Skip to main content

Bitcoin nieuws

Coinbase Market Cap bereikt $ 100 miljard op NASDAQ-debuut

 

Coinbase bereikte op de eerste handelsdag op de technologiebeurs NASDAQ een marktkapitalisatie van bijna $ 100 miljard. Het bedrijf opende zijn directe notering tegen $ 381 per aandeel en daalde tot $ 330 op het moment van sluiting.

Coinbase, een van de meest populaire crypto-exchanges, bereikte een historische marktkapitalisatie van bijna $ 100 miljard bij zijn handelsdebuut op NASDAQ. Het directe noteringsdebuut vond plaats op 14 april, waar Coinbase-aandelen openden voor $ 381 per aandeel. Op het moment van sluiten daalde dit aandeel echter tot $ 330.

De directe notering van Coinbase komt op een moment dat cryptocurrencies het uitzonderlijk goed doen. Het afgelopen jaar is de Bitcoin koers met meer dan 300% gestegen. Het bereikte een recordhoogte van meer dan $ 62.000 op 15 april. Naast Bitcoin hebben ook andere cryptocurrencies een indrukwekkende groei laten zien. Marktspeculatie toont ook aan dat de openbare notering voor Coinbase de koersen van deze valuta's kan verhogen.

De groei van de waardering van Coinbase

Coinbase is opgericht in 2012. Dit bedrijf is gevestigd in San Francisco en heeft gemiddeld 56 miljoen gebruikers. Het bedrijf heeft ongeveer $ 223 miljard aan activa en een aandeel van 11,3% van de gehele cryptomarkt.

De Coinbase-aandelen zijn geopend voor $ 381 per aandeel. Dit is een groei van 52,4% vergeleken met de referentieprijs van $ 250. De openingskoers van het aandeel biedt een volledig verwaterde waardering, inclusief beperkte aandelen en niet-verworven aandelenopties.

In september vorig jaar werd dit bedrijf geschat op slechts iets minder dan $ 6 miljard, waarbij de huidige groei werd toegeschreven aan stijgende Bitcoin koers. Vanaf het eerste kwartaal van 2021 is de Bitcoin koers meer dan verdubbeld. De correlatie tussen de BTC koers en de inkomsten van Coinbase heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de verhoogde waardering van Coinbase. Marktspeculaties voorspellen dat een daling van de Bitcoin koers, de waarde van Coinbase-aandelen zal schaden.

De explosieve populariteit van cryptocurrencies

Een van de belangrijkste factoren die de groei van cryptocurrencies hebben aangewakkerd, is de toegenomen acceptatie door het publiek. Traditionele investeerders hebben ook het gebruik van Bitcoin omarmd. Tesla heeft onlangs aangekondigd betalingen in de vorm van Bitcoin te gaan accepteren. Tesla verklaarde dat het een totale investering van $ 1,5 miljard in Bitcoin had gedaan. Uber heeft ook aangegeven geïnteresseerd te zijn in het accepteren van Bitcoin als betaling.

De toenemende populariteit van Bitcoin heeft ook zijn eigen reeks uitdagingen met zich meegebracht. Voorstanders van milieubehoud hebben verklaard dat het delven van Bitcoin veel energie verbruikt en daarmee slecht is voor het klimaat. Bitcoin-mining vereist veel energieverbruik.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram