Skip to main content

Bitcoin nieuws

Nieuw record voor de Bitcoin koers. Volgende stop $ 70.000?

Bitcoin koers breekt uit 

De Bitcoin koers is vanmorgen naar boven toe uit de trading-range gebroken waar het al een maand in gevangen zat en die door veel cryptobeleggers als erg frustrerend werd ervaren. De range waarin Bitcoin gevangen zat lag tussen $50k en de oude top, die lag op iets meer dan $61,8k. Het grootste deel van de tijd werd echter doorgebracht in het gebied tussen $57.000 en $60.000. Nu is de koers dus uitgebroken en heeft een nieuw record neergezet van $63.271 op moment van schrijven. 

Bitcoin koers grafiek 

Bloomberg analist verwacht vuurwerk van de Bitcoin koers

De uitbraak komt een dag nadat senior strategist bij bloomberg, Mike McGlone, naar buiten bracht dat hij de Bitcoin-bullrun tot nu toe nog maar tam vindt. Hij verwacht nog veel hogere koersen gezien de teruglopende voorraad Bitcoin op de beurzen en de sterk toenemende vraag naar het populaire digitale activum.

Hij zei hierover het volgende:

“Still in Price-Discovery Mode, Bitcoin Plateau Appears Distant — Bitcoin supply is declining and demand is rising, leading us to expect continued price appreciation and the establishment of a higher plateau as the crypto matures,” 

De verwachting onder de meeste analisten is dat we nu binnen afzienbare tijd $ 70k op de borden kunnen zien.

Coinbase beursnotering

De uitbraak van de BTC koers komt op de dag voor de Coinbase beursnotering. Aandelen  Coinbase zullen worden verhandeld op de Nasdaq en er wordt al weken reikhalzend naar uitgekeken door de cryptocommunity. Verwacht wordt dat het veel nieuwe interesse zal wekken onder beleggers en dat het een positief effect zal hebben op de crypto-koersen. Met name de native tokens van andere crypto-exchanges zoals BNB van Binance en FTT van FTX en DeFi-exchange tokens zoals Uniswap en Sushiswap hebben de laatste dagen geprofiteerd van de toenemende interesse in crypto-exchanges onder beleggers als gevolg van de Coinbase beursgang.

Altcoins

De meeste altcoins doen nog niet mee aan het feestje, maar dit is normaal aangezien Bitcoin meestal leidt en de anderen volgen. De grootste van de altcoins, Ethereum, heeft echter wel een nieuwe ATH neergezet tegelijk met Bitcoin. Het bereikte een nieuwe hoogste koers ooit van $ 2223. Ripple doet het al dagen goed en is bezig aan een inhaalslag, aangezien het sterk achter was gebleven als gevolg van de rechtszaak die de Amerikaanse toezichthouder SEC tegen ze heeft aangespannen. De Ripple koers bereikte vandaag een stand van $ 1,66. Geen nieuwe ATH, maar wel de hoogste koers tijdens deze bullrun.

ETH grafiek