Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers steeg tot $ 65k voordat het terugviel naar $ 62k en sommige Altcoins boekten spectaculaire winsten

Bitcoin en bull 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional onder CC

De Bitcoin koers steeg eerder op de dag tot $ 65k, voordat het wat stoom verloor en terugkwam op ongeveer $ 62k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie had over het algemeen een relatief trage dag omdat de volatiliteit laag bleef, maar andere cryptocurrencies lieten in de loop van de dag wilde koersschommelingen optekenen. Litecoin, XRP, Dogecoin, Bitcoin Cash en Chainlink boekten allemaal enorme koersstijgingen, gevolgd door een aanzienlijke daling. Daarover later meer.

Ander nieuws, de beroemde Bitcoin-analist Plan B heeft getweet dat Bitcoin in de nabije toekomst wel $ 92k kan bereiken door alleen maar bull-runs uit het verleden na te bootsen. De twitteraar plaatste de analyse en verklaarde zijn voorspelling. Zijn eigen model voorspelt een koersdoel van ongeveer $ 282.000 tegen het einde van deze bullrun. Daarover later meer.

Coinbase-tokenized-aandelen zagen de laatste tijd een beetje een inzinking aan de vooravond van de Nasdaq-notering. Zowel FTX als Binance waren getuige van een aanzienlijke neerwaartse beweging van het aandeel. De waarde van elk aandeel is echter nog steeds aanzienlijk meer dan de referentieprijs van $ 250 op Nasdaq.

De Bitcoin koers bereikt een nieuw hoogste punt ooit van $ 65.000

De BTC koers had over het algemeen een trage dag en had wat moeite om vooruit te komen op de markt. Ondanks het schildpadachtige tempo slaagde de cryptocurrency er wel in om rond 14.00 uur een nieuwe recordhoogte van ongeveer $ 65k te posten. Na de nieuwe high slaagden de bulls er niet in om verder naar voren te duwen en de weerstand van ongeveer $ 70k uit te dagen, maar in plaats daarvan zakten ze terug naar $ 62k op het moment van schrijven.

Er werd verwacht dat een volatiele sessie de cryptocurrency eerder op de dag naar $ 70k zou duwen. Dat gebeurde echter niet, aangezien het digitale activum het grootste deel van de dag bleef steken tussen $ 62.000 en $ 64.000. Het is mogelijk dat een groot deel van de actie alleen plaatsvond in afwachting van de Coinbase-notering op Nasdaq. Nu dat is gebeurd, is de verwachting voorbij en kan de bull run een lichte klap krijgen. Het zal ook reageren op de handelssessie rond het COIN-aandeel op de Nasdaq-markt.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins zien een gemixte volatiele dag

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een gemengde dag, waarbij sommigen in de loop van de dag belachelijk grote winsten boekten. Ethereum had een minder volatiele dag, maar het slaagde er wel in om een ​​nieuwe recordhoogte van ongeveer @ 2,4k te plaatsen voordat het op het moment van schrijven naar beneden kwam tot ongeveer $ 2,3k.

Ripple (XRP) was vandaag een van de meest volatiele munten, aangezien het in de loop van de dag steeg tot $ 1,96, voordat het op het moment van schrijven terugkwam op ongeveer $ 1,7. De laagste XRP waarde van vandaag was $ 1,56.

Evenzo steeg Dogecoin (DGC) op een gegeven moment tot $ 0,14 vanaf een dieptepunt van ongeveer $ 0,088. Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en een paar anderen boekten ook enorme koersstijgingen voordat ze later scherp daalden. De rest van de markt was ook volatiel, maar dat leverde in de loop van de dag geen winsten op.

Dogecoin koers grafiek

In ander nieuws….

De maker van Stock-to-Flow (S2F) gelooft dat Bitcoin eind april $ 92.000 zal bereiken in een relatief milde schatting

De populaire Stock-to-Flow (S2F) -ontwikkelaar Plan B gelooft dat zelfs, dat als schattingen van eerdere bull-runs worden gemaakt, Bitcoin waarschijnlijk later deze maand $ 92k zal bereiken.

Plan B baseerde zijn berekening op het cijfer van de Relative Strength Index (RSI). De RSI is een populaire statistiek die laat zien hoeveel overbought of oversold de cryptocurrency op de markt is. Overgekochte omstandigheden laten zien dat de cryptocurrency zich in de nabije toekomst waarschijnlijk zal terugtrekken, terwijl oververkochte omstandigheden laten zien dat het waarschijnlijk aanzienlijk zal herstellen. Het is echter niet eenvoudig om de prijsvoorspelling op basis van RSI alleen in te schatten, aangezien het vaak zo is dat tijdens grote bull-runs de cryptocurrency grote prijsstijgingen boekt, ondanks het feit dat hij gedurende enkele maanden in overbought-omstandigheden verkeert.

Op basis van de berekeningen van Plan B staat de RSI momenteel op 92, behoorlijk overbought, maar hij komt nog lang niet in de buurt van het niveau van 95 zoals te zien was bij eerdere bull runs in 2011, 2013 en 2017. Volgens hem kan de BTC koers waarschijnlijk $ 92k halen voordat zo'n RSI wordt bereikt en het kan zelfs nog hoger gaan. Dit komt omdat deze bull-run aanzienlijke investeringen ziet van traditioneel niet-crypto-sectoren zoals grote institutionele beleggers en dergelijke. Dus, rond $92k wat winst nemen is misschien verstandig, maar een nauwkeurige timing is lastig, aangezien de bull-run maar door en door raast.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram