Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft steken op $ 50k en Gemini Exchange maakt Google Pay en Apple Pay-ondersteuning mogelijk

Afbeeldingsbron: pxhere.com

Bitcoin bleef steken op $ 50k terwijl de strijd tussen de stieren en de beren intensiveerde rond de belangrijkste steun. Toch had de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie over het algemeen een trage dag, waarbij beide bewegingen, boven en onder, tot dusverre niet overtuigend waren. Uit een aantal indicatoren blijkt echter dat deze laatste koerscorrectie een berenval zou kunnen zijn. Als gevolg hiervan kan de Bitcoin koers in de nabije toekomst weer opveren na het bereiken van een bodem. Daarover later meer.

Ander nieuws: de in de VS gevestigde crypto-exchange Gemini heeft aangekondigd dat het de betalingsfuncties van Google Pay en Apple Pay heeft ingeschakeld. Gebruikers van Gemini kunnen nu crypto kopen met deze twee over de hele wereld populaire betalingsopties. Daarover later meer.

PlanB, de maker van het Stock to Flow (S2F) model, is van mening dat de laatste koerscorrectie de BTC koers mogelijk niet zo negatief beïnvloedt als wordt gedacht. Hij noemt het een “midway dip” en gelooft dat de bull run de capaciteit heeft om door te gaan. Daarover later meer.

Bitcoin koers blijft steken rond $ 50k

Bitcoin is momenteel verwikkeld in een grote strijd tussen de beren en de stieren, zonder dat een van beiden overtuigend bovenaan komt te staan. De digitale valuta had over het algemeen een saaie dag met enkele schommelingen rond het $ 50k-niveau. Dit sleutelniveau fungeert soms zowel als een steun als een weerstand, aangezien de koers erboven en eronder fluctueert. Op het moment van schrijven is de BTC koers ongeveer $ 50,5k, maar het zal daar zeker niet blijven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de de Bitcoin koers rond de $ 49,9k. Het steeg onmiddellijk naar een hoogste punt in 24 uur van ongeveer $ 51,27k binnen een paar uur voordat het weer terugviel naar $ 50k. De koers bleef daarna enkele uren zijwaarts handelen rond het sleutelniveau, voordat hij een laagste punt in 24 uur registreerde van ongeveer $ 48,8k. Na het registreren van dit dieptepunt steeg de koers terug naar de status quo rond de $ 50k-steun.

Op dit momet heeft de huidige strijd tussen de stieren en de beren geen duidelijke winnaar. Degene die een hoog volume overtuigend boven of onder het belangrijke 50k niveau zal weten te bewegen, zal de winnaar zijn. Voor de bulls is de volgende grote weerstand ongeveer $ 55k en dan $ 58k. Voor de beren is de volgende grote steun om te veroveren ongeveer $ 47k en dan verder onder $ 44k.

Er zijn enkele indicatoren afkomstig van de markt dat deze nieuwste correctie een beartrap zou kunnen blijken te zijn, wat betekent dat het verkopers aan de verkeerde kant van de markt in de val zou lokken door te corrigeren, steunniveau’s te breken en dan vervolgens weer snel op te lopen. Het financieringspercentage van Bitcoin op futuresbeurzen is inmiddels tot in negatief gebied gedaald. Dit is een andere indicator dat de stieren misschien hun tijd afwachten voordat ze weer een offensief lanceren. Op zijn hoogtepunt was het percentage op een gegeven moment zelfs 20%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken kleine verliezen

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen ook een weinig inspirerende dag in de markt. Een meerderheid van de kleinere munten leed gedurende de dag kleine verliezen of winsten, op enkele uitzonderingen na. Dogecoin (DGC, 14%) steeg onverwachts en leunt weer zwaar naar boven. Cardano (ADA, 3%) en Solana (SOL, 14%) waren andere winnaars onder de bekendere cryptovaluta. Andere cryptocurrencies vielen ofwel stil of lieten gedurende de dag kleine verliezen optekenen, waarvan de meeste onbeduidend waren.

In ander nieuws…..

Gemini-gebruikers kunnen nu Crypto kopen met Google Pay en Apple Pay

Gemini, een van de bekendste crypto-exchanges in de VS, heeft volledige Apple Pay- en Google Pay-integratie aangekondigd. De nieuwe functie zal beschikbaar worden gesteld voor meer dan 30 cryptocurrencies op het platform en dat aantal zal waarschijnlijk nog verder toenemen.

De kosten zijn aan de andere kant nog steeds aan de hogere kant, aangezien de exchange 3,49% van elke fiataankoop via pinpassen en de nieuwste Google Pay- of Apple Pay-functie in rekening brengt. Overboekingen en cryptostortingen zijn echter nog steeds gratis.

PlanB, de S2F-creator, gelooft dat de laatste koersdaling slechts een correctie halverwege is

PlanB, de maker van het beroemde Bitcoin koers-voorspellende Stock-to-Flow (S2F) model, gelooft dat de huidige koerscorrectie waarschijnlijk een tussentijdse dip is voor de digitale valuta.

Hij twitterde:

“#Bitcoin is tot deze maand zes maanden op rij gestegen. Dit lijkt op de mid-way dip die we ook zagen in 2013 en 2017. "

Hoewel het S2F-model soms accuraat is gebleken, zijn de voorspellingen ervan ook afgeweken van de tijd. Momenteel voorspelt het een maximale koersdoelstelling van maar liefst $ 288.000 tegen het einde van dit jaar. Dit is een te grote koersstijging en de meeste analisten lijken dit koersdoel te steunen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram