De Bitcoin koers stijgt tot iets boven $ 58k en de EU is helemaal klaar voor regelgevingskader voor cryptocurrencies

Europese vlag 

Afbeeldingsbron: EU onder CC

De Bitcoin koers schommelt momenteel rond de $ 58k nadat het dit eerder op de dag had overtroffen. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie had over het algemeen een gestaag stijgende dag toen de bulls zich haastten om controle te krijgen en de rally vooruit te helpen. Ethereum zette ook zijn opwaartse traject voort en boekte een nieuw All Time High. Daarover later meer.

Ander nieuws: Europa staat aan de vooravond van de implementatie van nieuwe cryptowetgeving die deel uitmaakt van een groter pakket financiële regelgeving uit september 2020. De wetgeving met de titel “Markets in Crypto Assets” werd voorgesteld door de Europese Commissie en zal nu worden besproken in het Europese parlement. Daarover later meer.

Volgens de Financial Times zal een nieuw groot cryptofonds worden aangekondigd door Andreesen Horowitz, een groot Venture Capital (VC) -bedrijf. Het fonds zal in eerste instantie $ 1 miljard waard zijn en is exemplarisch voor de stijgende trend onder grote kapitaalbedrijven om groots te investeren in de digitale valutasector. Daarover later meer.

BTC koers stijgt tot boven $ 58k

Bitcoin herwon het niveau van $ 58k eerder vandaag voordat het iets terugliep. De cryptocurrency begon de dag met ongeveer $ 57k en liep in de loop van de dag op tot $ 58,5k. De algehele volatiliteit was laag.

Een verdere beweging omhoog naar $ 60k en hoger zal echter meer inspanning van de bulls vergen. Dit wordt vooral bemoeilijkt door het grote aantal verkooporders en de restanten van een grotere psychologische weerstand op dit punt.

In de toekomst moet de BTC koers boven de $ 60k gaan en vervolgens in de buurt van zijn hoogste punt ooit van ongeveer $ 65k om door te gaan met de bullish trend op de lange termijn. De beren daarentegen moeten de koers eerst terugtrekken onder $ 54k en dan verder richting $ 50k en lager om de recente stijging teniet te doen.

De totale marktkapitalisatie voor Bitcoin bedroeg op het moment van schrijven ongeveer $ 1,08 biljoen, iets hoger dan gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins gemixt terwijl Ethereum $ 3k nadert

Andere altcoins vertoonden gemengde prestaties in het licht van een vertragende Bitcoin koers. Ethereum ging echter door en het is nu bijna $ 3000 waard, hoger dan ooit in zijn geschiedenis. Het bereikte zojuist een nieuw hoogste punt ooit van rond de $ 2,93k op moment van schrijven en zal de komende uren waarschijnlijk $ 3k bereiken. ETH is de afgelopen maand geleidelijk gestegen en heeft de ene na de andere nieuwe recordhoogte neergezet.

ETH grafiek

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een gemengde, trage dag. De belangrijkste winnaars van vandaag waren Dogecoin (DGC, 16%), Solana (SOL, 12%) en Chainlink (LINK, 6%). De rest van de markt bleef de hele dag grotendeels vlak.

In ander nieuws….

Europa wacht op cryptowetgeving

De Europese Commissie (EC) heeft in september 2020 een gedetailleerd en streng cryptowetgevingsvoorstel voorgesteld om digitale activa in de Europese Unie (EU) te beheren. Dit voorstel zal nu in het Europese parlement worden besproken. De EU-investeerders en cryptobedrijven wachten op dit besluit dat meer duidelijkheid zal geven over de toekomst van de sector.

De wetgeving genaamd “MiCA” of “Markets in Crypto Assets” zal gedetailleerde belastingplannen bepalen voor crypto-investeerders en gebruikers binnen de Europese Economische Zone (EEZ).

Er zijn momenteel drie categorieën aangewezen voor cryptocurrencies. Ze omvatten e-gelden of stablecoins, door activa gedekte crypto's en ten slotte de openbare cryptocurrencies zoals Bitcoin en de meeste andere bekende cryptovaluta. De wetgeving behandelt ook in detail de kwestie van cryptocurrency-serviceproviders.

Vanwege de huidige regelgevingskwesties worden er een aantal pseudoregels afgedwongen in naam van de protocollen Know Your Customer (KYC) en Anti Money Laundering (AML). Een breed scala aan exchanges weigert bijvoorbeeld elementaire Bitcoin-overdrachtsfuncties. Gebruikers kunnen vanaf veel Europese beurzen geen crypto sturen naar een adres dat niet is gekoppeld aan hun eigen ID's en dergelijke.

De nieuwe wet zal duidelijkheid moeten scheppen voor de Europese crypto-sector, maar met welk doel? De wetgeving is op zichzelf best pittig. Maar tot nu toe is het niet in de wet bevestigd, dus er is ruimte voor wat knutselen en aanpassingen.

$ 1 miljard Crypto Fund gelanceerd door Andreesen Horowitz

Andreesen Horowitz, een groot risicokapitaalbedrijf gevestigd in Californië, VS, wil een nieuw Bitcoin-fonds lanceren voor zijn investeerders. De grootkapitaalorganisatie was al een vroege investeerder in Coinbase, die twee weken geleden met succes naar de beurs ging op Nasdaq en tijdens de begindagen van de beursnotering voor ongeveer $ 120 miljoen aan aandelen Coinbase heeft verkocht. Nu wil het zijn spel verbeteren en een Bitcoin-investeringsmogelijkheid bieden aan zijn investeerders.

Deze beslissing volgt een groeiende trend in de VC-gemeenschap om rechtstreeks in Bitcoin te investeren of nieuwe fondsen voor dit proces te creëren. Bedrijven als Microstrategy hebben met meer dan $ 10 miljard een aanzienlijk bedrag in de crypto-sector geïnvesteerd. Anderen, zoals Grayscale, hebben de Bitcoin-investeringen opgevoerd door het creëren van indirecte activa onder beheer. De sector kan fenomenaal exploderen als opnieuw en meer fondsen worden gelanceerd door investeringsbanken en VC's over de hele wereld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram