Skip to main content

Bitcoin nieuws

Fondsbeheerder Bill Miller zegt dat Bitcoin geen bubbel is

 

Het bijzondere aan Bitcoin is dat iedereen er wat anders van vind. Daar waar de een het ziet als iets risicovols ziet Bill Miller het juist als een prima investering. Bill Miller, de oprichter en chief investment officer van Miller Value Partners, denkt niet dat Bitcoin een bubbel is. Hij stelt dat de munt aan het begin van mainstream adoptie staat. In een recentelijk interview legde hij uit dat de Bitcoin koers zal stijgen omdat de vraag naar de crypto sneller groeit dan het aanbod.

Bill Miller optimistisch over Bitcoin

De bekende belegger Bill Miller is de oprichter van Miller Value Partners en fungeert momenteel als de voorzitter en chief investment officer. Hij is ook de co-portfoliomanager voor de Opportunity Equity en Income Strategy fondsen. Voordat hij bij Miller Value Partners kwam, was hij medeoprichter van Legg Mason Capital Management. Vorige week werd hem in een interview met CNBC gevraagd of de prijs van Bitcoin nog veel hoger kan. Miller antwoordde het volgende op deze vraag:

"Er zijn veel verschillende manieren om naar Bitcoin te kijken. De eenvoudigste manier is gewoon de vraag en het aanbod. Het aanbod groeit met 2% per jaar en de vraag groeit sneller. Dat is alles wat je echt moet weten, en dat betekent dat het hoger gaat. Ik denk niet dat dit helemaal een bubbel is, ik denk dat dit het begin is van de mainstream adoptie van de munt.”

Door de recente rally van Bitcoin te vergelijken met wat er in 2017 gebeurde, waarvan hij zei dat het een bubbel was, erkende Miller dat de BTC koers volatiel zal zijn. Dit is volgens hem dan ook goed te zien in de laatste prijsschommelingen. "Zelfs tijdens de bubbel ging het 20% naar beneden bij vijf verschillende gelegenheden. Met bitcoin is volatiliteit de prijs die je betaalt voor prestaties"

Is Bitcoin het nieuwe digitale goud?

Miller deelt dezelfde overtuiging als veel Bitcoin beleggers dat de cryptocurrency "digitaal goud" is. "Goud is ongeveer een activacategorie van $ 10 biljoen en Bitcoin is $ 1 biljoen, en het is oneindig deelbaar of bijna zo," zei Miller. "Het is gemakkelijk vervoerbaar en kan overal ter wereld worden verzonden als je een smartphone hebt, dus het is een veel betere versie, als een opslagplaats van waarde, dan goud. Er is $15 biljoen aan negatief renderende obligaties, dus waarom zou je dat hebben als je iets kunt bezitten dat tenminste de potentie heeft om te stijgen.”

Visie van andere fondsbeheerders

Hoewel Miller niet denkt dat Bitcoin een echte bubbel is denken sommige fondsbeheerders van wel. Guggenheim CIO Scott Minerd zei onlangs dat Bitcoin er "erg fout" uitziet en waarschuwde voor een grote correctie die de prijs van de cryptocurrency naar beneden zou kunnen duwen tot tussen de 20K en 30K. Bovendien blijkt uit de Bank of America Fund Manager Survey van april dat de meerderheid van de fondsbeheerders Bitcoin als een onverstandige investering ziet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram