Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt boven de $ 55.000 en Tesla verkoopt een klein deel van zijn crypto-investering

 

Afbeeldingsbron: Reuters onder CC

De Bitcoin koers ging eerder vandaag boven de $ 55.000 en worstelde om door te gaan met zijn herstel. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had over het algemeen een grotendeels rustige dag, waarbij de koers binnen een smal bereik bleef. Sommige van de andere cryptocurrencies hadden echter een uitstekende laatste 24 uur, inclusief Ethereum (ETH). De op een na grootste cryptocurrency overschreed $ 2,6k en zette weer een nieuwe All Time High neer. Daarover later meer.

Ander nieuws: Tesla heeft aangekondigd dat het eerder deze maand 10% van zijn Bitcoin-investering heeft verkocht voor een aanzienlijke winst. De CEO van het bedrijf, Elon Musk, heeft echter getweet als reactie hierop, dat het geen pump & dump was, maar eerder om liquiditeits-redenen. Hij zei ook dat hij niet persoonlijk zijn eigen Bitcoin had geliquideerd. Daarover later meer.

Op 27 april 2011 communiceerde Satoshi Nakamoto voor het laatst met een van de early adopters van Bitcoin. Het is vandaag 11 jaar geleden sinds de laatste mededeling van de nu cryptografische legende. Zijn laatste woorden waren: “I have moved on to other things”. Niemand heeft sindsdien ooit nog iets van hem gehoord. Hij heeft de grootste voorraad Bitcoin die er bestaat, maar hij heeft ze niet geliquideerd of zelfs geen transacties met ze gedaan sinds hij stopte met communiceren.

De Bitcoin koers gaat boven $ 55k

In een kleine stap hoger dan gisteren, kwam Bitcoin na een week of zo boven de $ 55k. De cryptocurrency boekte eerder vandaag een 24-uurs hoogste punt van ongeveer $ 55,2k, maar verdere koerswinst was moeilijk te behalen en sindsdien is het rond het $ 55k-niveau blijven hangen.

De afgelopen 24 uur zijn begonnen met de BTC koers rond $ 54k die wilde stijgen. In plaats daarvan corrigeerde het zichzelf enigszins tot ongeveer $ 53k in de eerste paar uur van de handel, maar herstelde zich snel terug naar $ 54k. Sindsdien is het grotendeels daar gebleven, met af en toe een poging om naar $ 55k te gaan.

In de toekomst zullen de bulls naar een hogere versnelling moeten schakelen en zullen ze de Bitcoin koers snel genoeg omhoog moeten trekken naar $ 60k. Als de koers lange tijd onder dit niveau blijft, komen de beren weer in beeld en proberen ze het weer terug te trekken naar eerdere niveaus van minder dan $ 50k. Het herstel moet sterk zijn, omdat het gebied boven de $ 60k moeilijk is gebleken voor Bitcoin om vast te houden, aangezien twee eerdere bewegingen hebben geresulteerd in aanzienlijke bear-bewegingen. De bulls moeten de BUT koers naar $ 60k en hoger brengen, maar zullen onderweg opnieuw weerstand ondervinden van ongeveer $ 57k. De beren daarentegen moeten eerst de rally vertragen en dan doorgaan en het feest bederven met een zet beneden $ 50k.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Een meerderheid van de altcoins boekte gedurende de dag winsten. Sommigen zoals Ripple (XRP, 8%), Ethereum (ETH, 5%), Cardano (ADA, 6%), Uniswap (UNI, 10,5%), Chainlink (LINK, 6,2%), VeChain (VET, 12,5%), Stellar (XLM, 10%) en Tron (TRX, 9,5%) boekten grote winsten in de top 20, terwijl de rest van het peloton lagere winsten liet zien.

Ethereum bereikte een nieuw recordniveau van ongeveer $ 2,68k, een stijging ten opzichte van het vorige recordniveau van ongeveer $ 2,58k. De op een na grootste cryptocurrency heeft de afgelopen maanden gestaag terrein gewonnen en heeft in kleine stappen nieuwe recordhoogtes neergezet met lagere verliezen dan Bitcoin zelf.

ETH grafiek

In ander nieuws….

Tesla verkoopt 10% van zijn Bitcoin voor ongeveer $ 60k, Elon Musk ontkent dat hij markten heeft gemanipuleerd en vervolgens winst heeft gemaakt

Producent van elektrische auto’s Tesla Motors Inc. heeft onlangs ongeveer 10% van zijn Bitcoin-bezit verkocht om liquiditeit te genereren volgens een verklaring van het bedrijf. Het bedrijf had $ 1,5 miljard in Bitcoin geïnvesteerd toen de BTC koers rond de $ 38k stond. Nu heeft de autofabrikant 10% van de totale investering verkocht voor $ 272 miljoen, wat neerkomt op een winst van 80% in dollars.

De verkoop veroorzaakte online discussie over de vraag of Elon Musk, de zelfbenoemde Technoking en Imperator van Mars, de markten had beïnvloed en vervolgens de Bitcoins op een relatief hoog niveau had verkocht. De excentrieke miljardair heeft deze stap echter verdedigd in een recente twitter-uitwisseling met Dave Portnoy. Hij zei dat Tesla het heeft gedaan om liquiditeit te genereren en daarbij te laten zien dat Bitcoin een alternatief voor contant geld zou kunnen zijn. Hij verklaarde ook dat hij zelf niets van zijn persoonlijke voorraad heeft verkocht, waarvan wordt gezegd dat deze zelfs hoger is dan Tesla's aanvankelijke investering.

Deze aflevering kan hem echter in de problemen brengen met de Securities and Exchange Commission (SEC). De vorige keer kreeg Musk een zware boete van de federale toezichthouder en ontsloegen ze hem zelfs van zijn functie als Tesla-voorzitter. Maar nu behoort hij tot de top 2 van rijkste mensen op aarde en hij zou nu een geduchte tegenstander kunnen blijken te zijn met zijn populariteit als belangrijk wapen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram