers grotendeels boven de belangrijkste weerstand houden, maar Bitcoin weet het niveau boven $ 60k niet consistent vast te houden.

Dus hoewel de lichte beweging hierboven werd waargenomen, verandert deze niet direct iets in de situatie van Bitcoin. De bulls moeten doorkomen en de koers resoluut boven de $ 60k duwen zonder pullbacks om de langetermijntrend te vervolgen en door te gaan met de 202-21 bull run. Aan de andere kant moeten de beren hard blijven klauwen om te voorkomen dat de stieren enige controle overnemen. Zodra de schommelingen langer duren, zullen de beren zich gemotiveerd voelen om nog een aanval uit te voeren en de koers verder te verlagen naar $ 53k.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies presteerden de afgelopen 48 uur gemengd. Binance (BNB, 16%), Uniswap (UNI, 22%) en Tron (TRX, 10%) behoorden tot de grote winnaars van vandaag. Sommige, zoals de Ripple (XRP) en Cardano (ADA), boekten kleine winsten, terwijl de rest van de topmarkt ofwel vlak bleef of nominale verliezen leed.

In ander nieuws….

Binance lanceert op Tesla aandelen gebaseerde tokens

De in Hongkong gevestigde crypto-exchange Binance heeft aangekondigd dat het nieuwe tokens heeft gelanceerd die zijn gekoppeld aan Tesla Inc-aandelen. Met deze functie kunnen gebruikers hun tokenized Tesla-aandelen nu rechtstreeks op cryptocurrency-beurzen verhandelen zonder dat ze rechtstreeks bij de aandelenmarkt betrokken hoeven te zijn.

Momenteel geprijsd op ongeveer $ 702, is het Tesla-aandeel een duur aandeel en niet elke gebruiker kan in deze grote veelvouden handelen. Door de aandelen te tokeniseren, kan Binance op decimalen gebaseerde handel mogelijk maken van een van de best presterende aandelen op de markt, wat betekent dat fracties van de aandelen nu mogelijk kunnen worden verhandeld op cryptocurrency-beurzen.

Volgens een Binance-verklaring:

“Elk digitaal token vertegenwoordigt één aandeel en wordt volledig gedekt door een bewaarportefeuille van onderliggende effecten die de uitstaande tokens vertegenwoordigen. Gebruikers kunnen fractionele tokens verhandelen. "

Slechts 1 / 100ste van de Tesla-voorraad kan worden gekocht en verhandeld met deze nieuwe, aan een voorraad gekoppelde munt. Dit zal waarschijnlijk de kloof overbruggen tussen conventionele aandelenmarkten en crypto-markten. Met de nieuwe toestroom van kleinere, meer veelzijdige investeerders en handelaren in cryptocurrency, zou het Tesla-aandeel ook nog een grote sprong voorwaarts kunnen maken, waardoor een win-winsituatie ontstaat.

Binance is niet de enige crypto-exchange die handel in getokeniseerde aandelen mogelijk maakt. De ook in Hong Kong gebaseerde crypto-exchange FTX, biedt al langer de mogelijkheid om te handelen in aandelen-tokens, waaronder ook aandelen Coinbase.

Aan de andere kant kan op custody-gebaseerde aandelenhandel wachten op verdere goedkeuring door de regelgevende instanties voordat deze over de hele wereld beschikbaar wordt gesteld. De effectencommissies en toezichthouders staan ​​het misschien niet toe, omdat dit zou betekenen dat er meer controle van hen wordt afgenomen. Vooral de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou er wel eens minder blij mee kunnen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram