Skip to main content

Bitcoin nieuws

Visa CEO Al Kelly schetst vijf doelgebieden voor zijn bedrijf in de crypto-industrie

 

Al Kelly, de CEO van Visa, heeft onthuld dat zijn bedrijf zich in een ongebruikelijk "big way" richt op cryptocurrencies. Terwijl hij vijf specifieke gebieden identificeerde waarop de betalingszwaargewicht zich richt, voegde hij eraan toe dat het bedrijf "goed gepositioneerd" is voor succes.

Het bedrijf bevestigde zijn besluit om de crypto-sector te betreden tijdens zijn recente toelichting op de bedrijfsresultaten. Visa ging door met het benadrukken van strategische gebieden in de sector waar het zijn gewicht achter gooit. Visa's CEO begon met op te merken dat betalingen het cryptocurrency-ecosysteem opsplitsen in 'twee markten'.

Het eerste segment omvat de toonaangevende virtuele valuta, Bitcoin (BTC), waarvan Visa denkt dat het een basisactiva is. Kelly merkte ook op dat Visa BTC beschouwt als de digitale versie van fysiek goud.

Het tweede deel van de crypto-industrie bestaat uit virtuele valuta, ofwel gekoppeld aan fiat-valuta's die algemeen bekend staan ​​als stablecoins, ofwel die worden ontwikkeld door centrale banken die bekend staan ​​als CBDC's (centrale bank digitale valuta).

Kelly onthulde dat de "vijf verschillende kansen" in de sector zijn verdeeld over deze twee divisies. Afgezien van het feit dat de CEO sterk "leunt" in de richting van de crypto-sector, merkte hij op dat de betalingsgigant "buitengewoon goed gepositioneerd" is.

Het begint met door Visa gefaciliteerde crypto-aankopen

Volgens de CEO is het eerste doel het vergemakkelijken van aankopen van BTC, stablecoins en andere virtuele valuta.

Daartoe, merkte hij op, dat ze zinvolle verbindingen onderhouden met serviceproviders in deze sector, zoals crypto-exchanges en walletproviders. De betalingszwaargewicht wil het mensen makkelijk maken om met hun Visa-kaart crypto te kopen.

Naast het mogelijk maken van crypto-aankopen, wil het bedrijf ook het omzetten van digitale holdings terug naar contanten of fiat faciliteren; dit is de tweede kans. De CEO legde uit dat de off-ramp-functie zou leunen op een "Visa-referentie".

Bijgevolg zou de conversie gebruikers van Visakaart-crypto's in staat stellen om voor goederen en diensten te betalen bij meer dan 65 miljoen verkooppunten van het Visa-merk over de hele wereld.

Kelly onthulde dat ze al een aantal stappen hebben gezet en 35 cryptobedrijven en platforms hebben geïntegreerd. Sommigen van hen zijn Coinbase, Bitpanda en BlockFi.

Het andere doel is om zakelijke klanten mee te laten doen aan de actie. Hier is Visa van plan om financiële en fintech-instellingen de mogelijkheid te bieden om virtuele valuta aan hun gebruikers te bedienen. Kelly merkte op dat Visa de hoeksteen al heeft gelegd door het creëren van Application Programming Interfaces (API's).

Momenteel maakt het gebruik van de API's het mogelijk om virtuele activa die door Anchorage zijn opgeslagen, te verhandelen, te kopen of zelfs te bewaren. Anchorage is de eerste virtuele activabank in de Verenigde Staten is met een federale vergunning.

Het vierde doel is dat financiële platforms transacties kunnen afwikkelen met stablecoins zoals USDC. Om de lijst met vijf kansen in de crypto-sector te realiseren, is Visa van plan om actief samen te werken in interactie met centrale banken over de hele wereld.

Ook MasterCard betreedt de crypto-sector

Terwijl Visa zich voorbereidt om een ​​groot aantal cryptogerichte diensten te ontketenen, steekt MasterCard, een ander toonaangevend financieel dienstverlener, zijn vingers in de cryptocurrency-wateren. Op 27 april publiceerde het een blogpost waarin een crypto-beloningencreditcard werd aangekondigd in samenwerking met Gemini, een gerenommeerde Amerikaanse crypto-exchange.

De kaart geeft zijn houders drie procent terug aan ondersteunde crypto van elke in aanmerking komende aankoop. MasterCard biedt echter alleen het netwerk, terwijl Webbank, een toonaangevende virtuele geldschieter, de kaart uitgeeft.

De kaart heeft geen jaarlijkse kosten en om de kaart te gebruiken, moet je een account bij Gemini hebben. De kickback van 3 procent ontvangt de klant wanneer er met de kaart wordt betaalt.

Het project kwam begin dit jaar tot leven, onder de naam Gemini Credit Card. Sindsdien heeft de wachtlijst meer dan 140.000 vermeldingen. Naast het schrappen van jaarlijkse kosten en het terugbetalen van drie procent van de in aanmerking komende transacties, biedt de kaart nog een hele reeks andere voordelen.

Het beschikt bijvoorbeeld over contactloze technologie en toont alleen de naam van de houder in plaats van het gebruikelijke kaartnummer. De beloningen worden vrijwel onmiddellijk uitbetaald in plaats van wekelijkse of maandelijkse schema's toe te passen. De houders hebben ook toegang tot exclusieve MasterCard-voordelen bij geselecteerde winkels zoals Lyft, HelloFresh, ShoRunner en DoorDash.

Volgens de CEO van Gemini, Tyler Winklevoss, stelt de kaart gebruikers in staat om "crypto als beloning te verdienen zonder hun dagelijkse bestedingspatroon te veranderen".

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram