Skip to main content

Bitcoin nieuws

CEO PayPal: vraag naar cryptovaluta is vele malen groter dan verwacht

 

Dan Schulman, de CEO van betalingsgigant Paypal, heeft onthuld dat de vraag naar cryptocurrencies vele malen groter is dan aanvankelijk door zijn bedrijf verwacht. Venmo, wat eigendom is van Paypal, is onlangs begonnen met het uitrollen van cryptocurrency-functies om Venmo-gebruikers in staat te stellen cryptocurrencies te kopen, verkopen en te bewaren.

Paypal is aanwezig in meer dan 200 landen en handelt in meer dan 100 valuta's. Vorig jaar verwerkte het bedrijf 15,4 miljard betalingen, met een waarde van $ 936 miljard. Het bedrijf heeft ongeveer 30 miljoen handelaars in zijn netwerk.

De vraag naar cryptovaluta is groter dan verwacht

Paypal-CEO Dan Schulman sprak over cryptocurrency in een interview met Time Magazine, dat zondag werd gepubliceerd. Schulman vertelde over hoe hij de cryptoservice van Paypal gebruikte om laarzen te kopen en hoe hij ervoor betaalde met Bitcoin. Hij vertelde dat het maar een paar klikken kostte om ze te kopen met de cryptocurrency. Het hele proces nam slechts een paar seconden in beslag. Hij zei: "Het was best gaaf." Een belangrijk initiatief van zijn bedrijf is "helpen om digitale valuta mainstream te maken door cryptocurrency-services toe te voegen".

Tijdens het interview werd aan Schulman gevraagd wat deze aanstaande verschuiving naar digitale valuta betekend voor het financiële systeem zoals wij dat kennen. Hij antwoorde:

"In de komende vijf tot tien jaar zul je meer veranderingen in het financiële systeem zien dan in de afgelopen tien tot twintig jaar"

Hij voegde daaraan toe:

“De vraag aan de crypto-kant is een veelvoud van wat we aanvankelijk hadden verwacht. Er is veel opwinding.”

PayPal kijkt al langer naar digitale valuta

Schulman vertelde dat Paypal al ongeveer zes jaar naar digitale vormen van valuta kijkt. Hij zei:

“Maar ik dacht dat het vroeg was, en ik dacht dat de cryptocurrencies op dat moment veel meer activa waren dan valuta. Ze waren te volatiel om een ​​levensvatbare valuta te zijn. En het waren nog steeds een beetje te veel mensen die niet echt begrepen waar ze aan begonnen, en wat we echt wilden doen, is ervoor zorgen dat het een beetje meer mainstream werd, zodat we hand in hand zouden werken met toezichthouders voordat we iets op de markt brengen."

Vorig jaar november startte PayPal zijn cryptodienst voor Amerikaanse klanten. In februari richtte het bedrijf een business unit op die zich toelegt op cryptocurrency. Tegelijkertijd maakte het cryptobetalingen bij miljoenen winkels mogelijk met de lancering van "checkout with crypto" eind maart. Dochteronderneming Venmo startte deze maand met het uitrollen van cryptohandel voor zijn 70 miljoen gebruikers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram