Skip to main content

Bitcoin nieuws

Fidelity Investments lanceert Crypto Analytics Platform Sherlock

Fidelity 

Het is een feit dat er op dit moment steeds meer institutionele beleggers zijn die interesse tonen voor digitale valuta zoals Bitcoin. Zo heeft recentelijk de Amerikaanse multinationale financiële dienstverlener Fidelity Investments de introductie aangekondigd van een nieuwe uitgebreide data- en deep analytics-oplossing voor digitale activa. Het nieuwe product heet Sherlock en is bedoeld voor institutionele klanten, zodat zij "fundamentele en technische gegevens" met betrekking tot digitale valuta kunnen stroomlijnen.

Vraag naar analytische informatie

Goed, wat voor nieuw platform heeft Fidelity Investments gemaakt vraag je je af? Om dit te laten zien moet je wat meer weten over de populariteit rondom analytische informatie. Afgelopen weekend berichtte Bitcoin.com News over de overname van Skew, het analysebedrijf dat zich bij de Coinbase-familie van bedrijven voegt. De gegevens van Skew zullen worden gebruikt voor Coinbase Prime-klanten, de institutionele klanten van de beurs in San Francisco. Dit laat zien dat de vraag naar deze specifieke analytische informatie groter is dan ooit.

Het nieuwe platform van Fidelity Investments

Fidelity Investments introduceerde maandag een crypto-platform voor zijn institutionele klanten genaamd "Sherlock." Het nieuwe product biedt "uitgebreide gegevens en diepe analyses over digitale activa op één centrale locatie om beleggingsbeslissingen te helpen informeren", aldus de aankondiging van Fidelity. Het Sherlock web portaal zegt dat geïnteresseerde gebruikers een demo kunnen aanvragen. Ze vertellen hierover het volgende in hun eigen verklaring op de site.

Crypto is al moeilijk genoeg om in te navigeren - de gegevens zouden dat niet moeten zijn- Sherlock biedt u de gegevens en tools die u nodig hebt om beleggingskansen te identificeren en handelsstrategieën te creëren.

Fidelity geeft aan dat gebruikers van Sherlock "diepgaande asset analyses kunnen verkrijgen, nieuwe inzichten kunnen opdoen en marktontwikkelingen kunnen volgen" zodat ze de beste beslissingen kunnen nemen als het gaat om investeringen in crypto-activa. "Gebruikers kunnen de gegevens ook off-platform verkennen voor modellering en back-testing," aldus de verklaring van Fidelity. Verder is het platform van Sherlock ontwikkeld in FCAT (Fidelity Center for Applied Technology), een blockchain solution center en distributed ledger incubator team dat zich bezighoudt met blockchain analytics, proofs of concepts en use cases.

Voldoen aan de behoefte van klanten

De reden dat Fidelity het nieuwe platform heeft opgezet is om aan de behoeftes van de klanten te kunnen voldoen. Hierover zegt Kevin Vora, vicepresident productmanagement bij FCAT, het volgende:

"Hoewel de markt snel volwassen wordt, hebben we van institutionele beleggers gehoord dat er nog steeds behoefte is aan een uitgebreide en toegankelijke dataoplossing. Dat is wat we introduceren met Sherlock. Het is een robuuste en inzichtelijke datasets gekoppeld aan zeer intuïtieve tools om klanten te helpen data gedreven investeringsbeslissingen te nemen over digitale activa”.

De komst van het nieuwe platform van Fidelity Investments laat zien dat de institutionele beleggers echt hun intrede hebben gemaakt op de cryptomarkt. De verwachting is dat hun betrokkenheid nog verder toe zal nemen en dat dit de Bitcoin koers in de nabije toekomst nog verder zal opstuwen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram