De BTC koers blijft steken op $ 55k en uit onderzoek blijkt dat 64% van de Amerikaanse volwassenen geïnteresseerd is in cryptovaluta

 

Edgar Zuniga Jr. Onder CC

Bitcoin staat op het moment van schrijven nog steeds rond de $ 55k. Het is de derde opeenvolgende dag dat het op dit specifieke moment zo'n prijsniveau neerzet. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie had een trage laatste 24 uur, aangezien het de hele dag worstelde om boven de $ 57k te komen in weer een mislukte poging om een ​​uitbraak te registreren. Bijgevolg kwijnt het nu weer weg rond de $ 55k. Maar ondanks de ellende van Bitcoin, boekt Ethereum een ​​aanzienlijke groei en het is weer bijna op het hoogste niveau ooit, op zoek naar een nieuwe poging om vooruit te komen. Evenzo hadden sommige van de andere cryptocurrencies een bullish dag. Daarover later meer.

Ander nieuws: uit een nieuw onderzoek van crypto-exchange Gemini blijkt dat meer dan 64% van de Amerikaanse volwassenen interesse heeft getoond in cryptocurrencies. Het aantal crypto-investeerders is in dezelfde tijd ook verdubbeld. Daarover later meer.

Ook wordt een nieuwe stripserie gelanceerd door Encode Graphics met Satoshi Nakamoto als de held. De nieuwe stripserie is geïnspireerd op een Reddit-bericht uit 2013 dat een dystopische wereld voorstelt in 2025. Daarover later meer.

Een vroege Tesla-investeerder heeft meer dan $ 100 miljoen geïnvesteerd in blockchain.com. Het blockchain-bedrijf biedt portefeuillediensten aan en het ging de geschiedenis in als een van de duurste aankoopbeslissingen.

Bitcoin koers bleef steken op $ 55k

Bitcoin plaatste opnieuw een vlakke $ 55k op moment van schrijven. De cryptocurrency begon de afgelopen 24 uur rond $ 56k en vertoonde een lichte bullish neiging. De index steeg vervolgens in de daaropvolgende uren tot bijna $ 57.000, maar slaagde er niet in dat te bereiken en begon opnieuw te depreciëren. Het bereikte een 24-uurs laagste punt van ongeveer $ 54,3k voordat het zich herstelde naar ongeveer $ 56k en vervolgens weer zakte naar ongeveer $ 55k.

Deze fluctuerende beweging rond $ 55k heeft de bullish beweging van de BTC koers opnieuw vertraagd en zal de opwaartse voortgang blijven beïnvloeden. De langetermijnvooruitzichten van de cryptocurrency blijven optimistisch, maar gezien het krimpende marktaandeel en de stagnerende koers, moet de index zijn eerdere momentum nog herwinnen vóór de recente altcoin-boom.

In de toekomst moeten de bulls de koers boven $ 57k en vervolgens $ 60k duwen om de bull-run voor de cryptocurrency te doen hervatten. Aan de andere kant zijn de beren een beetje aangemoedigd en kunnen ze proberen de BTC koers naar $ 52k- $ 53k niveaus te brengen en dan verder eronder. De sterke steun rond de $ 52k zou hun humeur voorlopig kunnen temperen.

Het totale marktaandeel van Bitcoin is ongeveer 1,04 biljoen dollar of 50,04% van de gehele cryptomarkt, dicht bij het jaarlijkse dieptepunt.

Altcoins tonen gemengde waardering

Andere cryptocurrencies hadden eerder vandaag een grotendeels bullish dag, aangezien de sector sterkere winsten boekte dan Bitcoin zelf. Ethereum (ETH, 10,5%) leidde het peloton en het is nu boven de $ 2,4k op het moment van schrijven. Het laatste hoogste cijfer aller tijden ligt rond de $ 2,5k en dat zou in de nabije toekomst wel eens uitgedaagd kunnen worden. Andere cryptocurrencies zoals Binance Coin (BNB, 8%), Uniswap (UNI, 17%), Theta (THETA, 9%) en Solana (SOL, 16%) boekten ook gezonde winsten. De rest van de markt was ook grotendeels bullish, afgezien van een paar munten zoals Dogecoin (DGC, -15%).

ETH grafiek

In ander nieuws

64% van de Amerikaanse volwassenen is geïnteresseerd in cryptocurrencies

Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door de Amerikaanse beurs Gemini, is een meerderheid van de Amerikaanse volwassenen geïnteresseerd in investeringen in cryptocurrencies. Ze zijn niet alleen geïnteresseerd in het leren over de digitale activa, maar ook in het investeren, verhandelen en vasthouden ervan voor de toekomst.

Gemini, een populaire cryptocurrency-exchange die eigendom is van Cameron en Tyler Winklevoss, heeft onlangs de studie uitgebracht met de titel "State of US Crypto Report". Het onderzoek toont aan dat meer dan 21,2 miljoen volwassenen in de VS cryptocurrencies bezitten, wat ongeveer 14% van de gehele bevolking is, terwijl ongeveer 13% een indicatie geeft over plannen om later crypto te kopen. Er moet echter enige verbetering komen om vrouwen in cryptocurrencies te krijgen, aangezien slechts 26% van de crypto-gebruikers vrouwen zijn. Hoewel dit cijfer een stuk beter is dan het percentage vrouwelijke investeerders in het algemeen en binnen de tech-industrie, moet het nog verder verbeteren.

Satoshi Nakamoto Comic Book Series gelanceerd

Een nieuwe stripserie met de maker van Bitcoin als de Superhero is gelanceerd door Encode Graphics. De plot van de serie is gebaseerd op het uitgangspunt van 2025, waarin de proliferatie van Bitcoin enorm is toegenomen en de wereld in dystopische tijden is gegleden. Bitcoin-investeerders zijn nu de “king of the hill” nu de wereldregeringen zijn ingestort. De stripserie is NFT-compatibel en gebruikers kunnen deze volledig elektronisch lezen. Dit kan een nieuw tijdperk van op NFT gebaseerde stripboeken inluiden, ook al heeft DC Comics, de maker achter Batman en Justice League, de creatie van NFT door zijn artiesten in een regressieve beweging verboden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram