De Bitcoin koers stagneert op $ 56k en Zuid-Koreaanse miners kunnen nu elektriciteitskosten aftrekken van crypto-belastingaangiften

 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional onder CC

De Bitcoin koers zit nog steeds vast op $ 56k, ondanks dat andere cryptocurrencies aanzienlijke vooruitgang boeken. De belangrijkste digitale valuta verblijft nog steeds onder de $ 60.000 en vertoont al meer dan een maand geen consistente stijging. Dit heeft de rest van het peloton er echter niet van weerhouden nieuwe hoogten te bereiken. Ethereum (ETH) heeft opnieuw een vers record van rond de $ 3,6k neergezet. Sommigen echter, zoals Dogecoin (DGC), koelden af ​​en verloren wat waarde. Daarover later meer.

Ander nieuws: Zuid-Koreaanse crypto-miners worden nu gefaciliteerd door de overheid. In plaats van hun mining-inkomsten volledig in te dienen voor belastingdoeleinden, kunnen ze nu de elektriciteitseenheden die voor de mijnbouwactiviteiten worden verbruikt, aftrekken van de belasting volgens een rapport van Pulse News. Dit is een nuttige zet voor de miners, omdat het hun crypto-belasting in het algemeen veel draaglijker zal maken.

Steeds meer bedrijven investeren zwaar in Bitcoin als onderdeel van hun vermogen. De op Nasdaq genoteerde Metromile en Mercado Libra, een Zuid-Amerikaans e-commerceplatform, willen beide miljoenen dollars investeren om Bitcoin op de balans te hebben. Daarover later meer.

Een Indiase startup heeft een alternatief regelgevingskader voor cryptocurrency in het land voorgesteld. De nationale regering heeft ingrijpende plannen om de hele sector in het land bijna te verbieden stilgelegd, na publieke verontwaardiging en zoekt nu naar alternatieve manieren om te reguleren. Daarover later meer.

Bitcoin koers stagneert op $ 57k

Bitcoin heeft moeite om door te stijgen. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie heeft over het algemeen opnieuw een trage dag gehad. De BTC koers bleef aan het einde van de dag grotendeels ongewijzigd.

De afgelopen 24 uur begon met een koers van rond de $ 57k. Het handelde lange tijd zijwaarts tot rond het middaguur, toen de koers boven de $ 58k kwam en een hoogste punt van $ 58,5k bereikte. Het voelde het alsof Bitcoin op zijn minst naar $ 60k zou gaan, maar dat is nooit gebeurd. Het zakte terug en bedierf opnieuw het BTC-feest. Nu, op het moment van schrijven, kwijnt het weer rond de $ 56k en lijkt het nergens heen te gaan.

Bitcoin blijft zijn besluiteloze, zwakke prijsactie tussen $ 54k en $ 57k verlengen. Wanneer de stieren wat moed verzamelen, mislukt het vervolgens en daalt de koers terug onder $ 55k. De situatie blijft echter over het algemeen hetzelfde. De stieren moeten kracht tonen en boven $ 60k komen en de beren moeten de koers onder de $ 53k en dan $ 50k duwen. Elke andere beweging daartussen heeft in het algemeen weinig betekenis voor de toekomst.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,04 biljoen en het totale marktaandeel was ongeveer 44,4%, iets lager dan gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins tonen gemengde prestaties

Andere cryptocurrencies presteerden verschillend. Sommige van de topmunten presteerden opnieuw ster. Ethereum (ETH) zette een nieuw record van rond de $ 3,6k neer voordat het op het moment van schrijven terugkwam op ongeveer $ 3,45k. Andere altcoins zoals Cardano (ADA) en Bitcoin Cash (BCH) behaalden aanzienlijke winsten van respectievelijk ongeveer 7% en 8%. De grootste winnaar was Ethereum Classic, dat 68% opwaardeerde om op # 13 in de hitlijsten te komen. Een groot deel van de rest van de markt rapporteerde gedurende de dag lichte terugval of appreciaties. De algemene trend was inderdaad gemengd.

ADA koers grafiek

In ander nieuws…..

Indiaase Startup suggereert alternatief regelgevingskader voor cryptocurrency

Een Indiase startup genaamd Indiatech.org heeft de Indiase regering een nieuw regelgevingskader voor cryptovaluta voorgesteld. Dit is één van de pogingen van de cryptogemeenschap om cryptowetgeving met gezond verstand te formuleren waardoor de sector kan gedijen terwijl ze wel gereguleerd wordt door de overheid.

Volgens een whitepaper van het bedrijf is de belangrijkste suggestie om cryptocurrencies aan te wijzen als digitale activa en niet als alternatieve valuta. Er staat:

"Definieer cryptocurrencies als digitale activa en niet als valuta's en geef ze erkenning als digitale activa zoals goud, aandelen of verhandelbare effecten,"

Dezelfde aanpak wordt met relatief succes ook in andere delen van de wereld toegepast. Het is omdat cryptocurrencies verschillen van traditionele nationale valuta's zoals de USD, EURO, GBP en andere. Omdat ze verschillend zijn, is het logisch om ze ook anders te reguleren.

Momenteel bestaat er in India veel onzekerheid over het gebruik van cryptocurrencies. De regering zelf heeft de zaken nog erger gemaakt door voortdurend gemengde signalen af ​​te geven. Regeringsfunctionarissen prijzen crypto, maar komen de volgende dag met ingrijpende verboden. De suggestie is waardevol voor de toekomst, niet alleen voor India, maar ook voor alle andere landen over de hele wereld die niet zeker weten hoe ze met cryptovaluta om moeten gaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram