Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers blijft vlak op $ 57k terwijl Dogecoin 100% stijgt in slechts zeven dagen

Pope Musk - Dogecoin 

Afbeeldingsbron: Reddit

Bitcoin bleef relatief levenloos in de handelssessie vandaag terwijl sommige van de andere cryptocurrencies fors vooruit gingen. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had opnieuw een trage dag bovenaan de hitlijsten, aangezien het opnieuw niet overtuigend boven $ 57k kwam. Maar hetzelfde was niet het geval voor andere cryptocurrencies. Ethereum maakte een kleine correctie van zijn recente recordhoogtes, maar Dogecoin zette zijn meteorische traject voort en bereikte onlangs een hoogste punt van $ 0,70 voordat het zich op het moment van schrijven herstelde naar ongeveer $ 0,62. Daarover later meer.

Ander nieuws: de blockchain-sector ziet een explosie van investeringen van over de hele wereld. Vooral de Non Fungible Token (NFT) -industrie ziet een grote stijging in waarde en zal de komende maanden waarschijnlijk nog vollop in de belangstelling staan. Banen en carrièremogelijkheden voor ontwikkelaars, makers van inhoud, promotors, enz. Kennen een explosieve groei. Daarover later meer.

China verzacht officieel z’n standpunt m.b.t. Bitcoin en andere cryptocurrencies. De door de communistische partij gecontroleerde staat beschouwt cryptocurrencies als een haalbare optie in de toekomst, zowel als een opslag van waarde als een mogelijke reserve currency.

Bitcoin koers vlak op $ 57k

Bitcoin had weer een saaie dag aan de top van de cryptocurrency-markten. Ondanks dat het de nummer één crypto-asset is, heeft het momenteel moeite om door te gaan met zijn langdurige bull-run. In het licht van de problemen van Bitcoin hebben altcoins grote winsten geboekt ondanks de extra volatiliteit.

De dag begon met Bitcoin rond $ 54,5k en daalde rond 2 uur 's ochtends tot slechts $ 53,5k. De rest van de dag verkeerde de digitale valuta in herstelmodus. Het waardeerde eerst op tot $ 55k en toen rond 16.00 uur, verhoogde het zijn waarde sterk en ging het boven $ 57k, zij het weer niet overtuigend. De BTC koers is de afgelopen dagen meer dan 10 keer boven $ 57.000 uit gestegen, maar heeft tot dusver geen overtuigende winsten daarboven gerealiseerd.

Vooruitkijkend, zijn de stieren in de war. Ze moeten herstellen en dit overtuigend genoeg doen om de koers voorbij $ 60k te bewegen en vervolgens verder naar het hoogste punt ooit van $ 65k.

De Bitcoin koers bevindt zich momenteel in niemandsland, maar het voordeel kan gemakkelijk naar de beren verschuiven als de koers overtuigend onder $ 53k zakt, wat tot nu toe een geloofwaardige steun is gebleken. De beren moeten onder dit niveau gaan en zich vervolgens richten op de lange termijn steun van $ 50k.

Het totale marktaandeel van Bitcoin bedraagt ​​momenteel ongeveer $ 1,07 biljoen of 45,5% van de hele sector, wat bijna hetzelfde is als gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten eerder vandaag gemengde winsten te midden van een aantal verbazingwekkende cijfers onder de topcryptocurrencies. De koploper was Dogecoin die boven $ 0,6 steeg en in de loop van de dag zelfs $ 0,69 op de borden zette, voordat het iets corrigeerde. Al met al is de op meme gebaseerde cryptocurrency de afgelopen dagen alleen al meer dan 100% gestegen, waardoor het boven Ripple naar de 4e positie in de algemene hitlijsten is gestegen.

Andere cryptocurrencies hebben tussendoor echter ook een aantal significante cijfers gepost. Ripple (XRP, 12,5%), Cardano (ADA, 10%), Polkadot (DOT, 8,5%), Bitcoin Cash (BCH, 35%), Litecoin (LTC, 15%), Stellar (XLM, 14%) en Ethereum Classic (ETC, 52%) behoorden tot de grote winnaars van vandaag.

Dogecoin koers grafiek

In ander nieuws…..

NFT-expertise en kansen op recordniveau

De opkomst van NFT's, inclusief hun grote rol in digitale kunst, heeft de online gemeenschap stormenderhand veroverd. Een NFT is in feite een uniek token dat voor eigendomsdoeleinden aan een bepaald stuk digitale kunst of soms zelfs fysieke kunst is bevestigd. Gebruikers kunnen NFT's kopen en verkopen om de eigendomsaanspraken over te dragen. Deze sector ervaart momenteel fenomenale investeringen van over de hele wereld nu de online verzamelaars op de markt zijn gekomen. Digitale kunst wordt nu soms voor honderden miljoenen per kunstwerk verkocht aan deze verzamelaars.

De originele foto van dit meme-materiaal, met de titel 'ramp meisje', is bijvoorbeeld online voor meer dan $ 500.000 verkocht.

 

Afbeeldingsbron: Disaster Girl

Hoewel de werkelijke waarde van NFT's nog steeds gerechtvaardigd is, is er een aanzienlijke kans voor innovators, investeerders, programmeurs, makers van inhoud en andere dienstverleners met toegevoegde waarde om deel uit te maken van deze snelgroeiende NFT-scene.

Memes worden digitaal waardevol en hoewel het voor velen absurd en moeilijk te verteren is, is de waarheid dat een op meme gebaseerde cryptocurrency, Dogecoin, nu $ 70 + miljard waard is. Het is dus tijd om te kijken welke kansen er op dit gebied zijn en verstandige beslissingen te nemen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram