Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stuitert terug naar $ 54k terwijl de Stock Token oorlog intensiveert met Binance die handel in Microstrategy, Apple en Microsoft aanbiedt

 

Afbeeldingsbron: iphonedigital onder CC

Bitcoin liet vandaag een aanzienlijk herstel zien tot boven $54k, aangezien het de recente druk van de beren overwon. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie had over het algemeen een bearish weekend met koersen die daalden tot zo laag als $ 47,5k, maar uiteindelijk keerde het momentum in het voordeel van de bulls en ze leiden een herstel terug naar eerdere niveaus. Daarover later meer.

In ander nieuws, Er is een aandelen-token oorlog aan het opwarmen na de notering van Coinbase op Nasdaq. Het in Hong Kong gevestigde Binance zal verschillende belangrijke aandelentokens op zijn beurs lanceren. Ze omvatten die van Microstrategy, een technologiebedrijf en een van de grootste Bitcoin-bezitters ter wereld en blue chip-aandelen zoals Apple en Microsoft. Daarover later meer.

Een Zuid-Koreaanse kandidaat voor het premierschap heeft zijn standpunt aangekondigd om de controversiële cryptocurrency-wetten te onderzoeken die door de huidige regering zullen worden opgelegd. De overweldigend strenge wetten lokken kritiek uit van zowel cryptocurrency-gebruikers als het publiek.

De Bitcoin koers herstelt zich naar $ 54k

Bitcoin eindigde de afgelopen 48 uur op een hoog niveau toen het erin slaagde de koers te verhogen tot wel $ 54k. Een groot deel van deze tijd werd besteed onder de $ 50.000, omdat de beren steeds meer druk uitoefenden op de digitale valuta. Uiteindelijk raakten de beren echter zonder brandstof en nu is de BTC koers weer boven de $ 50k, op een comfortabel niveau. Er zijn steeds meer tekenen die aantonen dat de laatste beweging naar beneden, een potentiële bear trap was die verkopers aan de verkeerde kant van de markt in de val lokte.

De laatste 48 uur begonnen met de cryptocurrency rond de $ 49,4k. Daarna wisselde het enige tijd rond het $ 50k-niveau en trok het op een gegeven moment zelfs terug naar $ 47k. Maar maandag, rond de vroege ochtend, begon het terug te kaatsen van het dieptepunt van meerdere maanden. Het overtrof eerst $ 51k en liep toen op tot $ 54,5k op het moment van de schrijven. Het snelle herstel laat zien dat de beren geen kracht meer hadden en dat ze de koers niet zo ver omlaag konden trekken als ze wilden.

Met de opwaartse beweging is het $ 50k-niveau nu weer een belangrijke steun geworden voor de Bitcoin koers en de beren zullen er weer onder moeten breken om wat van hun momentum te herwinnen. Aan de andere kant moeten de bulls vooruit blijven gaan en de koers eerst in de buurt van $ 60k brengen en dan zelfs daarboven. Als de koers de komende dagen de $ 60k niet kan bereiken, wordt het bullish herstel als zwak beschouwd en dan kunnen de beren hun kans schoon zien en het weer naar beneden trekken, net als eerder vorige week.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ​​momenteel ongeveer $ 1,02 biljoen en het heeft meer dan 50,3% van het volledige cryptocurrency-marktaandeel.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins kaatsen sterk terug

Andere cryptocurrencies herstelden zich naast Bitcoin, sommigen sterk en anderen weer wat zwakker. Ethereum (ETH, 7,5%) steeg opnieuw tot boven de $ 2,5k en wil nieuwe recordhoogtes neerzetten boven zijn huidige record van $ 2,58k. Andere cryptocurrencies zoals Ripple (XRP, 13,5%), Cardano (ADA, 9,5%), Polkadot (DOT, 7,5%), Filecoin (FLE, 15%) en Theta (THETA, 14,5%) presteerden beter dan Bitcoin zelf. De rest van de top-altcoins reageerden traag op Bitcoin en boekten een lagere groei dan de topactiva.

ETH grafiek

In ander nieuws….

De aandelen-token oorlog vlamt op terwijl Binance Microstrategy-, Apple- en Microsoft-tokens onthult

Aandelentoken-handel worden steeds wijdverspreider in de crypto-sector na de recente notering van Coinbase-aandelen (COIN) op Nasdaq. Nu wil Binance ook in de voetsporen treden van de beursgenoteerde concurrent en onthulde ondersteuning voor Microstrategy-, Apple- en Microsoft-aandelentokens.

Binance beweert dat alle aandelentokens die op het platform worden aangeboden 'volledig worden gedekt door een bewaarportefeuille van onderliggende effecten' die worden gehouden door de Duitse financiële dienstverlener CM-Equity AG. Ook de crypto-exchanges Bitpanda en FTX bieden inmiddels handel in aandelentokens aan hun klanten.

Handelaren zullen nu worden uitgerust om te investeren in gefractioneerde eenheden van deze beroemde aandelentokens. Als dit lukt, kan dit ertoe leiden dat steeds meer handelaren zich tot deze virtuele cryptocurrency-uitwisselingen wenden, omdat deze functie niet wordt aangeboden op andere conventionele platforms. Het vermogen van deze platforms om deze activa volledig te ondersteunen met de vereiste zekerheden zal echter een uitdaging worden vanwege gemanipuleerde rapportage door veel van deze platforms, waaronder Coinbase zelf, die eerder deze maand een boete moesten betalen om onder problemen met de toezichthouder te komen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram