Bitcoin laat een enorme koersdaling zien tot $ 50k voordat het enigszins herstelt. Altcoins krijgen forse klappen

Beer loopt door dalende koersgrafiek 

Bitcoin onderging de afgelopen uren een enorme prijscorrectie. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ging van ongeveer $ 60k naar slechts $ 50k in enkele minuten in de vroege ochtenduren, voordat het een licht herstel vertoonde tot $ 55k. op moment van schrijven is er een nieuwe daling ingezet en komen we dicht in de buurt van de dieptepunten van afgelopen nacht.

Bitcoin koers grafiekDe plotselinge koersdaling van in totaal bijna $ 10.000 is een van de grootste neerwaartse prijs-candles in dollars in de geschiedenis van de cryptocurrency-sector. De gebeurtenis bevestigt een eerdere voorspelling van Bitcoinkoers.org, die laat zien dat de laatste stap boven de $ 60k een bull trap zou kunnen zijn die is geïnitieerd door de Coinbase-notering op Nasdaq.

Nu Coinbase openbaar is geworden, is de koopkoorts gestorven. De BTC koers is terug rond de $ 55k op het moment van schrijven. Het is moeilijk te voorspellen waar het heen zal gaan, maar als de index stabiliseert tussen het bereik van $ 56k- $ 59k, zal het de zaken terugbrengen naar de status-quo net voor de vorige pomp boven $ 60k. Als de koers echter verder daalt en de cruciale $ 50k-ondersteuning blijft testen, kunnen de beren het de arena opnieuw betreden.

Altcoins boeken grote verliezen

De meeste altcoins volgden de verliezen van Bitcoin en boekten rond dezelfde tijd enorme verliezen.

Ethereum (ETH, -15%), Binance Coin (BNB, -20%), Ripple (XRP, -27%), Cardano (ADA, -18%), Polkadot (DOT, -20%), Litecoin (LTC, -22%) en Bitcoin Cash (BCH, -23%) waren eerder de best presterende cryptocurrencies maar lieten nu grote verliezen zien. Interessant genoeg leed Dogecoin (DGC, -3%) niet zo'n grote daling, maar dat zal waarschijnlijk in de nabije toekomst gebeuren. Veel van deze cryptovaluta hadden aanvankelijk veel meer verloren voordat ze later wat herstelden, zoals in onderstaande grafieken duidelijk is te zien.

ETH grafiekOok de XRP koers moest flink inleveren 

XRP koers grafiek 

Over het algemeen verloor de cryptomarkt ongeveer 15% van zijn waarde en kwam, wat betreft totale marktkapitalisatie uit op $ 1,94 biljoen.

Wat nu?

Ben je erg geschrokken van deze laatste daling van de cryptokoersen en weet je niet wat je nu moet doen? Wellicht kunnen de onderstaande tweets van de bekende Nederlandse trader Michaël van de Poppe je dan helpen en wat gerust stellen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram