Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt naar $ 59k terwijl Ethereum de $ 3000 grens overschrijdt

Ethereum koers record

Bitcoin steeg eerder op de dag naar $ 59k en slaagde er in om door te gaan met zijn langzame vooruitgang richting $ 60k. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie bleef echter opnieuw achter bij andere cryptocurrencies, met name Ethereum. De laatste bereikte $ 3k zoals voorspeld door Bitcoin Koers op zaterdag en is sindsdien gestegen naar $ 3,3k. Daarover later meer.

In ander gerelateerd nieuws, Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin is miljardair geworden na de recente stijging van de Ethereum koers. Andere mede-oprichters zoals Joseph Lubin, enz. Hebben ook enorm geprofiteerd van de recente consistente prijsstijging van meer dan $ 1000 binnen een paar dagen.

Lebron James, de grootste basketballer op dit moment, staat op het punt om in de Non Fungible Token (NFT) -scene te komen. De drie NFT's die drie iconische momenten in de geschiedenis van de NBA vertegenwoordigen, worden geveild bij het House of Kibaa. De drie tokens worden als één pakket geveild.

De BTC koers stijgt naar $ 59k

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag naar een hoogste punt in 2 weken van ongeveer $ 59k, voordat hij daalde tot ongeveer $ 58k op het moment van schrijven. De cryptocurrency begon de afgelopen 24 uur rond $ 56,6k en bereikte een maximum van $ 58,96k, net te kort voor $ 59k, rond 13.00 uur 's middags. De rally bleek echter over het algemeen zwak te zijn en hield zichzelf niet stand.

In de toekomst doemt de weerstand van $ 60k op voor Bitcoin. De bulls moeten vooruit gaan, de inkomende hindernis oversteken en dan doorgaan naar het hoogste punt ooit van $ 65k. De beren daarentegen moeten de BTC koers eerst onder de $ 56k trekken en dan richting $ 53k en lager. Het langzame algemene opwaartse momentum heeft tot dusver de kracht van de bulls verminderd. De totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency bedroeg op het moment van schrijven ongeveer $ 1,08 biljoen met een aandeel van 46% van de gehele cryptomarkt, een daling van 1% ten opzichte van gisteren.

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies hadden eerder op de dag een overwegend opwaartse beweging. De aanvoerder was Ethereum dat voor het eerst in zijn geschiedenis het $ 3k-niveau overschreed en een nieuw record van ongeveer $ 3,33k neerzette. De op een na grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie had een aanzienlijke koersstijging van meer dan 10% die het overtuigend voortstuwde en het ruim boven het $ 3k-niveau liet uitkomen.

Andere grote winnaars zijn Binance Coin (BNB, 7,5%), Dogecoin (7,2%), Litecoin (LTC, 8,32%) en Chainlink (LINK, 6,4%). De rest van de markt bleef de hele dag grotendeels stil.

ETH grafiek

In ander nieuws….

Vitalik Buterin is de nieuwste crypto-miljardair nadat ETH het $ 3,2k niveau overschreed

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft zich aangesloten bij de nieuwe gekroonde cryptomiljardairs. Ze omvatten namen als Michale Saylor, de CEO van Microstrategy, Cameron en Tyler Winklevoss, Tim Draper, Brian Armstrong, Fred Ehrem en een paar anderen die veel hebben geprofiteerd van de recente stijging van Bitcoin.

De koersstijging van Bitcoin is de afgelopen maand echter tot stilstand gekomen en heeft gedurende deze tijd geen significante winsten geboekt. Deze keer hebben andere cryptocurrencies echter wat ruimte gekregen om in te halen. Nu, na deze ‘Bitcoin-miljardairs’, hebben we nu de eerste ‘Ethereum-miljardair’ ter wereld in de vorm van Vitalik Buterin. De cryptocurrency zag voor het eerst een enorme koersstijging in 2017, toen het in slechts een paar maanden tijd met meer dan 5000% steeg.

Buterin staat erom bekend veel van zijn ETH weg te schenken voor gemeenschapsprojecten en andere seed-financieringsdoeleinden. Hij leeft over het algemeen een rustige levensstijl.

De levensvatbaarheid van Ethereum op lange termijn zal echter afhangen van hoe efficiënt en moeiteloos het in de nabije toekomst kan opschalen. De Ethereum 2.0-upgrade is halverwege en zal naar verwachting tegen het einde van 2022 worden voltooid, wat een nieuw tijdperk van blockchain-programmering met zich meebrengt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram