De Bitcoin koers daalt tot $ 60k maar herstelt weer tot $ 62k en Dogecoin noteert een prijsstijging van 290% to da Moon!

Elon Musk - Dogecoin 

Afbeeldingsbron: Reddit

Bitcoin had eerder vandaag een langzame, bijna bearish dag toen de cryptocurrency vastliep in zijn verdere vooruitgang boven $ 60k. Ondanks de ellende van Bitcoin, boekten sommige altcoins echter opnieuw gigantische koersstijgingen. Dogecoin (DGC) steeg op een gegeven moment van een laagste punt in 24 uur van ongeveer $ 0,14 naar $ 0,43. De prijsstijging van bijna 300% deed de marktkapitalisatie van de munt exploderen en het behoort nu tot de top 5 van cryptocurrencies ter wereld, waarbij Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Litecoin (LTC) en anderen op weg naar deze positie worden ingehaald. Daarover later meer.

De Turkse centrale bank heeft aangekondigd vanaf 30 april betalingsoplossingen voor cryptocurrency in het land te verbieden. Het verbod wordt nog niet uitgebreid tot banken, maar alle bedrijven voor betalingsoplossingen zullen worden getroffen.

De BTC koers duikt onder $ 61k

De Bitcoin koers dook onder de $ 61k voordat hij zich op het moment van drukken herstelde naar ongeveer $ 62k. De gestopte voortgang van de grootste cryptocurrency heeft twijfels doen ontstaan ​​over zijn beweging boven $ 62k. Alle belangrijke steunniveaus werden echter met succes verdedigd en daarom blijft de langetermijntrend nog steeds bullish, zelfs nu de enorme positiviteit van een paar dagen geleden wat is getemperd.

De BTC koers begon de dag rond $ 62,8k en wilde nog verder omhoog gaan. De koers bereikte in de uren daarna zelfs een hoogte van $ 63,8k, voordat hij rond het middaguur scherp daalde tot ongeveer $ 60,2k. Onmiddellijk daarna herstelde Bitcoin zich en het is nu rond de $ 61,9k op het moment van schrijven.

De belangrijkste digitale valuta verdedigde met succes de lange-termijnweerstand van ongeveer $ 60k, maar de opwaartse beweging boven $ 62k is momenteel tot stilstand gekomen. Verwacht wordt dat de koers zich opnieuw zal moeten hergroeperen voordat hij verder gaat met de lange termijn bull run boven $ 65k. De volgende grote weerstand ligt rond hetzelfde $ 65k-niveau, terwijl een sterke korte-termijnsteun van ongeveer $ 60k kan worden waargenomen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins vertonen een lichte daling, maar sommige gaan ballistisch

Een meerderheid van de altcoins had over het algemeen een langzame, bearish dag op de cryptomarkten. Sommigen zoals Dogecoin (DGC, 189%), Litecoin (LTC, 9%), VeChain (VET, 12,5%) en Bitcoin Cash (BCH, 30%), enz. Hadden een enorm goede dag met gigantische stijgingen. De top drie hiervan, waaronder DGC, BCH en LTC, zijn soft forks van Bitcoin zelf en de interesse om hen heen neemt al een tijdje toe.

Dogecoin was het grootste gespreksonderwerp van de afgelopen 36 uur. De cryptocurrency steeg op een gegeven moment met bijna 290% en werd de vijfde meest waardevolle cryptocurrency in het proces. De dag begon met de DGC rond de $ 0,14. In een gestage groei, steeg de op meme gebaseerde cryptovaluta op een gegeven moment tot $ 0,43 voordat hij weer terugkwam op ongeveer $ 0,36. De plotselinge stijging van de waarde van Dogecoin heeft velen verbijsterd en sommigen wijzen nogmaals naar Elon Musk voor het starten van deze hele commotie. Dit kan wat gewicht hebben, maar we moeten niet vergeten dat Musk opnieuw over Doge begon te tweeten toen de koers al verdubbeld was.

Musk tweette:

Tweet Elon Musk 

De excentrieke Tesla-oprichter is weer bezig met het Dogecoin-geklets, nauwelijks een paar weken nadat hij het eigendom te veel gecentraliseerd noemde. Musk investeerde op beroemde wijze $ 1,5 miljard in Bitcoin via Tesla en kondigde plannen aan om het voor een lange tijd vast te houden. Maar het lijkt erop dat hij ofwel een privé-investering in DGC heeft of hij houdt van online doge-geklets. De CEO van Tesla is ook erg actief op Reddit en haalt daar een aantal van zijn memes vandaan. Al met al had Dogecoin eerder vandaag een absoluut enorme pomp en beleggers moeten voorzichtig zijn om erin te investeren vanwege de extreme volatiliteit rond de munt op dit moment.

Over het algemeen hebben de YTD-winsten op Dogecoin 5.000% overtroffen, wat een absoluut enorme pomp is die zeer zelden wordt gezien, zelfs niet in de crypto-wereld.

Dogecoin koers grafiek

In ander nieuws….

Turkse regering wil betalingen met cryptocurrency verbieden

De Turkse regering gaat vanaf 30 april betalingsproviders verbieden om zich over te geven aan Bitcoin-betalingen. Het verbod wordt gebruikt om het grote aantal betalingsdienstaanbieders die populair zijn in Klein-Azië, te targeten. Banken zijn momenteel echter uitgesloten van het verbod.

Volgens een aankondiging op vrijdag heeft de Centrale Bank van Turkije aangekondigd dat alle cryptopartnerschappen en betalingsoplossingen vanaf 30 april illegaal zullen zijn. De beslissing zal waarschijnlijk de enorme vooruitgang van het land in de crypto-industrie vertragen en een nieuwe juridische strijd ontketenen tussen de overheidsregelgevers, crypto-gebruikers en betalingsproviders. Paypal, een van 's werelds grootste bedrijven voor betalingsoplossingen met een Bitcoin-optie, is al in 2016 in het land verboden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram