Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt onder $ 50k en herstelt weer wat, terwijl Altcoins crashen

Bitcoin koers daalt 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional onder CC

Bitcoin en de cryptocurrency-markt in het algemeen waren eerder vandaag in volledige bearish-modus. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde in de vroege ochtenduren tot onder $ 50k, tot $ 47,5k voordat hij herstelde naar iets boven $ 50k op het moment van schrijven. Bitcoin daalde in totaal met ongeveer 10% tijdens het proces, maar voor de rest van de markt was de neerwaartse beweging zelfs nog gewelddadiger, waarbij veel van de top-crypto's in de loop van de dag met meer dan 15% daalden. Daarover later meer.

Ander nieuws: het stadsbestuur in de hoofdstad van Zuid-Korea, Seoel, heeft voor $ 22 miljoen aan cryptovaluta in beslag genomen van belastingontduikers. De regering van het Aziatische land heeft van tijd tot tijd hard opgetreden tegen het bezit van cryptocurrency en belastingontduiking. Daarover later meer.

Coinbase-insiders zouden onlangs meer dan $ 5 miljard aan Coinbase-aandelen hebben gedumpt na de Nasdaq-notering. Veel van deze insiders verdienden een fortuin door hun aandelen kort na de notering te verkopen, maar het wordt niet als positief voor de COIN-aandelen beschouwd. Daarover later meer.

Bitcoin koers valt tot onder $ 50k

Ondanks veel kooporders van rond de $ 50k, gingen de beren overdrive en zakten ze eerder op de dag onder het sterke steunniveau. Het is maar de vraag of de beren nu gewonnen hebben, aangezien de BTC koers inmiddels weer terug is geklommen naar ongeveer $ 50.000.

De dag begon met de Bitcoin koers rond $ 53k, die er bearish uitzag, maar geen indicatie gaf van nog een grote koersdaling. Het begon echter al snel te dalen en BTC bereikte tijdens het proces een dieptepunt van ongeveer $ 47,7k, voordat verdere schade door de bulls werd beperkt. Na het registreren van dit dieptepunt, is de koers weer gestegen naar ongeveer $ 50k en schommelt rond dat punt. Er wordt op dit punt een zware strijd tussen de beren en de stieren gevoerd.

In de nabije toekomst is het momentum in het voordeel van de beren. Ze hebben deze neerwaartse beweging geïnitieerd en de bulls hebben er niets aan kunnen doen. De steun van $ 50k is er echter nog steeds, zelfs nu het aan een draadje hangt. Als stieren het met succes kunnen verdedigen en de koers boven het belangrijke cijfer kunnen houden, kunnen de stieren een zekere mate van controle terugkrijgen.

De beren daarentegen moeten de koersbeweging hieronder voortzetten naar een laagste punt in 12 weken van rond de $ 40k. Grote kopers zouden deze stap echter kunnen belemmeren, althans voorlopig.

Het totale marktaandeel van Bitcoin is ongeveer 50,8%, wat 1% meer is dan gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins in het rood

Andere cryptocurrencies vielen zwaar op hun gezicht als gevolg van deze grote koerscorrectie van Bitcoin. Veel van de andere topcrypto’s zakten fors voordat ze enigszins herstelden op moment van schrijven. Ethereum (ETH, -11%), Ripple (XRP, -22%), Cardano (ADA, -13%), Dogecoin (DGC, -24%), Polkadot (DOT, -11%), Uniswap (UNI, - 11%) en Litecoin (LTC, -16%) waren de marktprestaties op moment van schrijven. Veel van deze cryptocurrencies plaatsten diepere duiken voordat ze enigszins herstelden. De rest van de markt boekte diepere prijsdalingen dan deze top 10 crypto's. De totale marktkapitalisatie voor vandaag was ongeveer $ 1,82 biljoen op het moment van schrijven, wat een daling van ongeveer 11,55% betekent ten opzichte van het niveau van gisteren.

ETH grafiek

XRP koers grafiek

In ander nieuws…..

De regering van Seoul neemt crypto ter waarde van $ 22 miljoen in beslag bij vermeende belastingontduiking

De districtsregering van de Zuid-Koreaanse hoofdstad heeft voor meer dan 25 miljard Won (~ $ 22 miljoen) aan cryptocurrencies in beslag genomen van grote spelers die worden beschuldigd van belastingontduiking.

Volgens een rapport van The Korean Times heeft de belastingdienst van de stad hard opgetreden tegen de cryptocurrency-gebruikers die al een tijdje hun de belasting ontweken. Het hoofdkantoor van de nationale belastingdienst had meer dan 1.566 individuele en organisatorische belastingontduikers geïdentificeerd en trad vervolgens hard op.

Het is nog onduidelijk wat er met hun crypto zal gebeuren. Verwacht wordt dat ze ze terug kunnen krijgen na betaling van het vereiste bedrag aan belastingen.

De Koreaanse regering werkt ook aan een nieuwe belastingwet die vanaf begin volgend jaar van kracht wordt.

Coinbase Insiders verkopen kort na de beursgang voor $ 5 miljard aan COIN aandelen

Early bird-investeerders, Coinbase-executives en andere high-ups in het bedrijf hebben stilletjes voor meer dan $ 5 miljard aan COIN-aandelen verkocht kort na de notering op Nasdaq. Deze insiders, waaronder de Chief Financial Officer (CFO) Alecia Haas, verkochten hun aandelen op een nogal twijfelachtig moment. Volgens gegevens van Capital Markets en later bevestigd door Coinbase's Investor Relations, werden in deze periode ongeveer 3 miljoen Coinbase-aandelen verkocht door deze insiders, met een waarde van maar liefst $ 5 miljard.

Deze activiteit wordt vaak een aandelendump genoemd en is een teken dat insiders (oprichters, leidinggevenden en vroege investeerders) van het bedrijf weinig vertrouwen hebben in de toekomst, of in ieder geval, in het toekomstige koersverloop van de andelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram