Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stagneert op $ 60k en Crypto-handelsapps overtreffen de populariteit van Tik Tok

TikTok 

Afbeeldingsbron: Solen Foyessa onder CC

Bitcoin bleef eerder vandaag consolideren rond het bereik van $ 60k- $ 62k in weer een trage handelssessie. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie zag zijn marktaandeel opnieuw verder dalen naarmate sommige andere cryptocurrencies vooruitgingen. Onder hen had Bitcoin Cash (BCH) weer een geweldige dag en is voor het eerst in bijna 3 jaar boven de $ 1k gestegen.

Ander nieuws: twee handelsapps, Robinhood en Coinbase, hebben het populaire Chinese sociale mediaplatform Tik Tok in de Apple App Store overtroffen. Dit laat zien hoe populaire trading over de hele wereld is geworden dankzij de Covid-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende buulmarkt. Daarover later meer.

Een Turkse oppositieleider heeft zich uitgesproken voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hij heeft gezworen het aanstaande verbod op de sector door de centrale bank te bestrijden. De stap komt nadat een Bitcoin-verbod is goedgekeurd door de onafhankelijke bankautoriteit in Turkije.

Bitcoin koers stagneert op $ 60k

Bitcoin kende in het algemeen opnieuw een trage handelsdag, omdat de BTC koers niet door wist te breken naar de belangrijkste niveaus, terwijl de steun op $ 60k aan de andere kant goed bleef liggen. De richting van de belangrijkste digitale valuta lijkt op dit moment onbeslist, ondanks grote bull-runs van zijn kleinere concurrerende cryptocurrencies die hen naar nieuwe hoogtepunten duwen.

De dag begon met de BTC koers rond de $ 61,6k. Het bleef de hele dag binnen $ 2k van dit cijfer, wat weer een dag van lage volatiliteit laat zien. De hoogste koers die het in de loop van de dag wist te bereiken, was $ 62,6k, terwijl de laagste koers rond de $ 59,8k lag, op moment van schrijven, op Binance.

Voor de toekomst moet Bitcoin zijn bullish case snel nieuw leven inblazen. Het gebrek aan opwaartse bewegingen is een bron van zorg voor de Bitcoin-houders en investeerders op de lange termijn, vooral omdat de rest van het cryptoveld zo'n grote hausse doormaakt. Het marktaandeel van Bitcoin heeft de afgelopen 2-3 weken ook een grote klap gekregen en is gedaald van een hoogste punt van ongeveer 62% naar ongeveer 51%. Dit kan echter ook een positief argument zijn voor Bitcoin, aangezien het zich vaak hard heeft hersteld van korte termijn-dieptepunten als het gaat om het cryptomarktaandeel.

De beren moeten de koers overtuigend onder de $ 60k brengen om het bullish scenario snel een klap toe te dienen. De bulls moeten daarentegen de BTC koers tot boven $ 65k brengen en dan deze keer proberen overtuigend verder te gaan.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins vertonen gemengde prestaties, maar sommigen boeken enorme winsten

De meeste cryptocurrencies hadden een zeer volatiele, drukke dag op de markt. Er waren enkele verliezers zoals de Ripple (XRP, -5%) die zo laag werd als $ 1,5, voordat hij weer terugkaatste naar ongeveer $ 1,6 op het moment van drukken. Ethereum zette opnieuw een recordhoogte van ongeveer $ 2,55k neer, voordat het op het moment van schrijven enkele procentpunten terugkwam tot ongeveer $ 2,35k. Evenzo hadden Cardano (ADA, -2%), Dogecoin (DGC, -25%) en Litecoin (LTC, 1%) over het algemeen een gemengde dag met enkele winsten gevolgd door enkele verliezen. De grootste stijging behoorde toe aan Bitcoin Cash (BCH, -2%), aangezien het het niveau van $ 1,2k bereikte voordat het rond de $ 1k kwam op het moment van schrijven. Sommigen zoals Polkadot (DOT, 5%) hadden vandaag een behoorlijk goede dag na enkele dagen van langzame groei.

Over het algemeen was de markt gemengd en vertoonde het wilde schommelingen in tegenstelling tot Bitcoin, dat stabiel en nonchalant was.

In ander nieuws….

Handelsapps gaan Tik Tok voorbij in iOS populariteit

Twee handelsapps, namelijk die van Robin Hood en Coinbase, stonden onlangs bovenaan de iOS-hitlijsten en hebben de populaire sociale media-outlet Tik Tok ingehaald in de app store-activiteit.

Deze ontwikkeling laat zien hoe de massa tegenwoordig geïnteresseerd is in handel en hoe de Covid-19-pandemie een rol heeft gespeeld bij het betrekken van de mensen bij het proces. Het heeft hun een ongekende macht en invloed gegeven op conventionele financiële instellingen.

Het is echter ook waar dat Tik Tok populairder is onder Android-gebruikers dan bij iPhone-gebruikers en het staat daar nog steeds bovenaan de hitlijsten. Youtube, Snapchat en Instagram stonden respectievelijk vierde, vijfde en zesde op de lijst.

De populariteit van Robinhood, een handelsplatform voor enkele van de kleinere handelaren, steeg naar recordniveaus vanwege de subreddit WallStreetBets die eerder dit jaar betrokken was bij het beroemde GameStop-incident. De populariteit van Coinbase steeg ook door de recente notering op Nasdaq, naast de huidige 2020-2021 Bitcoin-bullrun die gaande is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram