De Bitcoin koers bleef steken op $ 55k terwijl Time Magazine twee cryptobedrijven noemt in de top 100 van invloedrijkste bedrijven

 

Afbeeldingsbron: Dapheulia onder CC

De BTC koers bleef eerder vandaag zijwaarts bewegen rond $ 55k, aangezien Bitcoin er opnieuw niet in slaagde om overtuigend boven $ 55k te komen.

Ander nieuws: Time Magazine heeft twee cryptobedrijven genoemd in de lijst van Top 100 invloedrijkste bedrijven ter wereld. De lijst omvat Digital Currency Group (DCG) en Coinbase. De twee hebben de afgelopen tijd geschiedenis geschreven. Daarover later meer.

Goldman Sachs, een van de grootste investeringsbanken ter wereld, heeft 19 crypto-aandelen geïdentificeerd die de afgelopen maanden beter hebben gepresteerd dan de gemiddelde S&P 500-index. Het merkte ook op dat bedrijven als Square, Microstrategy en Tesla die in Bitcoin investeerden, het vooral goed deden in het eerste kwartaal van 2021.

In ander nieuws….

De Bitcoin koers bleef steken op $ 55k

Bitcoin slaagde er wederom niet in om overtuigend boven de $ 55k uit te komen. Het digitale activum had opnieuw een “slow day at the office”, waarbij de BTC koers in de loop van de dag werd beperkt tussen $ 53,5k- $ 55,5k. Dit vertegenwoordigt een maximale volatiliteit van ongeveer 3,66%, wat vrij laag is voor de sector.

De dag begon met de Bitcoin koers rond $ 54,8k. Het bereikte een maximale waarde van ongeveer $ 55,6k heel vroeg in de ochtend op het hoogtepunt van de Amerikaanse handelsuren. Daarna daalde het lichtjes tot $ 54k in de uren daarna, voordat het weer enigszins herstelde. Daarna bleef het de rest van de dag vlak.

In de toekomst moet Bitcoin doorgaan met de rally en zich herstellen tot $ 60k om de lange termijn bull run te hervatten boven zijn hoogste punt ooit van ongeveer $ 65k. De beweging boven de $ 55k loopt voorlopig echter vast en men kan vraagtekens plaatsen bij de vraag of het herstel boven de recente dieptepunten van ongeveer $ 47.000 kracht genoeg heeft om door te zetten.

De beren daarentegen moeten de koers eerst terug moeten trekken naar $ 50k en dan hun uiterste best doen om deze terug te brengen naar $ 45k. Zo’n beweging zal echter een aanzienlijk momentum nodig hebben van de bull party poopers, die ze op dit moment niet hebben. Hoe langer de cryptocurrency onder de $ 55k blijft hangen, hoe groter de kans dat de beren enige mate van controle terugkrijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ​​ongeveer $ 1,07 biljoen. Het is gelijk aan ongeveer 49,2% van de totale marktkapitalisatie, wat neerkomt op een daling van ongeveer 1% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur gemengde koersprestaties geplaatst. Ethereum (ETH, 4%) liet weer een prijsstijging zien en noteerde een nieuwe recordhoogte van ongeveer $ 2,73k. Dit is de vierde keer in de afgelopen 20 dagen dat ETH een nieuw record heeft bereikt, terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies haperen. Andere altcoins zoals Dogecoin (DGC, 14%), Uniswap (UNI, 8,5%), Solana (SOL, 4,5%) lieten ook koersstijgingen zien. De meeste andere crypto's bleven de hele dag grotendeels vlak.

ETH grafiek

In ander nieuws….

Time Magazine vermeldt twee cryptobedrijven in de lijst met 100 meest invloedrijke bedrijven

Het beroemde Amerikaanse Time Magazine heeft twee prominente cryptobedrijven opgenomen in de jaarlijkse top 100 van meest invloedrijke bedrijven lijst. De twee bedrijven zijn onder meer Digital Currency Group (DCG) en Coinbase. De DCG is het moederbedrijf achter Bitcoin-investeringsfonds Grayscale en crypto-nieuwswebsite Coindesk. Coinbase is daarentegen de meest waardevolle crypto-exchange op dit moment na zijn notering op Nasdaq.

De lijst die in 1923 werd gestart, wordt elk jaar vrijgegeven om de belangrijkste industrieën te identificeren die een rol spelen bij het beïnvloeden van de wereld en het veranderen van de toekomst. De usual suspects zoals Tesla, Amazon, Disney, Paypal, Spotify en anderen zijn ook inbegrepen.

De crypto-industrie is over het algemeen veel invloedrijker, maar er is geen enkel bedrijf met een te grote controle over de industrie en dat is een goed teken dat duidt op een een concurrerende omgeving.

Goldman Sachs identificeert 19 crypto-aandelen die beter presteerden dan S&P 500

Goldman Sachs, een van de grootste investeringsbanken ter wereld, heeft 19 cryptocurrencies en aandelen van bedrijven met crypto-belangen geïdentificeerd die beter hebben gepresteerd dan de S&P 500.

In een notitie aan zijn grote pool van vermogende investeerders verklaarde Goldman Sachs dat veel van de bedrijven met crypto-verbindingen veel beter hebben gepresteerd, vaak 3x het gemiddelde rendement van de S&P 500. Het gemiddelde rendement van S&P 500 was ongeveer 13%, terwijl deze aan cryptovaluta gelieerde bedrijven een enorme winst van 43% boekten. Twee grote mijnbouwbedrijven Marathon Digital Holdings en Riot Blockchain waren de leiders met een stijging van 218% en 151%.

Goldman Sachs heeft een 180 graden draai gemaakt m.b.t. cryptocurrencies en is het nu op zoek om bewaarservices en andere investeringsopties aan te bieden aan zijn triljoen dollar plus klantenkring.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram