Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers is op weg naar $ 95.000 en $ 166.000 is het langetermijndoel, zegt on-chain analist Willy Woo

Willy Woo, Afbeeldingsbron: Radiofiji.com.fj 

Hebben we de top van de huidige Bitcoin-bullrun al bereikt? Sommige stemmen in de cryptogemeenschap beweren dat de uitputting van de kopers duidelijk is en dat er een correctie op de markt op komst is. Nieuwe gegevens suggereren dat dit misschien verre van waar is, aangezien on-chain analyse laat zien dat de Bitcoin koers nog steeds ruimte voor groei heeft.

Op 14 april bereikte Bitcoin een nieuw recordniveau van $ 64.863, wat meer dan $ 3.000 hoger was dan de vorige ATH die het bijna precies een maand eerder bereikte. Kort nadat hij heel dicht bij $ 65.000 kwam, kelderde de BTC koers sterk met meer dan 15% en daalde zelfs kort onder $ 55.000.

De recente correctie was de ergste koersdaling op de Bitcoin-markt sinds januari, toen de BTC koers in zeer korte tijd met 20% crashte.

On-chain analyse en NVT-methodologie 

Nieuw onderzoek suggereert echter dat dergelijke prijsdalingen geen effect hebben op de algemene uptrend. Volgens on-chain-analyse is het sentiment op de markt nog steeds ondubbelzinnig optimistisch, en tijdelijke tegenslagen zijn slechts een uitdrukking van de volatiliteit die typisch is voor Bitcoin, en geen tekenen van uitputting van de koper.

De on-chain analyse, uitgevoerd door de bekende blockchain-onderzoeker Willy Woo, is gebaseerd op een innovatieve methodologie genaamd "NVT", uitgevonden door Woo zelf.

NVT staat voor "Network Value Transactions" en combineert twee indicatoren: netwerkwaarde (Bitcoin-kapitalisatie) en transacties (volume van Bitcoin-transacties uitgevoerd op een bepaald tijdstip). De NVT-methodologie helpt om duidelijk te beoordelen hoe bereid de investeerders zijn om bij een bepaalde evaluatie in BTC te handelen.

Het combineren van netwerkwaarde en transacties helpt om een ​​factor vast te stellen die "NVT-prijs" wordt genoemd, die losjes kan worden opgevat als de "echte waarde" van Bitcoin op een bepaald moment. Volgens on-chain-gegevens is de huidige NVT-prijs van Bitcoin $ 47.500.

Als de Bitcoin koers plotseling onder dat niveau zou dalen, zouden beleggers BTC met korting kopen. Als de spotprijs van Bitcoin hoger is dan de NVT-prijs, betekent dit dat beleggers bereid zijn om BTC tegen een premie te kopen, omdat ze ervan overtuigd zijn dat de koers zal blijven stijgen, en zelfs het kopen van Bitcoin tegen een hoge prijs zal binnenkort winst opleveren. .

In de praktijk is de NVT-methodiek nuttig omdat deze helpt om de bodem- en topprijsniveaus van de huidige marktcyclus vast te stellen. De NVT-prijs zelf kan worden beschouwd als het ondersteuningsniveau op de lange termijn - als de BTC koers onder dat niveau zou dalen, zou dit een drastische vermindering van de Bitcoin-vraag betekenen en een indicator zijn dat het marktsentiment bearish is geworden en de meerderheid van de investeerders niet langer bereid is om Bitcoin te kopen.

Koersdoel Bitcoin 

Als het gaat om het huidige topdoel van de BTC koers, suggereert de NVT-methode dat de top op korte termijn $ 95.000 zou kunnen bedragen. Als de methodologie echt een indicatie blijkt te zijn van de marktprestaties van Bitcoin, kan dat niveau eerder worden bereikt dan mensen denken.

Om voor $ 95.000 te handelen, zou de NVT-premiefactor moeten stijgen van 1,3 naar 2,0, wat betekent dat de investeerders bereid zouden zijn om BTC te kopen voor tweemaal de NVT-prijs.

Historisch gezien werd de NVT-premie van 2,0 altijd behaald op de hoogten van eerdere bullcycli. Tijdens de huidige opwaartse trend zou het nog sneller kunnen worden bereikt dan voorheen, aangezien voor institutionele beleggers, die de bull-run nu aanwakkeren, niet belangrijk is hoe hoog de prijs van een Bitcoin is, terwijl het voor particuliere beleggers misschien "te duur" lijkt.

Willy Woo heeft ook de NVT-methodologie gebruikt om een ​​Bitcoin-koersvoorspelling op de lange termijn te doen. Volgens Woo zou de BTC koers in de nabije toekomst naar $ 166.000 kunnen stijgen. Het is echter essentieel om te benadrukken dat volgens deze methodologie het prijsniveau van $ 166.000 waarschijnlijk niet zal worden bereikt tijdens de huidige bull-run, aangezien het bereiken van $ 95.000 waarschijnlijk het einde zou betekenen van de uptrend die eind 2020 is begonnen.

Kan de Bitcoin koers nog hoger gaan? 

Kan de Bitcoin koers echt sneller stijgen tot $ 95.000 dan mensen denken? Het is vermeldenswaardig dat de NVT-methodologie een puur analytische benadering is, waarbij alleen rekening wordt gehouden met on-chain data. Met andere woorden, externe factoren kunnen de BTC koers nog steeds sterk beïnvloeden op manieren die niet kunnen worden voorspeld door on-chain analyse.

Als de regeringen over de hele wereld doorgaan met hun plannen om Bitcoin verder te reguleren of zelfs te verbieden, kan de koersstijging van Bitcoin ernstig worden belemmerd. Maar het tegenovergestelde is ook mogelijk: als de inflatiecijfers blijven stijgen en het wantrouwen in fiatvaluta blijft dalen, kan Bitcoin een serieuze duw naar boven krijgen, waardoor de BTC koers zelfs hoger wordt dan de on-chain-analyse voorspelt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram