Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zweeft rond $ 55k terwijl de Chinese staatsbank Bitcoin prijst

Chinese Dragon 

Afbeeldingsbron: Lauri Rantala onder CC

Bitcoin had over het algemeen een weinig inspirerende dag, aangezien het op een zwak hersteltraject doorging. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kon het gebied in de buurt van $ 60k niet opnieuw betreden, ondanks enkele bemoedigende tekenen eerder, en is nu onder de $ 55k gedaald op het moment van schrijven.

Ander nieuws: een topfunctionaris van de Chinese centrale bank heeft Bitcoin op een verrassende manier geprezen. Li Bo, de plaatsvervangend gouverneur van de People's Bank of China (PBoC), prees de sector van digitale activa in een recent interview met CNBC, wat een mogelijke verschuiving in het beleid van het land aangeeft. Daarover later meer.

Een verzekeringsmaatschappij met de naam AA heeft zijn zaak tegen Bitfinex verloren om hun cryptofondsen terug te krijgen. Het bedrijf was een paar jaar geleden het slachtoffer geworden van een ransomware aanval en moest losgeld betalen in Bitcoin. Daarover later meer.

Ook lijkt de SEC-zaak tegen Ripple voor het eerst in de afgelopen maanden zwak en enigszins in het voordeel van Ripple Labs. Maar ondanks de recente overwinningen en de daaruit voortvloeiende koersstijging van XRP, is het nu nog niet allemaal voorbij.

Bitcoin koers beweegt rond $ 55k

Bitcoin probeerde te herstellen van de dieptepunten van gisteren van ongeveer $ 50,2k, maar slaagde daar niet overtuigend in. De cryptocurrency daalde spectaculair van ongeveer $ 60k tot slechts $ 50,2k in de vroege uren van zondag, wat resulteerde in een van de grootste prijsdalingen in de geschiedenis van de sector in dollars. Maar uitgedrukt in procentpunten was het heel normaal.

Momenteel zweeft de cryptocurrency rond de $ 55k op het moment van schrijven. De BTC koers probeerde vandaag zonder veel overtuiging hoger te gaan en bereikte rond 9 uur 's ochtends een hoogtepunt van ongeveer $ 57,5k. Sindsdien is het digitale activum echter aan het dalen en kwam zelfs even onder $ 55.000. De bulls moeten de uptrend nieuw leven inblazen en de BTC koers op korte termijn boven de $ 58k en op de $ 60k brengen, anders zullen de beren worden aangemoedigd om de koers terug te trekken tot onder de belangrijke steun van $ 53k en dan richting $ 50k.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten aanvankelijk een matig herstel, maar boekten daarna in de loop van de dag aanzienlijke verliezen. Er waren echter enkele uitzonderingen, aangezien Dogecoin in de loop van de dag is blijven stijgen. DGC staat nu rond de $ 0,39, een stijging van meer dan 25% ten opzichte van de afgelopen 24 uur en vertoont geen tekenen van vertraging. Binance Coin (BNB) boekte ook een kleine stijging van 5%. Verder was de markt traag en voornamelijk negatief.

Dogecoin koers grafiek

In ander nieuws….

Chinese Centrale Bank-ambtenaar baart opzien door Bitcoin te prijzen

Li Bo, de plaatsvervangend gouverneur (tweede hoogste positie) van de PBoC, heeft onlangs Bitcoin en stablecoins geprezen als alternatieve investeringen. Dit is een ongekende zet van Chinese topfunctionarissen, omdat de cryptocurrency momenteel een algemeen verbod in het land heeft, ondanks dat het een van de grootste Bitcoin-mijnbestemmingen ter wereld is.

Een groot deel van de mijnopbrengsten wordt rechtstreeks verkocht aan de Chinese overheid en van deze laatste is bekend dat ze een van de grootste Bitcoin-voorraden ter wereld heeft. Dit beleid waarbij alleen de overheid Bitcoin accepteert, is lange tijd de hoeksteen geweest van de Chinese crypto-benadering. Dat kan in de nabije toekomst echter veranderen, aangezien de plaatsvervangend gouverneur Bo zijn bewondering uitsprak voor de crypto-sector.

Hij zei:

"We beschouwen Bitcoin en stablecoins als crypto-activa ... Dit zijn investeringsalternatieven,"

Dit kan duiden op een verzachting van de Chinese benadering van Bitcoin en als gevolg daarvan zou veel Chinees kapitaal naar de sector kunnen stromen en ervoor zorgen dat de sector verdere winsten boekt. Een dergelijke stap zal echter niet onmiddellijk plaatsvinden en de Chinezen kunnen de adoptie in de loop van de tijd langzaam opvoeren.

AA Insurance verliest zaak tegen Bitfinex

De gevaren van een nieuwe Bitcoin-wereld werden onlangs duidelijk toen een verzekeringsmaatschappij met de naam AA, die een rechtszaak begon tegen crypto-exchange Bitfinex, hun zaak moest intrekken en zelfs de juridische kosten van laatstgenoemde moest betalen. Dit laat zien dat als je Bitcoin eenmaal weg is, ze heel, heel moeilijk terug te krijgen zijn, zoals in dit geval is aangetoond.

Eind 2019 betaalde de Canadese verzekeringsmaatschappij ongeveer 109 BTC als losgeld aan een groep hackers die hun gegevens hadden lamgelegd met ransomware-software. Daarna hield het bedrijf hun Bitcoins nauwlettend in de gaten door het openbare geldspoor te volgen. Na enige tijd werd door Chainalysis vastgesteld dat dezelfde BTC was gestort in crypto-exchange Bitfinex.

AA daagde Bitfinex vervolgens voor een Britse rechtbank en de rechtbank beval de exchange om het geld te bevriezen en de identiteit van de eigenaar te onthullen, wat ze deden. Maar aangezien de Bitcoin al was verkocht door de hackers, had de huidige eigenaar een sterkere claim op de Bitcoin, stelde de exchange. AA slaagde er niet in om de connectie tussen de huidige eigenaar en de hackers te bewijzen en moest daarom de zaak laten vallen en vervolgens ook hun juridische kosten betalen.

Dit is echter niet het einde van de lijn voor Bitcoin-hacks en zwart geld. Sommige Zuid Koreaanse beurzen hebben begrip voor gestolen crypto en hebben op de zwarte lijst geplaatste Bitcoin onderling uitgewisseld. Als er echter eenmaal een aantal transacties is uitgevoerd, wordt het voor de eiser erg moeilijk om zijn crypto terug te krijgen. Dat is de nieuwe realiteit in een onveranderlijke blockchain-wereld waarmee we vandaag worden geconfronteerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram