Bitcoin koers bereikt nieuwe recordhoogte van bijna $ 64k en Coinbase beursnotering nadert

Bitcoin koers record 

De Bitcoin koers is voor het eerst in zijn geschiedenis boven de $ 62k uitgekomen. De koers bereikte zelfs bijna $ 64k, voordat hij weer iets daalde. De tergend langzame tradingrange onder de $ 60k is verdwenen als sneeuw voor de zon en het lijkt erop dat de lange termijn bull-run nieuw leven is ingeblazen. Bitcoin is op zoek naar nieuwe recordhoogtes in de nabije toekomst, boven $ 64k.

Ander nieuws: het aandeel Coinbase (COIN) wordt op 14 april genoteerd aan de Nasdaq. Als gevolg hiervan verwacht de cryptocurrency-sector een enorme toename van de waarde van cryptocurrencies en nieuwe wegen om naar uit te kijken. Daarover later meer.

Altcoins reageerden ook sterk op de stijging van de BTC koers, waarbij veel van de munten in de loop van de dag een enorme koersstijging met dubbele cijfers lieten zien.

Bitcoin zet een nieuw record op de borden van bijna $ 64k

Bitcoin heeft nu een nieuwe mijlpaal bereikt van ongeveer $ 64.000. Hoewel dit nauwelijks een verbetering van 3% is ten opzichte van de vorige high, is het een zeer belangrijke gebeurtenis. Het symboliseert het feit dat Bitcoin zich heeft bevrijd van de ketenen van de 57k – 60k trading range en eindelijk door kan gaan met de bull run.

Bitcoin begon de dag met ongeveer $ 60k en bleef binnen $ 1,5k ervan tot ongeveer 9 uur 's ochtends. Daarna namen de bulls het over en plaatsten een grote candle van ongeveer $ 2k om boven het vorige hoogste punt ooit van ongeveer $ 61,8k te komen en daarbij $ 63k te bereiken. Het bereikte 's avonds uiteindelijk een hoogste punt van $ 63,8k.

Dit was een voor Bitcoin, omdat het laat zien dat de cryptocurrency-sector nog steeds veel energie over heeft om de geweldige bull run van 2020-2021 te verlengen. Dit was vooral nodig na een lange laatste 20 dagen of zo waarin de BTC koers grotendeels in een smal bereik bleef steken. De laatste stap wijst zeker op de mogelijkheid dat Bitcoin zich in de nabije toekomst richt op $ 70k en hoger.

In de toekomst is de volgende grote weerstand $ 70k en vervolgens $ 73k- $ 74k. De eerste is een psychologische weerstand, terwijl de laatste afkomstig is van een fibonacci-retracement van het vorige $ 61k-niveau.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken grote koersstijgingen

Veel andere cryptocurrencies hadden ook een goede dag. Ethereum (ETH, 7,5%) zette een nieuw record van $ 2.317 neer. Andere grote legacy cryptocurrencies zoals Ripple (XRP, 35%), Stellar (XLM, 17%), Cardano (ADA, 8,3%) en Litecoin (LTC, 9%) hadden in het algemeen ook een erg goede dag. Over het geheel genomen steeg de marktkapitalisatie van cryptocurrency tot $ 2,23 biljoen, een nieuw record waarbij alleen Bitcoin al in ongeveer $ 1,2 biljoen waard was.

ETH grafiek

In ander nieuws….

Coinbase beursgang komt dichterbij terwijl crypto’s in waarde stijgen

Ondanks een tegenslag op de conventionele markten, steeg de cryptocurrency-sector eerder vandaag sterk, ondersteund door de inkomende beursnotering van Coinbase op 14 april deze week.

Coinbase zal opde  Nasdaq worden genoteerd met een verwachte waarde van ongeveer $ 100 miljard, een primeur voor de industrie. De beurs had aanvankelijk in december 2020 een aanvraag voor de notering bij de SEC ingediend nadat het verschillende stappen had ondernomen die nodig waren om daar te worden vermeld.

Een deel van de noteringsvereiste was om gevallen van marktmanipulatie te schikken die waren ingediend door een andere Amerikaanse federale toezichthouder, de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC). De laatste had een eerdere zaak aanhangig gemaakt tegen de crypto-exchange, waarin Coinbase werd beschuldigd van vals spelen door middel van nep-handelsgegevens, beursmanipulatie inclusief zelfhandel en andere overtredingen. Coinbase heeft $ 6,5 miljoen aan boetes betaald om uit deze specifieke zaak te komen. Daarna werd het goedgekeurd om op Nasdaq te worden vermeld.

In plaats van genoteerd te worden via een conventionele beursintroductie (IPO), heeft Coinbase ervoor gekozen om rechtstreeks op de Nasdaq te worden vermeld. Normaal gesproken zijn er bij een beursgang investeringsbanken betrokken en zij hebben daardoor aanzienlijke macht over de bedrijven.

Andere crypto-exchanges bekijken deze gang van zaken met verwachting. Als Coinbase zichzelf in de VS een beursnotering kan bezoren, met enkele van de strengste exchange-regels ter wereld (behalve Europa), wordt verwacht dat anderen deze binnenkort ook zullen volgen. Maar Ook deze bedrijven zouden het aan de stok kunnen krijgen met de toezichthouders, aangezien de praktijken waarvoor Coinbase een boete van $ 6,5 miljoen heeft gekregen, gemeengoed zijn in de sector.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram