Skip to main content

Bitcoin nieuws

De BTC koers stijgt iets naar $ 58k terwijl Dogecoin zich schrap zet voor Elon Musk's Saturday Night Live-optreden

 

Afbeeldingsbron: SNL

De Bitcoin koers steeg eerder op de dag tot iets boven $ 58k, aangezien het probeerde wat winst te boeken in het licht van een grote terugslag door alle andere grote cryptocurrencies. De stijging van de koers was echter vrij traag en komt op dit moment nog niet in de buurt van $ 60k.

Andere cryptocurrencies lopen echter vast of gaan verder met hun bull runs. Ethereum (ETH) kwam eerder vandaag dichtbij een nieuw record, maar redde het net niet, terwijl Dogecoin (DGC) een stijging van 15% boekte in afwachting van Elon Musk's Saturday Night Live optreden. Daarover later meer.

In ander nieuws: de hoeveelheid ETH die op zijn plaats is vergrendeld, neemt toe naarmate gebruikers beloningen verdienen door staking. Volgens de crypto-analysewebsite Glassnode is de hoeveelheid ETH die in DeFi is vergrendeld echter bijna het dubbele van de hoeveelheid die is vergrendeld bij staking. Deze ontwikkeling betekent dat steeds meer ETH voor verschillende doeleinden wordt gebruikt en als gevolg daarvan een gat tussen vraag en aanbod in de markt creëert, wat een sterke stijging van de prijzen van de cryptocurrency tot gevolg heeft.

De gouverneur van de Bank of England is naar buiten gekomen en heeft gewaarschuwd voor investeringen in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Andrew Bailey, de huidige gouverneur van de oudste bankinstelling ter wereld, is van mening dat beleggers op hun hoede moeten zijn voor het risico om al hun geld te verliezen. Daarover later meer.

De BTC koers stijgt iets naar $ 58k

De BTC koers steeg eerder vandaag langzaam boven $ 58k, voordat hij terugtrok naar ongeveer $ 57,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie leek op een gegeven moment naar $ 60k te gaan, maar is sindsdien teruggetrokken.

De zijwaartse handel van Bitcoin tussen $ 50k- $ 60k is al meer dan 60 dagen aan de gang zonder dat het einde in zicht is. Het lijkt erop dat de weerstand op dit moment gewoon te sterk is om boven de $ 60k te komen, terwijl de steun erg sterk is op $ 50k met veel kooporders die daar in de markt liggen. Het zal dus moeilijk zijn om uit dit moeras te komen, maar er zal waarschijnlijk tegelijkertijd een trendverandering op de lange termijn plaatsvinden. Over het algemeen is de volatiliteit ook extreem laag.

De weerstand om te overwinnen ligt nu op meer dan $ 59k tot $ 60k. De koers is de afgelopen week verschillende keren op dit punt gekomen, maar kwam niet verder. Aan de andere kant ligt er op dit moment een sterke steun rond de $ 53- $ 54k en er wordt niet verwacht dat de koers daar snel onder zal duiken.

Bitcoin koers grafiek

Ethereum en Dogecoin stijgen terwijl de meeste Altcoins wat verliezen

Ethereum (ETH, 1,5%) had over het algemeen een drukke dag op de tweede plaats in de hitlijsten. Het kwam dicht in de buurt van zijn hoogste punt ooit van iets meer dan $ 3,6k voordat het terugtrok naar ongeveer $ 3,55k op het moment van schrijven. De sterke prijsactie van de laatste dagen, laat zien dat Ethereum momenteel niet in de stemming is om zijn rally te verlaten. Het nieuws dat steeds meer ETH wordt vergrendeld, stimuleert ook de Ethereum-rally.

Dogecoin steeg eerder vandaag met 15% in afwachting van Elon Musk's Saturday Night Live optreden. Er wordt zwaar gespeculeerd dat zijn presentatie enige verwijzing naar Dogecoin en zijn explosieve rally zullen hebben, maar sommigen weten het niet zeker. Saturday Night Live zou niet aangeklaagd willen worden voor het beïnvloeden van de Dogecoin koers. Musk is echter een buitenbeentje en kan hoe dan ook zeggen wat hem bezighoudt. Dus laten we zien wat er gebeurt.

Andere cryptocurrencies zoals VeChain (VET, 13%), Chainlink (LINK, 9%) en Theta (THETA, 11%) boekten ook grote winsten. Afgezien daarvan was de markt de hele dag grotendeels vlak. Bitcoin Cash (BCH, -10%) en Ethereum Classic (ETC, -25%) leden grote verliezen.

Dogecoin koers grafiek

In ander nieuws….

Gouverneur van de Bank of England waarschuwt voor investeringen in cryptocurrencies

Het lijkt erop dat de gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, genoeg heeft van cryptocurrencies en dat hij het tegen hen opneemt.

Tijdens een recente conferentie probeerde Bailey te waarschuwen voor investeringen in Bitcoin. Hij weigerde ze cryptocurrencies te noemen en gaf er de voorkeur aan de term crypto-activa te gebruiken.

Hij zei:

"Het spijt me, ik ga dit weer heel bot zeggen: koop ze alleen als je bereid bent al je geld te verliezen."

Hij verklaarde ook dat cryptocurrencies helemaal geen intrinsieke waarde hadden.

Hoewel het waar is dat investeren in cryptocurrencies inherent riskant is, lijkt het erop dat de gouverneur van Hare Majesteit te hard probeert om een ​​sector, die groter is dan het Britse pond zelf, in diskrediet te brengen. Natuurlijk is elke investering riskant, maar waarschuwde Bailey voor de financiële crisis van 2008? Verzekeringsfraude? Voortdurende marktmanipulatie door grote fondsen? Zelfs die dwaze oude Nigeriaanse prinsfraudeurs? Helemaal niet. Hij koos ervoor om te waarschuwen voor cryptocurrencies, niet vanwege hun potentieel om de mensen schade te berokkenen, maar eerder om grote financiële instellingen zoals de Bank of England zelf te beschermen. Papieren valuta's worden zwakker en zwakker en dit soort uitlatingen zullen steeds vaker voorkomen naarmate het pond zwakker wordt ten opzichte van Bitcoin.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram