Mike Novogratz bezorgd over een mogelijke "wash-out" te midden van stijgende DOGE- en XRP-prijzen

 

Mike Novogratz, de oprichter van Galaxy Digital en een investeerder met diepe zakken, maakt zich zorgen dat de huidige crypto-sector extra volatiel is. De miljardair-investeerder sprak op het online-evenement van Marketwatch met het thema 'Investeren in Crypto'. Novogratz is een diehard voorstander van Bitcoin (BTC) en bedrijven die handelen in virtuele valuta.

Coinbase-aandelen genoteerd op de Nasdaq daalden met vijf procent op de dag na opening. De val viel samen met de toespraak van Novogratz over het cryptocurrency-ecosysteem in het algemeen en over Coinbase. De belegger is al heel lang een supporter van Bitcoin en andere toonaangevende virtuele valuta zoals Ethereum (ETH).

Onlangs schreef zijn firma, Galaxy Digital, een op cryptovaluta gericht bedrijf dat zich bezighoudt met investeringen in digitale activa, een brief aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarin het zijn bereidheid uitsprak om een ​​Bitcoin exchange-traded fund (ETF) aan te bieden.

Coinbase-vermelding op Nasdaq goed voor de markt, maar kan een 'wash-out' veroorzaken

Op woensdag, terwijl hij zijn waardering uitsprak over de prestatie van Coinbase om een ​​plek op Nasdaq, onder de ticker COIN, te bemachtigen, merkte de leidinggevende van Galaxy Digital op dat het evenement waarschijnlijk grote marktschommelingen zou veroorzaken. Hij merkte echter op dat, hoewel de virtuele crypto-sector een boost zal krijgen, de kans op een wash-out bestaat.

Gebruikmakend van Dogecoin en XRP als voorbeelden, merkte Novogratz op dat "rare munten" steeds meer aan prijsmomentum winnen, een indicatie van een aanhoudende sterke "frenzy". Hij voegde eraan toe dat dergelijke scenario's zich niet goed ontvouwen en "waarschijnlijk" kunnen leiden tot "een wash-out op een gegeven moment".

Vermoedelijk verwees Novogratz naar de enorme koersstijgingen van de twee munten in de afgelopen week. XRP steeg bijvoorbeeld met 64,61 procent, terwijl Dogecoin in deze periode met 114,15 procent steeg.

De miljardair-investeerder merkte echter op dat de beursgang van Coinbase, die leidde tot de notering van COIN-aandelen op de op een na grootste beurs, monumentaal was voor de virtuele valuta sector.

Ondanks het verlies van 15%, is Coinbase nog steeds toonaangevend in de VS.

Maar de directeur van Delta Exchange, Pankaj Balani, is positiever over de notering dan de oprichter van Galaxy Digital. Volgens Balani heeft het in San Francisco gevestigde Coinbase "de aanvankelijke winst niet vastgehouden" en verloor het 15 procent van de openingsprijs ondanks een opening onder het waarderingspunt van $ 100 miljard.

De CEO van Delta Exchange voegde eraan toe dat de waardering van het bedrijf werd beïnvloed door de volatiele aard van cryptocurrencies, wat tot uiting komt in de 'inkomsten' van het bedrijf.

De CEO benadrukte dat, ondanks de volatiliteit in inkomsten en waardering, Coinbase nog steeds de nummer één is onder de gereguleerde crypto-exchanges, met het "grootste marktaandeel" in de Verenigde Staten. Dit verandert volgens Balani het in San Francisco gevestigde bedrijf in 'een monopolie'.

Balani stelt ook dat Bitcoin waarschijnlijk eind volgende maand 70.000 dollar zal bereiken. Aangezien Coinbase-aandelen net zijn gelanceerd, merkte de CEO op dat "de komende paar handelsessies" de sleutel zullen zijn bij het evalueren van hoe gewild de aandelen zijn onder beleggers.

Afgezien van traditionele investeerders, houden investeerders in cryptovaluta ook de koers van het COIN-aandeel "scherp" bij, aangezien dit iets zegt over de conventionele "investeerdersinteresse" in de crypto-sector.

Coinbase grafiek 

Volgens Balani is BTC erin geslaagd om na een correctie z’n cruciale steun vast te houden en zijn de positieve sentimenten nog steeds hoog. Op het moment van schrijven veranderde de leidende cryptocurrency van eigenaar voor iets meer dan $ 60.500, nadat het wat terrein had verloren ten opzichte van zijn hoogste punt ooit van $ 64.895.

Onlangs merkten analisten op dat BTC nog steeds een "vruchtbare grond" heeft en in de toekomst ongetwijfeld meer ATH's zal treffen. De CEO van Delta Exchange merkte bijvoorbeeld op dat de topcrypto in de afgelopen 30 dagen "aan het consolideren is", waarbij altcoins het geweldig doen.

De consolidatie van Bitcoin is een 'gezonde' pauze

De CEO beschouwde de consolidatie als een "gezonde" onderbreking voor Bitcoin, na een stijging van bijna 100 procent sinds het begin van het jaar (YTD). Toenemende sentimenten rond altcoins zorgen voor 'vruchtbare' grond waarop de leidende cryptocurrency kan floreren.

Een andere analist, Paolo Ardoino, de CTO van Bitfinex, ondersteunde de observatie van de CEO van Delta Exchange en voegde eraan toe dat het momentum nog steeds aan de gang is. De CEO zei dat het momentum wordt aangedreven door zakelijke investeerders in de crypto-markt en Wall Street bij wie de acceptatie  voor crypto en voor 'blockchain-gebaseerde bedrijven' toeneemt.

De adoptie van gedecentraliseerde financiering (DeFi) heeft er ook voor gezorgd dat tokens "anders dan Bitcoin" hun territorium hebben vergroot.

Ardoino voegde eraan toe dat het "momentum kan aanhouden", aangezien meer fondsen en bedrijven BTC opnemen in "hun investeringsportefeuilles". De Corona pandemie en een stijging van de fiat-inflatie verankeren ook de positie van Bitcoin als "een veilige haven", voegde de CTO toe.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram