Sillicon Valley superbelegger Ron Conway ziet cryptocurrency als veelbelovend

 

De bekende Silicon Valley investeerder Ron Conway, ook wel "super angel" genoemd, ziet de crypto economie als de volgende sector die door het dak kan gaan. Hij vergelijkt Coinbase met Google na de beursgang van het bedrijf via een directe notering op Nasdaq. Volgens hem is de kans dan ook groot dat de Bitcoin koers en de koersen van andere cryptocurrencies de komende tijd flink kunnen stijgen.

Komst van het grote geld

Ron Conway besprak de toestand van de crypto-markt en de toekomstverwachtingen in een interview met CNBC woensdag. Conway is zelf een vroege investeerder in Coinbase. Hij vergeleek dit bedrijf met Google. Conway heeft als bijnaam ook wel de "Godfather van Silicon Valley". Hij heeft meer weddenschappen geplaatst op internet startups dan wie dan ook in Silicon Valley. Hij was een vroege investeerder in Google, Facebook, Twitter, Reddit, Paypal, Airbnb, Square en Pinterest. Dit zijn allemaal bedrijven die veel groei mee hebben gemaakt.

Visie over de toekomst van de markt

Over de cryptomarkt zei de befaamde investeerder:

“If you start at the very top of the funnel. Look at the market size for the crypto economy. Last year, it was $778 billion, headed to over a trillion. And the crypto economy is in its infancy.”

“The crypto economy is the next multitrillion-dollar opportunity in innovation.”

Wat betreft Coinbase, met zijn enorme waardering die die van de beurs waarop het genoteerd staat overtreft, zei hij: "Als mensen kijken naar de grootte van de kansen die het biedt, dan lijkt de waardering van deze bedrijven een beetje redelijker." Coinbase werd bij zijn publieke debuut gewaardeerd op maar liefst 100 miljard dollar.

Is Coinbase het nieuwe Google?

Cryptocurrency exchange operator Coinbase ging woensdag naar de beurs via een directe notering op Nasdaq. Particuliere beleggers stopten ruim 57,35 miljoen dollar in het bedrijf op zijn IPO-dag. Dit maakt het een van de grootste beursgangen die ooit heeft plaatsgevonden, wat betreft participatie van particuliere beleggers. Het datamonitoringsbedrijf Vandatrack schat dat het openbare debuut van Coinbase de vijfde grootste was in termen van aankopen voor nieuw genoteerde aandelen sinds 2017. Gezien het enorme aantal bedrijven dat zich richt op crypto denkt Conway dat de markt zomaar eens flink kan gaan groeien. Conway zei in het interview onder andere het volgende over Coinbase: 

"Wat Coinbase echt onderscheidt, is dat het een puur-crypto-bedrijf is. Voor al die andere bedrijven is crypto een toevoeging. Coinbase is wat wij noemen een crypto-first bedrijf, en die focus is wat hen tot marktleider maakt. Ik geloof absoluut dat Coinbase de Google is voor de crypto-economie en deze een enorme kans opent voor consumenten”

Conway gelooft ook dat Coinbase al een "geweldig merk" en "geweldige reputatie" heeft bij onder andere de gewone consumenten. Als Conway het bij het juiste eind blijkt te hebben dan kan het zomaar zijn dat de koers van aandelen Coinbase de komende tijd aanzienlijk zullen gaan stijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram