Goldman Sachs : De Amerikaanse president Biden zou 3,3 Biljoen in de economie kunnen injecteren

 

Politici in de Verenigde Staten maken zich op voor een stimuleringspakket dat bedoeld is om banen te creëren en tegelijkertijd de infrastructuur van het land te verbeteren.

Volgens de perssecretaris van het Witte Huis, Jen Psaki, zal de president begin volgende week een ontmoeting hebben met de tweeledige sectie van het congres. De bijeenkomst is met name bedoeld om steun te zoeken voor het voorstel m.b.t. het stimuleringspakket.

Onder leiding van president Biden verwachten Amerikaanse politici dat de stimulans zal helpen om banen te creëren en het land weer overeind te krijgen uit de diepe economische crisis als gevolg van de Corona pandemie.

Tegen het einde van vorige week zei Psaki dat Biden's ontmoeting met de leden van het Congres voornamelijk zou draaien om hoe het pakket de Amerikaanse infrastructuur zou verbeteren. Het voorstel omvat onder meer een upgrade van communicatie-infrastructuur en wegen.

In een eerdere ontmoeting met de congresleden, sprak de president zijn bereidheid uit om te onderhandelen, eraan toevoegend dat het pakket mogelijk wat lager uit zou pakken dan de eerder geprojecteerde $ 2,25 biljoen. Biden bleef opmerken dat het land een "aanzienlijke" boost in zijn infrastructuur nodig heeft. Op dit moment, zo vervolgde de Amerikaanse president, maakt zijn kantoor een 'factsheet' die laat zien hoe de infrastructuur van elke staat zou profiteren van het stimuleringspakket.

Volgens Psaki tonen de beschikbare gegevens de "kritieke noodzaak" in het plan van Biden aan. Terwijl de president aandringt op een nieuw pakket, is de Amerikaanse regering begonnen met directe betalingen van het stimuleringspakket van 1,9 biljoen dollar.

$ 400 miljard verzonden naar huishoudens

Uit een onderzoek van Bankrate blijkt dat Amerikanen hun Covid-cheques van $ 1.400 vooral voor fundamentele zaken zijn gaan gebruiken. Het onderzoek bracht aan het licht dat 45 procent van de Amerikanen het geld besteedde aan terugkerende maandelijkse behoeften, terwijl 28 procent het wegzette als spaargeld. Aan de andere kant gaf 32 procent van de respondenten aan dat hun aandeel persoonlijke schulden zou betalen.

Ongeveer $ 400 miljard zou echter rechtstreeks naar huishoudens gaan, vooral naar individuen met een jaarlijks inkomen van minder dan $ 75.000.

Anderen die een deel zullen krijgen, zijn onder meer stellen met een jaarinkomen van niet meer dan 150.000 US dollar, plus hun kinderen. Geschat wordt dat een gezin van vier personen ongeveer 5.600 dollar zal ontvangen.

Een ander onderzoek door Harris Poll en Mizuho Bank gaf aan dat een deel van de Amerikanen bereid is hun deel van het stimuleringsgeld in cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) te steken. Mizuho verwacht bijvoorbeeld dat 10 procent van de stimulans naar crypto of aandelen gaat.

Bovendien zei 61 procent van degenen die naar de aandelen- en cryptomarkten kijken, dat ze liever investeren in de toonaangevende virtuele valuta.

Goldman Sachs verwacht dat uiteindelijk meer dan $ 3,3 biljoen aan stimuleringsgeld zijn weg naar de Amerikaanse economie zal vinden. De bank merkte ook op dat sommige Amerikaanse burgers extra betalingen ontvangen.

Dergelijke betalingen gaan met name naar personen die bij de laatste betaling van het stimuleringspakket waren uitgesloten. De extra betalingen, ook wel "plus-up" genoemd, gaan naar twee categorieën Amerikaanse staatsburgers.

De eerste categorie zijn degenen die een aanzienlijk deel van hun salaris / inkomen hebben verloren tussen 2019 en 2020, terwijl de tweede categorie degenen zijn die vorig jaar een nieuwe afhankelijke persoon aan hun huishouden hebben toegevoegd.

Met deze factoren voorspellen financiële instellingen zoals Goldman Sachs dat het volgende stimuleringspakket meer dan $ 2 biljoen zal bedragen. Analisten van Goldman Sachs verwachten bijvoorbeeld dat de Amerikaanse president het Congres zal overtuigen om een ​​pakket ter waarde van 3,3 biljoen dollar goed te keuren.

In een notitie zeiden de analisten dat ze "verwachten dat het Congres" een groot deel van de uitgaven "later" in 2021 goedkeurt. Ze bleven opmerken dat de meeste uitgaven zullen gaan naar productie, onderzoek en harde infrastructuur.

Ondanks een "snellere economische groei" verhogen de stimuleringsvoordelen de inflatie

Goldman Sachs schatte ook dat een aanzienlijk deel van het geld dat naar huishoudens wordt gestuurd, naar aandelen zou gaan. Meer nog dan bij het vorige pakket. Dit weerspiegelt een "snellere economische groei."

Helaas, hoewel de stimuleringspakketten bedoeld zijn om de Amerikaanse economie een boost te geven, denken sommige Amerikanen dat het hun bedrijf kapot zal maken. Deze personen die tegen de stimuleringsmaatregelen zijn, noemen de verhoging van de belastingen die Biden heeft voorgesteld, om de 2,25 biljoen dollar te kunnen betalen, als oorzaak daarvan.

Afgezien van stijgende belastingen, vernielen de pakketten de economie door stijgende inflatiecijfers. De Amerikaanse Federal Reserve stelt dat het inflatiecijfer slechts tussen de 2 en 2,24 procent ligt.

Een blik op het inflatiepercentage van verschillende goederen laat echter zien dat het inflatiepercentage van de belangrijkste items hoger is. Een onderzoek van Equipmentrader geeft bijvoorbeeld aan dat de olieprijs met 80 procent is gestegen, sojabonen met 71 procent en maïs met 69 procent.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Koop Cardano bij Bitvavo en betaal geen handelskosten over de eerste aankoop tot €1000