Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt iets naar $ 53k en een grote Ripple Investeerder gelooft dat Ripple Labs naar de beurs gaat na schikking met de SEC

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin onderging eerder op de dag een lichte prijscorrectie naar $ 53k, omdat de beweging verder omhoog weedrom niet uit de startblokken kwam. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bleef wat achter bij de markt, aangezien andere cryptocurrencies enige vooruitgang boekten. Ethereum (ETH) plaatste weer een nieuw record van meer dan $ 2,8k. Daarover later meer.

Ander nieuws: de SBI-groep, een van de grootste investeerders van Ripple XRP in Japan, is van mening dat moederbedrijf Ripple Labs waarschijnlijk naar de beurs zal gaan nadat ze een schikking heeft getroffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ook wil een andere investering van SBI-groep, de ontwikkelaar van de R3-blockchain voor bedrijven, naar de beurs gaan. Daarover later meer.

Een breed scala aan restaurants in de VS en Europa zullen naar verluidt Bitcoin-betalingen gaan accepteren. Bubba Gump Shrimp Seafood, geïnspireerd op een garnalenbedrijf met dezelfde naam uit de film Forrest Gump, zal binnenkort ook cryptobetalingen mogelijk maken. Daarover later meer.

Bitcoin koers corrigeert naar $ 53k

De koers van Bitcoin vertraagde eerder op de dag tot ongeveer $ 54.000, voordat hij verder daalde tot ongeveer $ 53.000 op het moment van schrijven. De cryptocurrency bracht het grootste deel van de dag tussen $ 54k- $ 55k door voordat hij wat waarde verloor op moment van schrijven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de cryptovaluta rond de $ 54,8k. Vanaf hier werd Bitcoin in de loop van de dag vlak verhandeld, met uitzondering van een kleine piek ten noorden van $ 56k eerder. Daarna daalde het digitale activum net zo snel als het was gestegen en ging het zijwaarts handelen. Het bleef de hele tijd rond de top van $ 54k voordat het een dieptepunt registreerde van ongeveer $ 52,9k minuten voor perstijd.

De beren ruiken hier hun kans, aangezien de rally boven$ 55.000 niet plaatsvond. Zoals we eerder hadden voorspeld, moest de koers op zijn minst tot $ 60k bullish blijven, maar dat gebeurde niet. Nu staat de BTC koers onder druk. De beren zouden het dolgraag weer onder de $ 50k terug willen trekken, maar het zal wat moeite kosten. De ondersteuning van $ 53k is nog niet overtuigend geschonden en staat in de weg. Als de koers eronder daalt, worden de bulls wanhopig en moeten ze het $ 50k-niveau met alle macht verdedigen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins tonen gemengde / vlakke prestaties

Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag wat winsten, maar deze werden later weggevaagd toen de koersen zich, onder aanvoering van Bitcoin, terugtrokken. Ethereum (ETH) boekt echter kleine en gestage prijsstijgingen in de afgelopen 20-30 dagen en heeft wederom een ​​nieuw record van ongeveer $ 2,8k neergezet, een stijging ten opzichte van het laatste record van $ 2,73k dat gisteren werd geregistreerd.

Andere crypto's bleven vlak en hebben gedurende deze tijd geen significante koersbeweging doorgevoerd. Uniswap (UNI, -4%), VeChain (VET, -7%) en Solana (SOL, -8%) behoorden eerder op de dag tot de grootste verliezers.

ETH grafiek

In ander nieuws….

SBI Group: Ripple Labs gaat naar de beurs na afwikkeling SEC-zaak

SBI Group, de grootste investeerder in Ripple's XRP-cryptocurrency (afgezien van Ripple zelf), heeft iets laten doorschemeren over een mogelijke belangrijke stap zodra de zaak met de SEC is afgehandeld. De in Japan gevestigde financiële gigant investeerde al vroeg in XRP en heeft ook geïnvesteerd in andere blockchain-gerelateerde platforms zoals R3 Corda.

Volgens Yoshitaka Kitao, de CEO van SBI:

"Na de huidige rechtszaak zal Ripple openbaar worden [ een beursnotering krijgen]. De huidige CEO wil dat doen. Chris [Larsen] wil dat doen."

Hij beweerde ook dat Ripple-voorzitter Brad Garlinghouse ook geïnteresseerd was in een beursnotering.

Als deze beweging bewaarheid wordt, kan dit nieuwe deuren openen voor de XRP-cryptocurrency, aangezien het het grootste deel van de recente bull-run in het donker heeft doorgebracht terwijl de schaduwen van de SEC-rechtszaak eroverheen hingen. Dit zou kunnen resulteren in een explosieve koersstijging, maar om dat te laten gebeuren, moet eerst de SEC-zaak worden beslist. Als dat niet wordt beslist of als het vonnis in het nadeel van Ripple uitpakt, kan de beursnotering enige tijd uitgesteld worden, wat resulteert in een lagere vraag naar XRP.

Restaurants in de VS en Europa die Bitcoin-betalingen willen accepteren

Klanten kunnen binnenkort voor hun zeevruchten betalen via Bitcoin in een grote keten van restaurants in de VS, beheerd door moederbedrijf Landry. Deze restaurants omvatten Bubba Gump Shrimp-restaurants die zijn geïnspireerd op de iconische Forrest Gump-film van Tom Hanks uit 1994.

Volgens Tilman Fertitta, de CEO van Landry in een recent interview met CNBC:

“It’s amazing how simple [a crypto] transaction is, and it is here to stay. This is where it is, and it’s inevitable that this was going to happen,”

Naast Bubba Gump Shrimp zullen de betalingsopties ook beschikbaar zijn in Mortons, The Steakhouse en Mastro's. De Landry-groep is ook eigenaar van een autodealer genaamd Post Oak Motor Cars in de Verenigde Staten, die ook is begonnen met het accepteren van Bitcoin.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram