Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt plotseling naar $ 57k en Nvidia beperkt de hash-snelheid om Crypto Mining te ontmoedigen

Nvidia 

Afbeeldingsbron: EdTech Stanford onder CC

De Bitcoin koers bleef het grootste deel van de dag onder de $ 54k voordat hij een flinke sprong maakte naar $ 57k op moment van schrijven. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie kende een trage dag terwijl sommige altcoins hun opwaartse beweging voortzetten. Bitcoin reageerde echter later en kreeg ook wat winst. Daarover later meer.

Nvidia, de grootste fabrikant van grafische kaarten voor gaming, heeft een nieuwe stap aangekondigd om de hash-snelheden in hun GeForce RTX 3060-chips te beperken. Het bedrijf had te kampen met leveringsproblemen omdat mijnbouwbedrijven in plaats van gamers de kaarten in bulk hadden gekocht, waardoor een algemeen tekort en lange wachttijden ontstonden. Daarover later meer.

Microstrategy, een van de grootste eigenaren van Bitcoin ter wereld, heeft goede resultaten geboekt ondanks het feit dat er steeds zwaarder in Bitcoin wordt geïnvesteerd. De totale omzet in het eerste kwartaal bedroeg ongeveer $ 122 miljoen, een groei van meer dan 10% op jaarbasis.

De Bitcoin koers springt naar $ 57k

Bitcoin sprong naar $ 57k en iets hoger in een aanzienlijke beweging omhoog, op het moment van schrijven. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was $ 1,07 biljoen en het totale marktaandeel was ongeveer 48%. De BTC koers bleef in de loop van de dag grotendeels onder de $ 54k, maar slaagde er later in toch een mooie stijging te realiseren.

De dag begon met Bitcoin rond de $ 53,5k en het bleef daar een aanzienlijke tijd. Maar het lukte om de volgende 12 uur iets te winnen voordat het plotseling omhoog schoot. Eerst bereikte het $ 56k en vervolgens $ 57,2k, wat het maximale niveau was dat het digitale activum vandaag zou bereiken. De beweging heeft de onmiddellijke vooruitzichten van de digitale valuta veranderd en het lijkt erop dat deze later op de avond verder omhoog gaat, vooral tijdens de westerse crypto-handelsuren.

Vooruitkijkend, de stieren zijn nog steeds wat aangeslagen, maar vechten nu hard. Ze moeten de BTC koers verhogen tot $ 60k en vervolgens overtuigend omhoog om door te gaan met de lange termijn rally. Voor de beren is het doel lager dan $ 53k en dan richting $ 50k. Als de huidige rally niet van de grond komt, zullen de beren opnieuw worden aangemoedigd om de koers terug te trekken naar hun comfortabele niveaus.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies hadden de afgelopen 24 uur grotendeels een bullish sessie. Ethereum (ETH, 1,5%) boekte na een tijdje geen nieuw record, maar het is nog steeds vrij dicht bij het niveau en heeft geen grote terugval gekend. Traders verwachten dat het in ieder geval in een mum van tijd naar $ 3k zal stijgen. Momenteel is het $ 2,76k.

Andere grote winnaars van vandaag waren Ripple (XRP, 15%), Dogecoin (DGC, 8,5%), Polkadot (DOT, 7%), Bitcoin Cash (BCH, 13%), Chainlink (LINK, 8%), VeChain (VET , 7,5%), Stellar (XLM, 9,5%) en Filecoin (FLE, 8%)

In ander nieuws….

Nvidia beperkt de hash-snelheid van hun grafische kaarten

Grafische kaarten die bij gaming werden gebruikt, waren al sinds het begin favoriet onder crypto-miners voor mijnbouwdoeleinden. Ze waren snel en konden gemakkelijk worden geprogrammeerd. Maar met de komst van ASIC-miners (Application Specific Integrated Circuits) daalde het gebruik van grafische kaarten vanwege de lage hash-snelheid en winstgevendheid. Ze werden ook steeds duurder.

Dat veranderde echter allemaal toen Nvidia zijn krachtigste GeForce RTX 3060 grafische kaart aankondigde voor slechts $ 330. De kaart was goed om te gamen, maar onbedoeld door Nvidia, was het ook een geweldig hulpmiddel voor effectieve Bitcoin-mining. Dus in plaats van gamers te helpen, was het de mijnbouwgemeenschap die de hardware massaal opkocht en zo een tekort creëerde voor de wereld.

Nvidia kreeg weliswaar recordorders en verkopen, maar het zag wel dat het beoogde doel van de kaart niet werd bereikt, dus ze besloten de hash-snelheid van de kaart te halveren. Dit betekent dat de nieuwe chips nu niet langer bruikbaar zijn voor crypto-mining.

Deze stap werd verwelkomd door toegewijde gamers, maar werd ook door velen bekritiseerd. Voor velen was het een bron van passief inkomen, want als ze niet aan het gamen waren, konden ze het aansluiten op miningpools en mijnbeloningen verdienen. Maar dat zal vanaf mei snel kunnen veranderen. Het lijkt erop dat Nvidia niet geïnteresseerd is in het maken van Bitcoin-miningchips, ondanks dat het tegenwoordig een industrie is van $ 100 miljard.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram