Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft steken op $ 55k terwijl Ethereum een ​​nieuwe all time high op de borden zet

Ethereum 

Bitcoin liet eerder vandaag opnieuw een vlak koersverloop zien rond $ 55.000, omdat de verdere ontwikkeling opnieuw op grote obstakels stuitte. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had opnieuw een langzame dag aangezien het niet genoeg momentum verzamelde om vooruit te komen. Maar het verlies van Bitcoin was opnieuw de winst van Ethereum, aangezien de laatste een nieuw record bereikte van ongeveer $ 2,58k. Enkele andere cryptocurrencies hebben ook bemoedigende cijfers gepost. Daarover later meer.

Ander nieuws: een trustfonds van meerdere miljarden euro's met banden met de Rothschild-bankfamilie heeft geïnvesteerd in crypto-exchange Kraken voorafgaand aan een mogelijke beursnotering. De notering zal de tweede in zijn soort zijn als deze doorgaat, waardoor de waarde van de crypto-exchange ongeveer $ 10 - $ 20 miljard zal bedragen. Daarover later meer.

Nieuwe digitale geschillenregels worden besproken door crypto-exchanges, portemonneeproviders en andere belanghebbenden. Deze regels zijn klaarblijkelijk een poging om zichzelf te reguleren en om te voorkomen dat ze naar de rechtbanken gaan, die vaak geen wetten hebben voor een geschil dat uit deze sector voortkomt.

Bitcoin strandde op $ 55k

De Bitcoin koers bracht het grootste deel van de dag opnieuw door op ongeveer $ 55k voordat het op het moment van schrijven terugkwam op ongeveer $ 54k. Het digitale activum had in het algemeen opnieuw een bearish dag, omdat het er niet in slaagde om vooruit te komen. Het probeert nu de ondersteuning van ongeveer $ 52k- $ 53k te testen.

De dag begon met de BTC koers rond $ 55k. Een beweging boven dit cijfer bleef echter uit en gedurende de dag was de koersbeweging van Bitcoin weinig inspirerend. Het slaagde erin om twee neerwaartse bewegingen onder de $ 53k te pareren, een in de vroege uurtjes rond 3 uur 's ochtends en een andere rond het middaguur. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin opnieuw geconfronteerd met een test van het ondersteuningsniveau van $ 53K.

Vooruitkijkend is de onmiddellijke zorg voor de bulls om de $ 53k-steun met succes te verdedigen en vervolgens door te gaan naar de $ 58k-weerstand. Deze prestatie zal echter moeilijk zijn voor Bitcoin, aangezien er een sterke weerstand is boven de $ 56k die de afgelopen 4 dagen door de bulls werd getest. Door naar boven te gaan, worden de wegen geopend voor een stijging tot $ 60k.

Aan de andere kant moeten de beren de koers verlagen, eerst onder de $ 53k en dan verder omlaag naar $ 50k. Dit zal echter opnieuw geen gemakkelijke taak voor hen zijn vanwege de sterke ondersteuningsniveaus in het bereik van $ 52k- $ 53k.

Het aandeel van Bitcoin in de totale crypto-marktkapitalisatie is nu voor het eerst in maanden onder de 50% gezakt, namelijk ongeveer 49,8%.

Altcoins tonen gemengde prestaties

Andere cryptocurrencies kenden eerder op de dag een gemengde markt. Ondanks dat slaagden sommigen er toch in om een ​​aantal gezonde rally's neer te zetten. Ethereum (ETH, 6%) slaagde erin om boven zijn vorige hoogste punt ooit te komen en bereikte daarbij $ 2,58k. Dit toont aan dat ondanks de beren die Bitcoin tegenhouden, Ethereum nog niet klaar is en in slechts 10 dagen een 4e nieuw record heeft gepost. Litecoin had eerder ook een kleine rally, waarna het weer iets terugzakte.

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een stabiele dag voordat ze wat verliezen boekten rond het moment van publiceren. Het grootste deel van de verliezen was echter beperkt tussen -1% en -5%, dus het is op dit moment geen big deal-breaker. Dogecoin (DGC, -9%) daalde verder in een correctie na de laatste grote rally.

ETH grafiek

In ander nieuws….

Groot investeerderskapitaal komt naar Kraken vóór potentiële notering

Kraken, een in de VS gevestigde crypto-exchange, lijkt misschien de tweede cryptocurrency-uitwisseling te worden dienaar de beurs gaat. Na de notering van Coinbase vorige week, overweegt Kraken ook de optie en wil het samenwerken met toezichthouders om dat te bereiken.

Naar verluidt met dat in gedachten, heeft RIT Capital Partners, voorheen Rothschild Investment Group genaamd, geïnvesteerd in Kraken en naar verluidt lobbyt het voor een openbare notering.

James Glass die voor het RIT werkt, zei in een notitie aan zijn investeerders:

"Volgens berichten in de media overweegt Kraken om in 2022 via een directe notering openbaar te worden, nadat het record handelsvolumes en nieuwe klanten heeft gezien te midden van een stijging van de Bitcoin koers."

De intrede van RIT in Bitcoin kan belangrijk zijn. Ondanks dat het slechts $ 5,4 miljard waard is in vergelijking met biljoenen aan nettowaarde van andere financiële instellingen, heeft het veel invloed vanwege de naam Rothschild, een grote naam in de mondiale bankwereld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram