Skip to main content

Bitcoin nieuws

Banken zeggen nee, klanten zeggen ja tegen crypto

Het is niet zo raar dat veel banken niet echt zitten te wachten op digitale valuta’s. Zoals je weet zorgen een project als Bitcoin en ook de sterk opkomende DeFi sector, ervoor dat banken in toenemende mate zonder werk komen te zitten. De klanten van veel banken zijn echter erg geïnteresseerd in cryptocurrencies. Zo ook bij JP Morgan, één van de grootste banken van de wereld. Op dit moment lijkt er een strijd gaande tussen de klanten en de CEO van het bedrijf.

Standpunt van de CEO

JP Morgan CEO Jamie Dimon heeft zijn standpunt over Bitcoin herbevestigd, terwijl hij erkent dat de klanten van zijn bank geïnteresseerd zijn in de cryptocurrency. "Ik vertel klanten niet wat ze moeten doen", zei hij terwijl hij benadrukte dat Bitcoin hem niet interesseert. Jamie Dimon sprak dinsdag over Bitcoin tijdens The Wall Street Journal CEO Council top. Hij zei dat hij zelf geen voorstander is van de munt. Hij merkte op dat hij verwacht dat zijn Bitcoin opmerkingen de aandacht zullen trekken.

"Ik weet dat ik talloze e-mails ga krijgen na deze uitspraak”.

Vraag van klanten stijgt

Hoewel de JP Morgan CEO misschien geen voorstander is van Bitcoin, begint zijn bank wel enkele producten aan te bieden die gerelateerd zijn aan cryptocurrencies. In maart lanceerde JP Morgan een cryptobeleggingsproduct dat exposure biedt aan aandelen van bedrijven met belangen in de Bitcoin markt, zoals Square en Microstrategy. Het gerucht gaat dat de bank binnenkort klanten toegang zal bieden tot Bitcoin beleggingen. Dimon gaf toe dat de klanten van JPMorgan geïnteresseerd zijn in Bitcoin. Hij zei hierover het volgende tijdens het interview:

"Aan de andere kant zijn klanten geïnteresseerd en ik vertel klanten niet wat ze moeten doen. Ze willen het op afschriften kunnen zetten, ze willen het kunnen kopen en verkopen. Als we hen kunnen helpen om die dingen zeer, zeer veilig te doen met alle juiste informatie dan is het niet mijn taak om te beslissen wat ze met hun geld gaan doen”

Daniel Pinto, co-president van JPMorgan, verklaarde in februari dat hij er zeker van is dat de vraag naar Bitcoin zal stijgen de komende tijd. De topman voegde eraan toe dat "als er zich na verloop van tijd een activaklasse ontwikkelt die door verschillende vermogensbeheerders en investeerders gebruikt gaat worden, wij erbij betrokken zullen moeten zijn." Ondertussen is Dimon wel een groot voorstander van de techniek achter de blockchain. "Blockchain is echt. We gebruiken het", deelde de CEO. "Maar mensen moeten niet vergeten dat een valuta wordt ondersteund door de belastingautoriteit van een land, de rechtsstaat, een centrale bank."

Advies voor beleggers

JP Morgan belichtte onlangs drie redenen om te investeren in Bitcoin nadat zijn analisten voorspelden dat de BTC koers $ 146K zou kunnen bereiken naarmate de concurrentie met goud opwarmt. Het bedrijf verlaagde vervolgens zijn schatting m.b.t. de Bitcoin koers tot $ 130K, maar zei dat klanten 1% van hun portefeuilles in BTC kunnen stoppen. In april zei Dimon dat cryptocurrencies “problemen” zijn die “snel moeten worden aangepakt”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram