Bitcoin koers doet wederom aanval op $10.000
De Bitkoin koers is voor de derde keer deze maand op weg naar de psychologisch belangrijke grens van $10.000. En het gaat weer hard want de afgelopen twee dagen is de koers met ruim 800 dollar gestegen.
De eerste aanval, na de crash in maart, op de in het oog springende $10.000 grens was op 7 mei. De Bitcoin koers ging toen kortstondig door de $10.000, tot een niveau van $10.071 (BitMEX), maar wist dat niet vast te houden. De koers zakte diezelfde dag nog terug onder het 10k niveau.
De tweede poging was op 14 mei. De koers van Bitcoin liep op maar kwam enkele tientallen dollars te kort om door de $10.000 barriére te breken. Vervolgens zakte de koers weer helemaal terug tot vlak boven de $9000.
Inmiddels staan we dus voor de derde keer voor de grens van $10k. op moment van schrijven noteert de Bitcoin koers $9870 op de BitMEX exchange. De vraag is natuurlijk of het nu wel gaat lukken. De trend is omhoog en op de grafiek is te zien dat de laatste bodem hoger ligt dan die daarvoor. Dat ziet er dus goed uit en het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat de $10.000 horde definitief wordt genomen.
Wat kan de Bitcoin koers over de $10.000 grens helpen?
Zou dat dan ook de laatste keer zijn dat we het $10k niveau bezoeken? Dat is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen, maar er zijn een aantal factoren te noemen die de Bitcoin koers op dit moment een zetje in de rug kunnen geven.
De Bitcoin halving die nog geen week geleden heeft plaatsgevonden is er daar één van. Na de vorige twee halveringen steeg de bitcoin koers een aantal maanden op rij. Toen had de halving een positieve invloed op de koers en dat zou nu weer kunnen gebeuren, alhoewel hier zeker discussie over is onder deskundigen.
Een tweede positieve factor is de extreme monetaire verruiming die de grote centrale banken nu toepassen om de in zwaar weer verkerende economie te stimuleren. Er wordt gevreesd dat dit op termijn forse inflatie teweeg zal brengen. Bitcoin wordt gezien als een goede hedge tegen inflatie aangezien de maximale hoeveelheid Bitcoins die er ooit in omloop zullen komen, beperkt is tot 21 miljoen.
Een andere, veel oudere inflatie-hedge is goud. Als we naar de goudprijs kijken (zie onderstaande grafiek), dan zien we dat ook die fors aan het oplopen is en momenteel zelfs op uitbreken staat, op weg naar z’n oude alltime high uit 2011.
Aangezien de huidige ronde van monetaire verruiming voorlopig nog niet ten einde is, zouden we wat betreft de Bitcoin koers nog wel eens wat vuurwerk kunnen gaan zien.
Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.