Skip to main content

Bitcoin nieuws

Amerikaanse banken gaan het aanhouden en verhandelen van Bitcoin met behulp van standaard bankrekeningen faciliteren

 

Een handvol banken in de Verenigde Staten bereidt zich naar verluidt voor om in 2021 de toegang tot Bitcoin voor hun klanten te vergemakkelijken. Dit is nadat NYDIG (New York Digital Investment Group) en FIS (Fidelity National Information Service) de handen ineen sloegen. Meer dan 100 in de VS gevestigde financiële instellingen hebben zich bij de beweging aangesloten.

Volgens CNBC zou deze laatste ontwikkeling klanten van deze banken in staat stellen Bitcoin te kopen, aan te houden of te verkopen zonder de status van hun rekeningen te hoeven wijzigen. NYDIG is een dochteronderneming van Stone Ridge Asset Management, een bedrijf dat zich bezighoudt met BTC-investeringen.

De vermogensbeheerder heeft ongeveer 10 miljard USD aan beheerd vermogen. In een verklaring hebben FIS en NYDIG onthuld dat ze samenkomen om zich te richten op financiële instellingen die voor het einde van dit jaar BTC-diensten aan hun gebruikers willen aanbieden. FIS levert leveranciersdiensten aan banken. De banken hebben betaalrekeningen met een cumulatief vermogen van bijna 300 miljoen euro.

Volgens de directeur van NYDIG, hoofd van de afdeling bankoplossingen, Patrick Sells, hebben meer dan honderd financiële bedrijven hun bereidheid uitgesproken om deel te nemen aan het programma. Momenteel, voegde hij eraan toe, bestaat een groot aantal van hen die zich inschrijven uit kleinere banken. Sells merkte echter op dat ze ook grote banken het hof maken om deel uit te maken van de beweging.

Toegang krijgen tot BTC zou net zo eenvoudig moeten zijn als bankieren met een mobiele applicatie

Sells legde uit dat het hun missie is om het pad te effenen voor “gewone Amerikanen" om BTC in handen te krijgen via hun normale bankrekeningen. Hij voegde eraan toe dat het proces moet worden vereenvoudigd op dezelfde manier als het mogelijk is om een ​​mobiele app te gebruiken om alle bankdiensten uit te voeren.

De president van NYDIG, Yan Zhao, merkte verder op dat het tij aan het keren is, en dat banken, die voorheen cryptocurrencies zoals BTC bespotten, nu op zoek zijn naar manieren om hun klanten virtuele valuta-investeringsopties te bieden. Zhao schreef deze veranderde instelling toe aan bankgebruikers die hun geld opnemen en naar cryptocurrency-handelsplatforms sturen.

Hij voegde eraan toe dat de beschikbare gegevens dicteren dat traditionele financiële instellingen "dit moeten doen", aangezien nu een groeiend aantal van hun klanten zich tot de toonaangevende cryptovaluta wenden. Volgens Zhao gaan de meeste fondsen naar crypto-exchanges zoals Kraken en Coinbase.

Hoewel tot nu toe alleen minder bekende banken interesse hebben getoond in het programma, vindt de chef van digitaal bankieren van FIS, Rob Lee, het een goede zaak. Voor hem zullen de minder bekende financiële bedrijven druk uitoefenen op grote banken zoals Bank of America om zich bij het programma aan te sluiten of andere manieren te vinden om crypto- en Bitcoin-investeringen aan niet-zakelijke klanten aan te bieden.

Op dit moment concentreren grote banken zich op het verlenen crypto-dienstverlening aan vermogende en institutionele klanten. Morgan Stanley onthulde bijvoorbeeld een plan om BTC-fondsen te verstrekken aan welgestelde klanten. Bovendien voegde Goldman Sachs zich bij de lijn en zei dat het zich richt op het bieden van een hele reeks investeringsopties die zijn gekoppeld aan Bitcoin.

Anderen, zoals JPMorgan, mogen niet deelnemen aan het door FIS NYDIG geleide programma, aangezien ze al lopende plannen hebben om een ​​soortgelijk aanbod aan te bieden.

Retailtoegang tot Bitcoin is "economische empowerment"

Zhao was van mening dat het bieden van Bitcoin-investeringsmogelijkheden aan retailbeleggers culmineert in een enorme "economische empowerment". Met name het samenkomen van de twee instellingen neemt de crypto-last voor deelnemende banken weg.

Dit komt omdat FIS met geldschieters werkt, terwijl de dochteronderneming van Stone Ridge de handel in en bewaring van BTC afhandelt. Houd er rekening mee dat opgeslagen cryptocurrency niet wordt verzekerd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

NYDIG is echter van plan om andere producten aan te bieden, zoals een debetkaart met BTC-incentives en een FDIC-verzekerde rentedragende bankrekening waar de rente wordt uitbetaald in BTC. De opzet van NYDIG-FIS geeft banken echter de vrijheid om te bepalen hoeveel ze in rekening brengen voor BTC-transacties.

Uit een door NYDIG gefaciliteerd onderzoek bleek dat meer mensen bereid zijn om te investeren in de toonaangevende virtuele valuta, op voorwaarde dat ze dit rechtstreeks vanaf hun conventionele bankrekeningen kunnen doen.

US Bank zorgt voor bewaring van cryptocurrency, het werkt al samen met NYDIG

Tegen het einde van vorige maand maakte US Bank haar plannen bekend om cryptocurrency-custody-diensten aan te bieden. De CSO van de bank, Christine Waldron, merkte op dat ze trots is op de ontwikkeling van de financiële instelling op gebieden als "digitaal, productontwikkeling en technologie".

Hierdoor heeft de bank de ontwikkelingen in de crypto- en blockchain-industrie kunnen bijhouden. Met name werd US Bank gekozen "om NYDIG's ETF te beheren", met de nadruk op een BTC-fonds.