De Bitcoin koers zakt naar $ 54k terwijl Ethereum een nieuw record plaatst van $ 3.500

Bitcoin + ethereum 

Afbeeldingsbron: BTC-keychain onder CC

Bitcoin had weer een ellendige dag op de markten toen het opnieuw werd geconfronteerd met een aanval van de beren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie verkeert in de problemen omdat het gedurende meer dan een maand blijft struikelen op belangrijke momenten zonder significante koersbeweging. Aan de andere kant doen sommige van de grootste cryptocurrencies het buitengewoon goed, geleid door Ethereum en Dogecoin. Ethereum zette een nieuw record van rond de $ 3,5k neer, terwijl Dogecoin voor het eerst in zijn geschiedenis $ 0,5 overschreed en daarbij Ripple's XRP inhaalde wat betreft marktkapitalisatie. Daarover later meer.

Ander nieuws: een voormalig topman van het Amerikaanse ministerie van financiën is als lid toegetreden tot het bestuur van Ripple Labs. Het moederbedrijf van de cryptocurrency XRP investeert zwaar in voormalige overheidsfunctionarissen om aan hun cryptoproject te werken, misschien om de SEC-zaak te beïnvloeden of misschien om meer mainstream te worden. Daarover later meer.

Crypto-donateurs hebben meer dan $ 440k ingezameld voor autisme tijdens een recent liefdadigheidsevenement georganiseerd door de Amerikaanse tv-presentator Jimmy Kimmel. De met sterren bezaaide cast bestond uit grote namen als Jon Stewart, Conan O'Brien, Chris Rock, Adam Sandler en Charlize Theron. De opbrengst ging naar NEXT voor AUTISM, een liefdadigheidsinstelling die mensen helpt bij het aanpakken van problemen die verband houden met de ongeneeslijke ziekte. In totaal werd tijdens dit evenement meer dan $ 3 miljoen opgehaald.

Bitcoin zakt naar $ 54k terwijl ETH en DGC stijgen

Bitcoin presteerde wederom teleurstellend, ondanks dat enkele andere grote munten enorme winsten boekten. De digitale topvaluta stond gisteren voornamelijk rond $ 58k en wilde verder omhoog, maar in plaats van een herstel zagen we weer een aanzienlijke verlieslatende sessie.

De laatste 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond $ 57,5k, maar het begon onmiddellijk verliezen te boeken vanaf ongeveer 02.00 uur.

In eerste instantie daalde de koers tot ongeveer $ 55k en stabiliseerde zich voordat hij opnieuw zwaar daalde tot ongeveer $ 53,5k op moment van schrijven, waarna het weer licht herstelde naar $ 54k. Over het algemeen was vandaag een langzame, bearish dag voor de BTC koers.

Bitcoin koers grafiek

Andere altcoins hadden over het algemeen een gemengde dag, maar verschillende boekten enorme winsten. Dogecoin steeg in één dag met meer dan 40% om voor het eerst in zijn geschiedenis boven de $ 0,5 te komen. De op meme gebaseerde cryptocurrency kan zich de komende weken richten op zijn langdurige $ 1-weerstand. Dogecoin heeft XRP ook ingehaald om de vierde meest waardevolle cryptocurrency ter wereld te worden. Ethereum (ETH, 5%) breidde ook zijn enorme recente winsten uit en boekte een nieuw record van meer dan $ 3,5k. Chainlink (LINK, 10%) was een andere grote winnaar in de huidige markt.

ETH grafiek

Dogecoin koers grafiek

Het marktaandeel van Bitcoin neemt af

Bitcoin is gestaag marktaandeel aan het verliezen de afgelopen tijd. Momenteel bedraagt ​​het 45% van de hele sector, wat in absolute termen vrij hoog is, maar niet echt als je de historische trend ziet. Slechts een paar maanden geleden stond het nog op 63%.

In feite is Bitcoin slechts een paar keer in dit gebied met zo’n laag marktaandeel geweest gedurende z’n hele 12-jarige geschiedenis. Wat er meestal gebeurt, is dat BTC op de een of andere manier zijn voordeel herwint. Het kan dit bereiken door zijn koers snel te verhogen of doordat de markt reageert en altcoins dalen. De dominantie van Bitcoin was begin 2018 zo laag als rond 35%, dus dat kan een dieptepunt zijn om naar vooruit te kijken. Op dit moment is het marktaandeel met 3% gedaald in minder dan 3 dagen, dus traders moeten op hun hoede zijn voor deze rudimentaire indicator, aangezien ze steeds meer geld in altcoins stoppen.

In ander nieuws….

Voormalig Amerikaans topambtenaar treedt toe tot raad van bestuur van Ripple Labs 

Ripple heeft aangekondigd dat een voormalige Amerikaanse topambtenaar, Rosa Gumataotao Rios, die als 43e van zijn post in het land diende, als lid is toegetreden tot het bestuur van Ripple. Rios was tussen 2009 en 2016 de hoogste ambtenaar van de Amerikaanse schatkist onder Barack Obama.

Ripple heeft de afgelopen tijd het aannemen van hoge Amerikaanse overheidsfunctionarissen opgevoerd. Het heeft op beroemde wijze een voormalig hoofd van de Securities and Exchange Commission (SEC) ingehuurd om zijn zaak te verdedigen in de lopende SEC-zaak en nu is het erin geslaagd om de grootste stap te zetten door een voormalige topambtenaar van het Amerikaanse ministerie van financiën het hof te maken.

Je kunt alleen maar speculeren wat Ripple hier doet, maar het lijkt duidelijk dat ze denken dat het inhuren van deze voormalige topregeringsfunctionarissen hen in de nabije toekomst zal helpen, hetzij in de SEC-zaak of anderszins.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram